Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Κίνδυνος θάνατος; Οι διακοσμητικοί μαγνήτες στα ψυγεία…HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Κίνδυνος θάνατος; Οι διακοσμητικοί μαγνήτες στα ψυγεία…

3 Νοε
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Το παρακάτω hoax με τα μαγνητάκια στο ψυγείο, που κυκλοφορεί αρκετά χρόνια στο ιντερνετ, κάνει και πάλι νέα τουρνέ σε σελίδες και blogs.

Ας το δούμε..


 

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό…

30301

Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένοι στην πόρτα του.

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα.

Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τρόφιμα από τους μαγνήτες είχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ότι στην άλλη ομάδα.

Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλικιακή συσκευή, αυξάνουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λόγω συσκευής διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.

Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή. Αλλά είναι θανατηφόροι. Είναι επικίνδυνο να παίζει κανείς με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας. Εάν έχετε ένα μαγνήτη, απομακρύνετε τον αμέσως από κάθε τροφή.

Ανεξήγητα, η ισπανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν έδωσε προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά χάρη στο Διαδίκτυο και την προθυμία όλων, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

30302

Το είδαμε ΕΔΩ


 

Το παραπάνω προειδοποιητικό μήνυμα, που κυκλοφορεί πολλά χρόνια στο ίντερνετ με αλυσιδωτά emails (chain letters), τις τελευταίες μέρες κάνει νέα τουρνέ, με αναπαραγωγές στο facebook και σε διάφορα blogs.

Τίποτα από όσα αναφέρει δεν είναι αλήθεια.

  1. Δεν υπάρχει καμιά μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Το όνομα του πανεπιστημίου γράφτηκε στο προειδοποιητικό μήνυμα για να του δώσει αξιοπιστία και το πανεπιστήμιο απάντησε στο hoax-slayer.com πως το μήνυμα είναι μια φάρσα.
  2. Τα διακοσμητικά μαγνητάκια που τοποθετούμε στις πόρτες των ψυγείων είναι μόνιμοι μαγνήτες με ασθενές μαγνητικό πεδίο. Αν χτυπήσετε την πόρτα με δύναμη τα περισσότερα θα πέσουν. Η πόρτα του ψυγείου έχει η ίδια μαγνήτη στα λάστιχα για να κλείνει αεροστεγώς και είναι πολύ μεγαλύτερος. Ακόμη υπάρχουν μαγνήτες στο μοτέρ του ψυγείου που δημιουργεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά είναι ισχυρότερα από οποιοδήποτε διακοσμητικό μαγνητάκι
  3. Οι μαγνήτες δεν παράγουν ακτινοβολία και δεν αλλάζουν τη χημική σύσταση των τροφών ώστε να τις κάνουν καρκινογόνες και δεν υπάρχει πουθενά κάποια έρευνα με αυτό το αποτέλεσμα.
  4. Κανένας οργανισμός υγείας δεν επιβεβαίωσε το παραπάνω μήνυμα με τα μαγνητάκια.
  5. Αν οι πληροφορίες του μηνύματος ήταν αληθείς και τα μαγνητάκια άλλαζαν τη χημική σύσταση των τροφών θα υπήρχαν αναφορές από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και τον τύπο.

Τα μαγνητάκια στις πόρτες των ψυγείων δεν αλλάζουν τη σύσταση των τροφών, δεν είναι θανατηφόρα και το προειδοποιητικό μήνυμα που κυκλοφορεί και αναπαράγεται αρκετά χρόνια είναι μια φάρσα και τίποτα περισσότερο.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.