Ποιοι είμαστε
Αρχική Ισλαμιστής του ISIS με τατουάζ US ARMY – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

Ισλαμιστής του ISIS με τατουάζ US ARMY – Καταρρίπτεται

27 Σεπ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Κυκλοφορεί από πέρυσι και συνεχίζει να αναπαράγεται η παρακάτω φωτογραφία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facabook, twitter κτλ) που παρουσιάζει ένα ισλαμιστή του ISIS με τατουάζ US ARMY.

29002

29001

Η φωτογραφία είναι πλαστή. Η πραγματική φωτογραφία λήφθηκε στις 12 Ιουνίου 2014 στη Μοσούλη, Ιράκ, από φωτογράφο του Reuters και δημοσιεύτηκε αρχικά στη telegraph.co.uk και αργότερα σε αρκετές ειδησεογραφικές σελίδες όπως την businessinsider.com

29003

29004

Δείτε τη ΕΔΩ σε μεγάλη ανάλυση.

Το τατουάζ το έχουν πάρει από την παρακάτω φωτογραφία.

Το Διαδίκτυο και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το twitter, είναι ιδανικές πλατφόρμες για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρηση, φήμες και προπαγάνδα. Χιλιάδες ανακριβείς, υπερβολικές, παραπλανητικές ειδήσεις ή απλά ψευδή μηνύματα, κυκλοφορούν κάθε μέρα και θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.