Καταρρίπτεται – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 7 ΗΜΕΡΕΣ!

In Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Γκάφες, Την πάτησα by Θοδωρής Δανιηλίδης1 Comment

Κυκλοφορεί μια δημοσίευση με τον ισχυρισμό πως ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera «Αλλά αν χρειαστεί, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι μπορούμε να καταλάβουμε τη Ρωσία σε λιγότερο από επτά ημέρες με το ΝΑΤΟ και τους περιφερειακούς μας συμμάχους». Είναι αλήθεια; Έκανε αυτή τη δήλωση ο ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας;

Ολόκληρο το κείμενο της δημοσίευσης αναφέρει…


 

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 7 ΗΜΕΡΕΣ!

31801

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μίλησε για τη Ρωσία δήλωσε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

«Η Ρωσία έχει θέσει τον εαυτό της σε μια γελοία κατάσταση και κανείς δεν πρέπει να πιστέψει σε αυτή τη χώρα»

«Το δικό μας ήταν απλά ένα αλιευτικό σκάφος. Για μένα, η αντίδραση του Ρωσικού πολεμικού πλοίου ήταν υπερβολική. Η Ρωσία και η Τουρκία, πρέπει να αποκαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης που ήδη έχουν. Έχουμε ένα όριο στην υπομονή μας »

Οι Ρώσοι είχαν προειδοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, και δεν θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Παρόλο ότι συνεχίζουμε το δρόμο του διαλόγου , η Ρωσία κατηγορεί τον Πρόεδρό μας και την οικογένειά του.  Η Ρωσία έχει θέσει τον εαυτό του σε μια γελοία κατάσταση και κανείς δεν πρέπει να πιστέψει σε αυτή τη χώρα. Εμείς γνωρίζουμε τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Μόσχα. Είμαστε η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν τις ακολουθούμε και αυτό  όχι επειδή φοβόμαστε αλλά επειδή δίνουμε σημασία στη φιλία μεταξύ των δύο χωρών.  »

« Μετά τη συντριβή του ρωσικού « Sukhoi-24 », η Ρωσία έχει λάβει κάθε δυνατή ευκαιρία για να υπονομεύσει την Τουρκία. Σίγουρα η δική μας κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως ώριμη και έμπειρη κυβέρνηση, αλλά η υπομονή μας έχει και όρια. Αντιμέτωποι με τις προσπάθειες της Ρωσίας, δεν έχουμε κανέναν φόβο, ούτε τύψεις. Δρούμε με μετριοπάθεια, ώστε οι σχέσεις μας να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Αλλά αν χρειαστεί, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι μπορούμε να καταλάβουμε τη Ρωσία σε λιγότερο από επτά ημέρες με το ΝΑΤΟ και τους περιφερειακούς μας συμμάχους « 

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και από την Τουρκική Τηλεόραση!

Το είδαμε ΕΔΩ ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ αλλά η αρχική πηγή είναι ΕΔΩ 

31802


 

Μόλις διάβασα την παραπάνω δημοσίευση, κάτι δεν μου άρεσε. Θα έκανε ποτέ τέτοιες δηλώσεις ένας υπουργός εξωτερικών; Δεν το νομίζω, οι πολιτικοί τις περισσότερες φορές προσπαθούν να τα μαζέψουν και όχι να ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Με ένα γρήγορο ψάξιμο, δεν βρήκα πουθενά στην ειδησεογραφία αυτή τη δήλωση. Αν υπήρχε, τότε όλα τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων θα την είχαν δημοσιεύσει.

Στην Corriere della Sera δεν υπάρχει αυτή η συνέντευξη του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
http://sitesearch.corriere.it/forward.jsp?q=cavusoglu#
Υπάρχει μια συνέντευξη του Μπιλάλ Ερντογάν, δεύτερος γιος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά δεν υπάρχει συνέντευξη του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και η συνέντευξη του Μπιλάλ Ερντογάν έχει θέμα τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου από τις περιοχές των τζιχαντιστών
http://www.corriere.it/esteri/15_dicembre_08/autodifesa-giovane-erdogan-costruisco-uffici-non-vendo-petrolio-e873d6ee-9d72-11e5-9331-45d14c090e9b.shtml

Συνεχίζοντας την έρευνα βρήκα Ιταλικό άρθρο που παρουσιάζει την δήλωση που ψάχνω αλλά αναφέρει πως η δήλωση έγινε στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι NTV.
http://www.imolaoggi.it/2015/12/16/ministro-turco-si-puo-occupare-la-russia-in-meno-di-7-giorni-grazie-alla-nato/

Ερευνώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι NTV αλλά και σε άλλες τουρκικές σελίδες, βρήκα άρθρα που αναφέρουν την συνέντευξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Corriere della Sera (που όσο και να έψαξα δεν κατάφερα να την βρω), αλλά πουθενά δεν υπάρχει η δήλωση «Αλλά αν χρειαστεί, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι μπορούμε να καταλάβουμε τη Ρωσία σε λιγότερο από επτά ημέρες με το ΝΑΤΟ και τους περιφερειακούς μας συμμάχους»

http://www.ntv.com.tr/dunya/cavusoglu-rus-savas-gemisinin-tepkisi-abartili,dOFiE7aQo0KWdpC_5Ejmcw

http://haber.star.com.tr/politika/mevlut-cavusoglu-rus-savas-gemisinin-tepkisi-abartili/haber-1076166

Τελικά η αρχική πηγή που ξεκίνησε η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου «Αν χρειαστεί, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι μπορούμε να καταλάβουμε τη Ρωσία σε λιγότερο από επτά ημέρες με το ΝΑΤΟ και τους περιφερειακούς μας συμμάχους» είναι το awdnews.com και στα γερμανικά δεν αναφέρει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά γενικά την Τουρκική κυβέρνηση. https://archive.is/vYcNo

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα, το awdnews.com, είναι εντελώς αναξιόπιστο και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κατασκευάζει ειδήσεις και δηλώσεις κάνοντας προπαγάνδα.
http://www.exposingtruth.com/bad-sources-spread-pseudscience/

Οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από το reuters στο παρακάτω λινκ
http://uk.reuters.com/article/us-mideast-crisis-russia-turkey-idUKKBN0TX0RM20151214

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, η συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν επιβεβαιώθηκε από κανένα αξιόπιστο ειδησεογραφικό μέσο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μια ιστοσελίδα που δεν είναι αξιόπιστη και καταρρίπτεται.

Ενημέρωση του άρθρου
Τελικά βρέθηκε η συνέντευξη στο archiviostorico.corriere.it αλλά δεν υπάρχει η παραπάνω δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Όπως αναφέραμε παραπάνω η δήλωση είναι κατασκευασμένη από το awdnews.com
http://archiviostorico.corriere.it/2015/dicembre/14/ministro_turco_Dialogo_con_Mosca_co_0_20151214_60462034-a22b-11e5-b58e-7a877a6ad450.shtml?refresh_ce-cp

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • Σκέλγος

    Σοβαρά τώρα τύπος ασφυκτικά μοιάζει σαν κάτι Πόντιους που ξέρω.