Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Στη δημιουργία αρχαιοελληνικού «τάγματος οπλιτών» προχωρά ο Πάνος ΚαμμένοςHOAXES

Καταρρίπτεται – Στη δημιουργία αρχαιοελληνικού «τάγματος οπλιτών» προχωρά ο Πάνος Καμμένος

21 Νοε
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Τι σου είναι αυτό το facebook, κάνει like μια φίλη σου σε ανάρτηση πολιτικού προσώπου και να το Hoax ξεπροβάλει, δεν θα αναφερθώ σε ποιο πολιτικό πρόσωπο, είμαι σίγουρος ότι η ερευνητική σας δεινότητα είναι τέτοια που θα το ανακαλύψετε. Δεν ήξερα αν πρέπει να ασχοληθώ, αμφιταλαντεύτηκα είναι η αλήθεια αλλά τελικά δεν κρατήθηκα, στα Ελληνικά Hoaxes είμαστε άλλωστε.

Ας δούμε το άρθρο όπως το είδα και εγώ στο τοίχο μου μετά το like της φίλης μου στη συγκεκριμένη ανάρτηση.


Χωρίς τίτλο

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία μιας στρατιωτικής μονάδας στα πρότυπα των οπλιτών της αρχαίας Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο ο υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα μονάδα θα έχει «καθαρά συμβολικό ρόλο», με αποστολή τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις του Στρατού, παρελάσεις και άλλες επίσημες τελετές της χώρας.

«Με τη μονάδα αυτή στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα επίλεκτο σώμα που θα αποτίει φόρο τιμής στη στρατιωτική πυγμή και την λαμπρότητα των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και μια μονάδα μάχιμη, έτοιμη να υπηρετήσει την πατρίδα αν χρειαστεί» είπε ο κ. Καμμένος.

Η μονάδα θα έχει δύναμη 500 στρατιωτών και θα φέρει αυθεντικό οπλισμό όπως σάρισες και ασπίδες ενώ οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των στρατιωτών θα ακολουθούν τα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Η συμμετοχή στη μονάδα θα γίνεται σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο της στρατιωτικής θητείας, ενώ η λειτουργία της, όπως είπε ο κ. Καμμένος, «θα επιβαρύνει ελάχιστα» τον Έλληνα φορολογούμενο.

Παρόμοιες μονάδες υπάρχουν και σε άλλες χώρες, όπως η προεδρική φρουρά στην Τουρκία
Παρόμοιες μονάδες υπάρχουν και σε άλλες χώρες, όπως η προεδρική φρουρά στην Τουρκία
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες στρατιωτικές μονάδες υπάρχουν και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ελβετική Φρουρά του Πάπα στο Βατικανό, η Βασιλική Φρουρά της Αγγλίας αλλά και η προσωπική φρουρά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η οποιά μάλιστα περιλαμβάνει στρατιώτες απ’όλες τις χρονικές περιόδους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου η απόφαση έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έχει έχει δρομολογηθεί η εξεύρεση πόρων για την δημιουργία της μονάδας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ως έδρα της τη Σπάρτη.

Το είδαμε στο briefingnews.gr


Όπως θα διαπιστώσατε και εσείς, αν κάνατε κλικ στο σύνδεσμο που σας έδωσα για το που είδα το άρθρο, έχει ημερομηνία 21 Οκτωβρίου 2015 και παρουσιάζεται σαν πραγματική είδηση αποκρύπτοντας τη πραγματική πηγή της είδησης, ξαναδείτε το στο παρακάτω σύνδεσμο.

https://web.archive.org/web/20151121205931/http://www.briefingnews.gr/ethnika/sti-dimioyrgia-arhaioellinikoy-tagmatos-opliton-prohora-o-panos-kammenos#sthash.I3XgnTNT.dpbs

Η αλήθεια είναι ότι γέλασα πολύ με αυτό το άρθρο φέρνοντας στο μυαλό μου τις εικόνες του αρχαιοελληνικού αυτού τάγματος, η είδηση όμως δεν είναι αληθινή, πρόκειται για σατιρικό άρθρο που κυκλοφόρησε στις 1 Οκτωβρίου από την ιστοσελίδα Το Βατράχι η οποία προσφέρει ποιοτική παραπληροφόρηση όπως και η ίδια λέει στο τίτλο της, δείτε το άρθρο στην αρχική πηγή του.

http://tovatraxi.com/featured/stin-dimiourgia-tagmatos-opliton-proxora-o-kammenos/

https://web.archive.org/web/20151121210752/http://tovatraxi.com/featured/stin-dimiourgia-tagmatos-opliton-proxora-o-kammenos/

Αν δεν πειστήκατε ακόμα ότι πρόκειται για σατιρική ιστοσελίδα, διαβάστε πως περιγράφει η ίδια η ιστοσελίδα το τι ακριβώς κάνει, αντιγράφω ένα μικρό τμήμα.

Ας ξεκινήσουμε απ τα βασικά. Το site αυτό είναι ένα σατιρικό, χιουμοριστικό blog το οποίο έχει ως στόχο την σάτιρα προσώπων, καταστάσεων και γεγονότων της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής ζωής της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Το site αυτό δεν είναι σε καμιά περίπτωση ειδησεογραφικό ενώ τα άρθρα που εμφανίζονται σε αυτό είναι προϊόν επινόησης τα οποία δεν πρέπει να συγχέονται με αληθινές ειδήσεις, και έχουν ως στόχο την έκφραση των γραφόντων και την ψυχαγωγία των επισκεπτών και αναγνωστών. Αυτό σημαίνει μη μας στέλνετε μηνύματα ή σχόλια ότι οι “ειδήσεις” μας είναι ψεύτικες. Το ξέρουμε.

Δείτε σχετικά για τη σελίδα.

http://tovatraxi.com/about-2/

Και μην δω σχόλια του στυλ ότι υπερασπιζόμαστε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα hoax κυνηγάμε, θυμηθείτε ποιος έβγαλε στη Βουλή τη περίφημη στάση του Λονδίνου, ένα hoax που είχαμε αναλύσει αλλά δεν φανταστήκαμε ότι θα έφτανε μέχρι εκεί.

Δείτε το άρθρο μας ΕΔΩ με ημερομηνία 13 Ιουλιου 2014

Και μαντέψτε ποιος το έβγαλε στη Βουλή μερικούς μήνες αργότερα, καλά μαντέψατε..

http://www.newsit.gr/politikh/I-gkafa-toy-Panoy-Kammenoy-kai-to-trolarisma-me-tis-afises-sto-Londino/339571

Γιώργος Ζ.

ΥΓ. Όλο το άρθρο αυτό γράφτηκε για να πειράξω τη φίλη μου.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής