Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Τσιπάρουν νεογέννητα στο νοσοκομείο ΝικαίαςHOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Τσιπάρουν νεογέννητα στο νοσοκομείο Νικαίας

23 Οκτ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφόρησε από διάφορα blogs η παρακάτω ανυπόστατη είδηση, “Τσιπάρουν νεογέννητα στο νοσοκομείο Νικαίας” και έχει τρομοκρατήσει πολλούς πολίτες.

Ας διαβάσουμε προσεκτικά το ανυπόστατο άρθρο.


 

ΣΟΚ – Τσιπάρουν νεογέννητα στο νοσοκομείο Νικαίας

30102

Του Γιώργου Παπαγεωργίου

ΣΟΚ – Τσιπάρουν νεογέννητα στο νοσοκομείο Νικαίας

Το απόγευμα της Τρίτης λάβαμε ένα τηλεφώνημα που μας αναστάτωσε, μετά από εκτεταμένη έρευνα διαπιστώσαμε ιδιοις όμμασι, το αληθές της πληροφορίας, του τηλεφώνου. Σεβόμενοι την αγωνία των γονέων, περιμένουμε να αποφασίσουν με ηρεμία να μας παραχωρήσουν αντίγραφο από το πιστοποιητικό γέννησης του νεογέννητου, στο οποίο όπως έχουμε υποσχεθεί θα καλύψουμε τα στοιχεία τους, το οποίο αναφέρει το…
serial number από το μικροτσίπ το οποίο εμφυτεύθηκε με ένεση, αμέσως μετά τον τοκετό και εν αγνεία των γονέων!

Οι γονείς στην προκειμένη περίπτωση ενημέρωσαν άμεσα τον δικηγόρο τους και είναι διατεθειμένοι, να κινήσουν κυριολεκτικά, γη και ουρανό για να αποδοθούν ευθύνες για αυτό το έγκλημα.

Θερμή παράκληση σε όποιον γονέα έχει παρατηρήσει κάτι περίεργο επάνω στο πιστοποιητικό γέννησης η στο χέρι του παιδιού του σαν ελιά, να μας στείλει φωτογραφία στο e-mail μας [email protected]

30101

Το είδαμε στο katohika.gr


Εδώ βρακί δεν έχει ο κώλος μας, τσιπάκια σε νεογέννητα φανταζόμαστε.

Θα ξεκινήσουμε το άρθρο με μερικές ρητορικές ερωτήσεις.

  1. Έχει βγει κανένας νόμος που να υποχρεώνει το τσιπάρισμα νεογέννητων;
  2. Χωρίς νόμο που να τον καλύπτει, υπάρχει καποιος γιατρός που θα έκανε κάτι τέτοιο;
  3. Γιατί μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά; Τα υπόλοιπα παιδάκια τι θα γίνουν χωρίς τσιπάκι;

Στο άρθρο παρατηρούμε παντελής έλλειψη αποδείξεων. Μάλιστα ζητούν από τους γονείς να τους στείλουν φωτογραφία αν παρατηρήσουν κάτι περίεργο επάνω στο πιστοποιητικό γέννησης η στο χέρι του παιδιού.
Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, όσο πιο απίστευτοι και τρελοί ισχυρισμοί υπάρχουν σε ένα κείμενο, τόσο πιο ατράνταχτες αποδείξεις και στοιχεία θα πρέπει να το συνοδεύουν. Αν δεν υπάρχουν τότε η ανάρτηση είναι προϊόν φαντασίας του αρθρογράφου.
Σας προτείνω, αν δε το έχετε κάνει, να διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο “Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν μια ανάρτηση είναι hoax.

Το ανυπόστατο άρθρο ισχυρίζεται (χωρίς να μας το παρουσιάζει με κάποια φωτογραφία) πως στο πιστοποιητικό γέννησης του νεογέννητου, υπάρχει το serial number από το μικροτσίπ που εμφυτεύτηκε με ένεση.

Αλλά ο κωδικός που υπάρχει στα νέα πιστοποιητικά δεν είναι κάποιο serial number από το μικροτσίπ ούτε έχει έχει κάποια σχέση με μικροτσίπ και άλλες ανοησίες. Με το νέο Πληροφοριακό Σύστηµα ∆ιαχείρισης Ληξιαρχικών Πράξεων στα νέα πιστοποιητικά υπάρχει κωδικός ασφαλείας (χαρακτηριστικό ασφαλείας) το οποίο παράγεται αυτόματα από το ίδιο το πληροφοριακό σύστημα.

30103

Σελίδα 2 http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk09_08052013.pdf

30104

Σελίδα 6 http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/Nom344-1976lp.pdf

30105

Άρθρο 4, παράγραφος 4 http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/N.4144_2013.pdf

Μου αρέσει πολύ που έκαναν και εκτεταμένη έρευνα και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, το αληθές της πληροφορίας.

Μέχρι και βιντεάκι ανέβασαν στο youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=Sbl86m6lWJ8

Το υποχρεωτικό “τσιπάρισμα των νεογνών μέσα στο 2014” που αναφέρει το βίντεο είναι μια ψευδής ιταλική είδηση που είχε κυκλοφορήσει το 2013
https://www.ellinikahoaxes.gr/2013/12/30/

Η είδηση πως τσιπάρουν τα νεογέννητα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά, είναι μια ανοησία και καταρρίπτεται.


 

Ενημέρωση άρθρου 24-10-2015

Μέχρι την ώρα που δημοσιεύσαμε αυτό το άρθρο δεν είχαμε απάντηση από τη γραμματεία του  νοσοκομείου στο email που είχαμε στείλει, η απάντηση ήρθε αργότερα αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν την προσθέσαμε αμέσως, η απάντηση έχει ως εξής…

«Επικοινωνησα με την Διοικηση του Νοσοκομειου και με ενημερωσαν οτι ηδη εχουν ερθει σε επαφη με την Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος. Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.»

12179238_789606041149067_1699554138_n

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.