Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Η Monsanto θα δικαστεί για εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότηταςHOAXES

Καταρρίπτεται – Η Monsanto θα δικαστεί για εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότητας

8 Δεκ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Δίχως χάσιμο χρόνου ας δούμε τι ισχυρίζεται το άρθρο και μετά βλέπουμε κατά πόσο ισχύει.

Χωρίς τίτλο

Χάρη στις ενέργειες των οργανώσεων: The Organic Consumers Association (OCA), IFOAM International Organics, Navdanya, Regeneration International (RI) και Millions Against Monsanto και με τη συμμετοχή δεκάδων ακτιβιστικών ομάδων για την προστασία των τροφίμων και του περιβάλλοντος, ο κολοσσός της βιοτεχνολογίας, η Monsanto, θα δικαστεί για εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότητας.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι οργανώσεις, η Monsanto ανέπτυξε μια σειρά τοξικών και επικίνδυνων προϊόντων, τα οποία έχουν μη αναστρέψιμα καταστροφικά αποτελέσματα στο περιβάλλον, ενώ προκάλεσαν ασθένειες και θανάτους σε χιλιάδες ανθρώπους.

Δείτε σχετικά: Τα 12 χειρότερα προϊόντα που έχουν φτιαχτεί από την Monsanto [λίστα]

Με βάση τις «Κατευθυντήριες Αρχές για τις Επιχειρήσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που εγκρίθηκαν από τον ΟΗΕ το 2011, μια μεγάλη ομάδα δικηγόρων και δικαστών θα αξιολογήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες της Monsanto για ζημίες που έχει προκαλέσει στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι.

Το δικαστήριο θα στηριχθεί επίσης και στο Καταστατικό της Ρώμης, με βάση το οποίο ιδρύθηκε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης το 2002, που αποτελεί το μόνιμο δικαστικό όργανο αρμόδιο για την ποινική δίωξη προσώπων για το έγκλημα της γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και το έγκλημα της επίθεσης.

Το δικαστήριο θα εξετάσει αν θα πρέπει να μεταρρυθμίσει το διεθνές ποινικό δίκαιο, ώστε αυτό να περιλαμβάνει και εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος (οικοκτονία).
Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, o πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για τις Βιολογικές Καλλιέργειες (IFOAM), Andre Leu, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η Monsanto αγνοεί επιδεικτικά τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλούν στους ανθρώπους και στο περιβάλλον τα προϊόντα της και πιστεύει ότι μέσω της συστηματικής συγκάλυψης θα συνεχίσει ανενόχλητη τις δραστηριότητές της. Θεωρεί ότι με τη χρηματοδότηση ερευνών, τον χειρισμό των μέσων ενημέρωσης και τις πιέσεις που ασκεί σε διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, θα παραμείνει ατιμώρητη”.

Το είδαμε στο enallaktikos.gr 

Επίσης παρεμφερές άρθρο μπορείτε να δείτε στο AllNewz


 

Δεν θα πω πολλά, δεν χρειάζεται άλλωστε, η Monsanto δεν θα δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από κανένα επίσημο δικαστήριο, αυτό που θα γίνει είναι να μαζευτεί μια παρέα ακτιβιστών από διάφορες οργανώσεις για να δικάσουν στη φαντασία τους τη Monsanto, τα μέλη του κατά φαντασίαν δικαστηρίου θα βασιστούν όπως λένε στις κατευθυντήριες αρχές των Ηνωμένων Εθνών και στο καταστατικό της συνθήκης της Χάγης.

Περισσότερα δείτε στο Forbes στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://www.forbes.com/sites/kavinsenapathy/2015/12/07/no-monsanto-is-not-going-on-trial-for-crimes-against-humanity/2/

Παρά τους κραυγαλέους τίτλους το κατά φαντασίαν δικαστήριο αυτό δεν αναγνωρίζεται από καμία επίσημη Αρχή, δεν έχει καμία ισχύ και ας συμμετέχουν όσοι δικαστές και δικηγόροι θέλουν, αφήστε που θα απουσιάζει και ο βασικός κατηγορούμενος. H κατά φαντασίαν δίκη θα γίνει τον Οκτώβριο, νομίζω ότι θα γελάσουμε πολύ με τους τίτλους που θα συνοδεύουν τα άρθρα.

Άσχετο με το θέμα αλλά η όλη ιστορία με το κατά φαντασίαν δικαστήριο μου θυμίζει τον Kevin D. Annet ο οποίος έχει στήσει μια ιστοσελίδα την itccs.org οργανώνοντας δίκες σε άλλο ένα κατά φαντασίαν δικαστήριο με την ονομασία ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ICLCJ) και εκδίδει κατά φαντασίαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, αυτός βέβαια τα έχει βάλει με το Βατικανό και τον πάπα.

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής