Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των στρατιωτικών; Όχι βέβαια.HOAXES FAKE NEWS

Καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των στρατιωτικών; Όχι βέβαια.

13 Νοε
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Μετά τη διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Β. Αποστολάκη, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που παραπληροφορούν και αφήνουν υπόνοιες πως καταργείται το εθνόσημο από τις στολές των στρατιωτικών.

Ας δούμε μερικά τυχαία παραδείγματα.

30601

https://archive.is/jqdwz

30602

https://archive.is/ajd1A

30610

https://archive.is/kS2LG


Αν κάποιος, που δεν έχει μεγάλη επαφή με το στράτευμα, διαβάσει αυτά τα δημοσιεύματα, θα καταλάβει πως καταργούν το εθνόσημο από τις στολές. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Αυτό που καταργούν είναι το παρακάτω επίρραμα που προστέθηκε το 2014. Το εθνόσημο συνεχίζει να υπάρχει στα πηλήκια των στολών. 

30603b

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Τη δεκαετία του 90 η Ελλάδα άρχισε να μετέχει σε πολυεθνικές αποστολές στο εξωτερικό. Σε αυτές τις αποστολές τα στελέχη έφεραν την Ελληνική σημαία στο μανίκι, με την λέξη Hellas κατά τα διεθνή πρότυπα. Όταν επέστρεφαν από την αποστολή, η Ελληνική σημαία έπρεπε να αφαιρεθεί αλλά υπήρχε η επιθυμία να συνεχίσουν να τη φέρουν. Έτσι σιγά σιγά αυτό καθιερώθηκε.

 

Το επίρραμα με το εθνόσημο και τη λέξη ΕΛΛΑΣ αντικατέστησε την Ελληνική σημαία το 2014.

“Πόλεμος” για τη σημαία στις στολές των στρατιωτικών – Ποια αλλαγή προκαλεί αντιδράσεις

Υπάρχουν νομικά προβλήματα στην απόφαση για το Εθνόσημο κύριοι Αρχηγοί

Το εθνόσημο “στέλνει” τα γαλόνια …στους αγκώνες! Τα πρακτικά προβλήματα!

30605

ΦΕΚ A 14 – 22.01.2015

 

30609ba

Με τη νέα διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, το ράβε ξήλωνε συνεχίζεται, αλλά δεν καταργεί το εθνόσημο. Καταργεί το επίρραμα με το εθνόσημο, που ποτέ δεν υπήρχε και προστέθηκε το 2014. Το εθνόσημο συνεχίζει να υπάρχει στα πηλήκια και μπερέ. Παρακάτω η διαταγή που δημοσιεύτηκε από το onalert 

30607 30608

Αν τα στελέχη φέρουν δύο εθνόσημα, τους κάνει περισσότερο πατριώτες; Αν φέρουν τρία εθνόσημα μήπως είναι καλύτερα; Γιατί όχι τέσσερα εθνόσημα;

Το εθνόσημο είναι ένα και το φορούν στα πηλήκια και μπερέ. Προσωπικά θα συμφωνήσω με το άρθρο του κυρίου Καρβουνόπουλου.
Ποιοι θέλουν τις Ελληνικές ΕΔ με στολές Βόρειας Κορέας!

30609c

 

Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως καταργείται το εθνόσημο, παραπληροφορούν και καταρρίπτονται.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.