Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – O πρόεδρος Obama σχηματίζει με τα δάχτυλά του το σύμβολο του σατανά.HOAXES

Καταρρίπτεται – O πρόεδρος Obama σχηματίζει με τα δάχτυλά του το σύμβολο του σατανά.

8 Οκτ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο facebook που παρουσιάζει τον πρόεδρο Barack Obama να χαιρετάει με το σύμβολο του σατανά, αλλά η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. 

29801

 

29802

Το βίντεο είναι τμήμα από την ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Irvine (UCI) και μπορείτε να δείτε την επίμαχη σκηνή στο τέλος, (30:45) του παρακάτω βίντεο.

Ο πρόεδρος Obama δεν σχηματίζει με τα δάχτυλά του το σύμβολο του σατανά, αλλά το σύμβολο του μυρμηγκοφάγου. Οι αθλητικές ομάδες του πανεπιστημίου έχουν μασκότ, ένα μυρμηγκοφάγο.  Μια κοπέλα μάλιστα διόρθωσε τον πρόεδρο για να σχηματιστεί σωστά το σύμβολο.
http://uci.edu/peter/

http://myuci.net/the-story-behind-ucis-mascot-20130112

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε πως ακριβός σχηματίζουν με τα δάκτυλα το σύμβολο της μασκότ του πανεπιστημίου.

29803
Οι δημοσιεύσεις που έχουν την επίμαχη σκηνή και ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος Obama, σχηματίζει με τα δάχτυλά του το σύμβολο του σατανά, καταρρίπτονται

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.