Καταρρίπτεται – Ισλαμιστής της Isis με τατουάζ US ARMY

In Facebook, Fake, Αερολογίες - μπούρδες. by Θοδωρής Δανιηλίδης5 Comments

Κυκλοφορεί από πέρυσι και συνεχίζει να αναπαράγεται η παρακάτω φωτογραφία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facabook, twitter κτλ) που παρουσιάζει ένα ισλαμιστή της Isis με τατουάζ US ARMY.

29002

29001

Η φωτογραφία είναι πλαστή. Η πραγματική φωτογραφία λήφθηκε στις 12 Ιουνίου 2014 στη Μοσούλη, Ιράκ από φωτογράφο του Reuters και δημοσιεύτηκε αρχικά στη telegraph.co.uk και αργότερα, σε αρκετές ειδησεογραφικές σελίδες όπως την businessinsider.com

29003

29004

Δείτε τη ΕΔΩ σε μεγάλη ανάλυση.

Το Διαδίκτυο και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το twitter, είναι ιδανικές πλατφόρμες για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρηση, φήμες και προπαγάνδα. Χιλιάδες ανακριβείς, υπερβολικές, παραπλανητικές ειδήσεις ή απλά ψευδή μηνύματα, κυκλοφορούν κάθε μέρα και θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • Hodor

  Εξάλλου, οι του ISIS απαγορεύουν εντελώς τα τατουάζ και δεν θα επέτρεπαν ποτέ σε κάποιον δικό τους να έχει ένα και μάλιστα σε τόσο εμφανή θέση.

 • Γιάννης

  Πως ξέρουμε πια από τις δύο είναι αυθεντική;

  • 1. Από την ανάλυση της φωτογραφίας. Οι αυθεντικές έχουν μεγαλύτερη ανάλυση.
   2. Από το χρόνο δημοσίευσης. Οι αυθεντικές είναι οι πρώτες που δημοσιεύονται και οι πειραγμένες φωτογραφίες πάντα είναι μεταγενέστερες.
   3. Οι πειραγμένες φωτογραφίες έχουν λάθη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το δέρμα στη περιοχή του τατουάζ έχει διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο χέρι.