Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥHOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

15 Νοε
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Δεν άργησαν να εμφανιστούν ανυπόστατα άρθρα, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι. Σήμερα κυκλοφόρησε άρθρο με τη φωτογραφία ενός άνδρα και τον ισχυρισμό πως αυτός είναι ο “μακελάρης του Παρισιού”.

Ας το δούμε…


 

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ: ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ, ΖΩΣΜΕΝΟΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!!!

30702

Χαμογελαστός,ζωσμένος με εκρηκτικά και κρατώντας το κοράνι στα χέρια,βγάζει selfie φωτογραφίζεται μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου…

και δείχνει έτοιμος ψυχολογικά για το επικείμενο μακελειό,στη Γαλλική πρωτεύουσα..

Είναι βέβαιο καθώς όπως δείχνει από την φάτσα του,ότι θα τον έχουν διαβεβαιώσει (πλύση εγκεφάλου) οι πνευματικοί του ηγέτες,ότι μόλις ανατιναχθεί και πάρει μαζί του και μερικούς «άπιστους»,θα το περιμένουν δεκάδες ανήλικες παρθένες στον παράδεισο και θα την περάσει από δω και πέρα «ζάχαρη»..

Ιδού λοιπόν ο αρχιμ@λ@κας που σκότωσε δεκάδες αθώους,γιατί νόμιζε ότι θα πάει να κάνει «όργια με παρθένες» στον παράδεισο!!!

30703

Η φωτογραφία έχει δημοσιευθεί από το αραβικό www.fardanews.com

30701

https://archive.is/oMDjK

https://archive.is/foGdv


Κυκλοφορεί και με διαφορετικό τίτλο…


Το ISIS δημοσίευσε φωτογραφία ενός από τους τρομοκράτες

30704

https://archive.is/M4zD3

Η φωτογραφία κυκλοφορεί και στο facebook.

30705


Αν προσέξουμε τη φωτογραφία θα δούμε πως η πρίζα του ρεύματος είναι αμερικανικού τύπου. Ακόμη εξηγήστε μου πως καταφέρνει να βγάζει selfie και να φωτογραφίζεται μπροστά από τον καθρέφτη του μπάνιου κρατώντας το κοράνι; Το κοράνι έχει και κάμερα;

30703

Η φωτογραφία είναι ψεύτικη, ο άνθρωπος (Veerender Jubbal) δεν έχει καμιά σχέση με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και κατοικεί στον Καναδά. Φυσικά δεν κρατάει το κοράνι που δεν έχει κάμερα, αλλά ένα iPad

https://twitter.com/Veeren_Jubbal/status/628669930704015360/photo/1

30706


Όπως σε όλα τα μεγάλα γεγονότα μεταδίδονται φήμες και ανθεί η παραπληροφόρηση, ενισχυμένη κατά πολύ από τη δύναμη και την ταχύτητα των social media που παρακάμπτουν τη διασταύρωση των πληροφοριών, έτσι και στο γεγονός των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, υπήρξαν φήμες και παραπληροφόρηση που αποπροσανατόλισαν από την πραγματικότητα.

Η εφημερίδα Le Monde αποφάσισε να δώσει κάποιες συμβουλές ώστε το κοινό να είναι πιο υποψιασμένο. Οι συμβουλές αυτές βασίζονται μάλιστα σε οδηγό βέλτιστων πρακτικών που έχει εκδώσει η γαλλική κυβέρνηση κατά τέτοιων φημών, σε έκτακτα γεγονότα.

Μερικές συμβουλές για να μην σας ξεγελάσουν οι  φήμες:

Βασιστείτε σε αναγνωρισμένα μέσα ενημέρωσης και γνωστούς και αξιόπιστους δημοσιογράφους.  Καλύτερα σε περιπτώσεις όπως η χθεσινή,  να περιμένουμε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης να δώσουν το ίδιο γεγονός .

Μια φωτογραφία δεν είναι ποτέ απόδειξη από μόνη της, ειδικά όταν προέρχεται από κάποιον άγνωστο λογαριασμό. Μπορεί να είναι παλιά, να δείχνει κάτι διαφορετικό από ό, τι λέγεται, ή να έχει αλλοιωθεί.

Μια βασική αρχή είναι ότι όταν πολλά ΜΜΕ δίνουν τις ίδιες πληροφορίες, τότε έχει καλές πιθανότητες να αποδειχθούν γεγονός.   Προσοχή σε πληροφορίες που μεταδίδουν άγχος, όπως “ένας φίλος είπε σε ένα φίλο”, “η αστυνομία περιμένει περισσότερες επιθέσεις” κτλ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε και το παρακάτω άρθρο.

8 φήμες που εξαπλώθηκαν χθες στο Παρίσι μέσω των social media και είναι ψευδείς 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.