Ποιοι είμαστε
Αρχική Τα ψεύτικα βίντεο του σεισμού που χτύπησε τη ΛευκάδαHOAXES

Τα ψεύτικα βίντεο του σεισμού που χτύπησε τη Λευκάδα

17 Νοε
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Έχω αναφέρει πολλές φορές πως δεν εξετάζουν, αν τα δημοσιεύματα είναι πραγματικά και απλά τα αναπαράγουν για να πάρουν μερίδιο από την πίτα της επισκεψιμότητας. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε δυο πλαστά βίντεο “ντοκουμέντα” που κυκλοφόρησαν μετά το σημερινό σεισμό της Λευκάδας

Πρώτα να δούμε ένα δημοσίευμα…


Η στιγμή που ο εγκέλαδος χτύπησε τη Λευκάδα- Βίντεο από κάμερα ασφαλείας Σούπερ Μάρκετ

30902

Δείτε την ένταση του ισχυρού σεισμού που χτύπησε τη Λευκάδα από την κάμερα ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ και τα ράφια να “χορεύουν” στο ρυθμό του εγκέλαδου…
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=EPxzmNwobPU

https://archive.is/omIJJ

https://archive.is/vMpGY

https://archive.is/Uf1df


Όπως ανάφερα και στην εισαγωγή του άρθρου, δεν εξετάζουν τίποτα από τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν. Δεν τους ενδιαφέρει και το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κλικ. Μόνο αυτήν την εξήγηση μπορώ να δώσω, γιατί στο παραπάνω βίντεο βγάζει μάτι η ημερομηνία και η ώρα που έχει καταγραφεί από το σύστημα καταγραφής.

Αν και αυτός που ανέβασε το βίντεο προσπάθησε να μην φαίνεται η ώρα και η ημερομηνία της καταγραφής, δεν τα κατάφερε πολύ καλά.

30903 30904 30905

Όπως βλέπουμε στο βίντεο ντοκουμέντο, η ημερομηνία της καταγραφής δεν ταιριάζει, η ημέρα είναι Κυριακή και η ώρα 15:55.

Το εντυπωσιακό δεν είναι το βίντεο, το εντυπωσιακό είναι πως αναπαράγουν οτιδήποτε για να κερδίσουν μερίδιο από την πίτα της επισκεψιμότητας. Ούτε καν βλέπουν αυτό που αναπαράγουν.

To βίντεο είναι από το σεισμό στις 26/01/2014 https://archive.is/qVonS


 

Έχτρα δωράκι, το ψεύτικο βίντεο κάποιου που κουνάει το πολύφωτο, και για ηχητικά εφέ, χτυπάει το τραπέζι/κομοδίνο και προσπαθώντας να κρατήσει τα γέλια του, φωνάζει “παναγία μου”.
Εκεί στο star channel τους περνάτε και από συνέντευξη πριν την πρόσληψη;

https://archive.is/kUfac

https://archive.is/EhBvo

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.