Καταρρίπτεται – Ισλαμιστής της Isis με τατουάζ US ARMY

5

Κυκλοφορεί από πέρυσι και συνεχίζει να αναπαράγεται η παρακάτω φωτογραφία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facabook, twitter κτλ) που παρουσιάζει ένα ισλαμιστή της Isis με τατουάζ US ARMY.

29002

29001

Η φωτογραφία είναι πλαστή. Η πραγματική φωτογραφία λήφθηκε στις 12 Ιουνίου 2014 στη Μοσούλη, Ιράκ από φωτογράφο του Reuters και δημοσιεύτηκε αρχικά στη telegraph.co.uk και αργότερα, σε αρκετές ειδησεογραφικές σελίδες όπως την businessinsider.com

29003

29004

Δείτε τη ΕΔΩ σε μεγάλη ανάλυση.

Το Διαδίκτυο και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το twitter, είναι ιδανικές πλατφόρμες για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρηση, φήμες και προπαγάνδα. Χιλιάδες ανακριβείς, υπερβολικές, παραπλανητικές ειδήσεις ή απλά ψευδή μηνύματα, κυκλοφορούν κάθε μέρα και θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Hodor

  Εξάλλου, οι του ISIS απαγορεύουν εντελώς τα τατουάζ και δεν θα επέτρεπαν ποτέ σε κάποιον δικό τους να έχει ένα και μάλιστα σε τόσο εμφανή θέση.

 • Γιάννης

  Πως ξέρουμε πια από τις δύο είναι αυθεντική;

  • 1. Από την ανάλυση της φωτογραφίας. Οι αυθεντικές έχουν μεγαλύτερη ανάλυση.
   2. Από το χρόνο δημοσίευσης. Οι αυθεντικές είναι οι πρώτες που δημοσιεύονται και οι πειραγμένες φωτογραφίες πάντα είναι μεταγενέστερες.
   3. Οι πειραγμένες φωτογραφίες έχουν λάθη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το δέρμα στη περιοχή του τατουάζ έχει διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο χέρι.