Η ομοιοπαθητική να φύγει από τα φαρμακεία της Αυστραλίας

In Άλλα θέματα, Διατροφή - υγεία by Θοδωρής Μαγουλάς1 Comment

Τα έχουμε ξαναπεί για την ομοιοπαθητική, πως δεν κάνει απολύτως τίποτα, πως βασίζεται αποκλειστικά στο φαινόμενο πλασέμπο και πως είναι υπερβολικά ακριβή.

2863Τώρα έρχεται το Royal Australian College of General Practitioners το οποίο προτρέπει τους Αυστραλούς φαρμακοποιούς να μην αγοράζουν και πωλούν ομοιοπαθητικά σκευάσματα διότι…μαντέψτε…εκτός του να χωρίζουν τους ανθρώπους από τα χρήματά τους, δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Royal Australian College of General Practitioners, Δρ Φράνκ Τζόουνς, είπε πως η χρήση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων μπορεί να έχει ανεπιθύμητα ρίσκα για τον ασθενή.

Υποθέτω πως εννοεί πως αν κάποιος παίρνει ένα ομοιοπαθητικό σκεύασμα αντί για κανονικό φάρμακο ρισκάρει να χειροτερέψει την κατάστασή του, διότι τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, ως γνωστό, δεν έχουν παρενέργειες. Τι παρενέργειες θα μπορούσε να έχει το κουνημένο σε υπερβολικό βαθμό νερό;

Το Royal Australian College of General Practitioners αναφέρθηκε ειδικά σε ομοιοπαθητικά εμβόλια τα οποία υπόσχονται ανοσία ενώ ουσιαστικά ανοίγουν τη πόρτα σε ασθένειες που έχουμε να δούμε χρόνια.

Οι φαρμακοποιοί της Αυστραλίας βέβαια, δεν είναι υποχρεομένοι να ακολουθήσουν αυτη την οδηγία. Αν κρίνουμε από τα δισεκατομμύρια δολάρια που βγάζει η βιομηχανία ομοιοπαθητικών σκευασμάτων παγκοσμίως κάθε χρόνο, θεωρώ πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο, οι φαρμακοποιοί να πετάξουν έξω από το μαγαζί τους τόσο επικερδή προϊόντα.

Μπορεί όμως να υπάρξουν και μερικοί που παίρνουν στα σοβαρά τη δουλειά τους και δεν τους αρέσει να πωλούν ζάχαρη και νερό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη πραγματικά φάρμακα. Αυτοί μπορεί και να κάνουν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όπως και να έχει, η επιστήμη μπορεί να κινείται αργά και στο διάστημα αυτό οι διάφοροι τσαρλατάνοι να βγάζουν χρήματα, αλλά αργά ή γρήγορα θα νικήσει τη μάχη κόντρα στο ψέμα.

Ο λόγος που τελικά θα νικήσει είναι επειδή η επιστήμη φέρνει μετρήσημα αποτελέσματα ενώ οι ψευδοεπιστήμες όχι.

Πηγή

 

Greek Skeptic

Θοδωρής Μαγουλάς

Θοδωρής Μαγουλάς

Αρθρογράφος - Ερευνητής
Θοδωρής Μαγουλάς

Latest posts by Θοδωρής Μαγουλάς (see all)

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • John Smith

    Τη μάχη κόντρα στο ψέμα εύκολα την κερδίζεις. Τη μάχη κόντρα στο κέρδος όχι. Και δυστυχώς αυτά τα δύο συνήθως πάνε μαζί.

    Άραγε όλοι αυτοί που κατηγορούν την ιατρική ότι «τα κανει όλα για το κερδος» συνειδητοποιούν ότι αυτό ακριβώς κάνουν και οι «εναλλακτικοί»; Μόνο που στην περίπτωση της ιατρικής το πρόβλημα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο, ενω στην άλλη περίπτωση ξεκινάει από τη ρίζα.