Καταρρίπτεται – ΔΙΑΒΑΣΤΕ OΛΟΙ… Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη λέει το ΝΑΤΟ!

7

Στις αρχές του μήνα είχε κυκλοφορήσει το άρθρο που θα εξετάσουμε αμέσως τώρα, ας το δούμε.

ννν

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πως η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο επειδή δεν είναι κυρίαρχη χώρα. Η δήλωση του κ. Στόλτενμπεργκ έγινε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου του CNN, ο οποίος εξέφρασε την απορία γιατί το ΝΑΤΟ υποστήριξε την ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό και γιατί δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα, της οποίας ο εναέριος χώρος παραβιάζεται καθημερινά από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε πως η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα, ενώ η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο.

Όπως δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, επειδή είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία. Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ, μόνο η Γερμανία έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αφού η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία. «Από την στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ. «Αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά» είπε ακόμα ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Οι δηλώσεις του κ. Στόλτενμπεργκ δεν απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση, αφού αφενός δεν της πέφτει λόγος και αφετέρου ο Αλέξης Τσίπρας έχει πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθεί αυτή την εποχή, όπως η συνεργασία του με τον Βασίλη Λεβέντη.

Το είδαμε στο makeleio


 

Θα μου πείτε, από τις αρχές του μήνα τώρα το θυμήθηκες; Τι να κάνω, δεν φταίω εγώ που ακόμα αναπαράγεται στο μαγικό κόσμο του facebook.

Χωρίς τίτλο

Ο Στόλτενμπεργκ δεν έκανε ποτέ αυτή τη δήλωση, το άρθρο αυτό είναι σατιρικό, ο πιτσιρίκος από ότι φαίνεται ξαναχτύπησε, στο παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε το άρθρο του από τις 2 Δεκεμβρίου,  ημέρα των γενεθλίων μου, αλλά δεν θα σας πω πόσο χρονών έγινα.

Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη λέει το ΝΑΤΟ

Πάντως ο Στόλτενμπεργκ όντως έδωσε συνέντευξη και η αλήθεια είναι ότι πιέστηκε από τη δημοσιογράφο για το θέμα των τουρκικών εναέριων παραβιάσεων του δικού μας εναέριου χώρου, αν και προσπαθούσε να αποφύγει να δώσει σαφή απάντηση, αυτή τη δήλωση δεν την έκανε ποτέ.

 • Ν.A.Β.

  Ο Πιτσιρίκος συχνά παίρνει μια πραγματική είδηση και την εμπλουτίζει με φανταστικό περιεχόμενο, δημιουργώντας ένα σατιρικό προϊόν. Γι’ αυτό καλό είναι οποιαδήποτε «είδηση» μας φανεί λίγο τραβηγμένη (αν όχι όλες) να την διασταυρώνουμε σε σοβαρά διαδικτυακά σημεία και όχι σε συνήθη μέρη όπου η υπερβολή και η ανακρίβεια έχουν συνεχές πάρτυ. Μακριά από ποδοσφαιρικού λεξιλογίου sites.

 • Βασίλης

  Σύμφωνα με το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, πάντως, μια ένοπλη επίθεση προς οποιοδήποτε κράτος-μέλος σημαίνει αυτόματα επίθεση προς όλα τα κράτη-μέλη. Όπως καταλαβαίνουμε, ούτε η Ελλάδα ούτε η Τουρκία μπορούν να καταρρίψουν η μία χώρα ελικόπτερο της άλλης. Η δημοσιογράφος στρίμωξε τον Stoltenberg με τις ερωτήσεις της και το μόνο που δεν τής είπε είναι ότι έχουμε γραμμένη την Ελλάδα ξέρετε πού.

 • Kekr0pass

  πως να πει στους ιθαγενείς ο άνθρωπος ότι αν καταρρίψουμε τουρκικό αεροσκάφος μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων θα μας κόψουν τον κώλο; Μιας και εθνικό εναέριο χώρο στα 10 ναυτικά μίλια έχει αναγνωρίσει μόνο η… Κύπρος και κανένας άλλος, πόσο μάλλον η Τουρκία! Γι’ αυτό ο Ελληναράς ζει στον φανταστικό κόσμο του εναέριου playstation (για να εκπαιδεύεται κι ο Τούρκος σε fake αερομαχίες) όπου οι ήρωες προστατεύουν το… FIR Αθηνών (αυτό κι αν είναι κωμωδία) το οποίο FIR δεν έχει σχέση ούτε με κυριαρχικά δικαιώματα ούτε με πολεμικές επιχειρήσεις. Να πούμε ότι μονομερώς μπορούμε να αυξήσουμε τον εθνικό εναέριο χώρο μας και στα 100 ναυτικά μίλια (έτσι, επειδή είμαστε απόγονοι του Περικλή) αλλά για να το παίξεις λιοντάρι θα πρέπει να έχεις και τα ανάλογα δόντια. Οπότε ο ραγιάς ζει στον πλασματικό κόσμο του και οι Άκηδες αγοράζουν νέα αεροπλάνα. Γιατί να κάνουν δηλώσεις οι πωλητές όπλων; Κορόιδα είναι;

  • Stathis

   Αν και απαντώ με 2 χρόνια καθυστέρηση διότι τώρα το είδα,τον εναέριο χώρο 10ν.μ τον αναγνωρίζουν όλοι.Και ο ICAO και οι ΗΠΑ κλπ.Και η Τουρκία τον αναγνώριζε έως το 1974.Εκεί θυμήθηκε με 40 χρόνια καθυστέρηση ότι δεν πρέπει να έχουμε 6ν.μ στη θάλασσα και 10 ν.μ στον αέρα.Πριν το δεχόταν.

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΓΚΟΣ

  Παντως και μονο που εχουμε ερθει στο σημειο να μπερδευουμε το καλαμπουρι με την πραγματικοτητα, κατι λεει.

 • John Smith

  Ξέρω γιατί κρύβεις την ηλικία σου. Είναι γιατι πίνεις αίμα και ζείς αιώνια. Το έγραψαν μέχρι και τα ellinikahoaxes. Ομολόγησε! 🙂

  Και ας ρωτήσω και κάτι σοβαρό: άσχετα με το τι πιστεύει ο κύριος Στόλτενμπεργκ -που μάλλον είναι αρκετά κοντά στα όσα το άρθρο ισχυρίζεται-, πόσες πιθανότητες υπάρχουν να βγήκε και να δήλωσε επισήμως κάτι τέτοιο; Και κυρίως γιατί να το κάνει; Του αρέσει να δημιουργούνται θέματα μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ χωρίς λόγο;

  Ναι, ξέρω ότι οι ξένοι δεν μας υπολογίζουν και πολύ -για να μην πω καθόλου-, αλλά συνήθως δεν το φωνάζουν από τις ταράτσες.

  • Δι αυτόν το λόγο, αγαπητέ John Smith, συγγράφονται τέτοια άρθρα. Γιατί έχουν πάψει, πλέον, να μας υπολογίζουν. Όλη αυτή η αρχαιομανιολατρεία που μας διακατέχει, είναι η ευχή και η κατάρα μας. Δηλαδή, τι εννοώ. Επειδή πιστεύουμε, και καλώς κάνουμε, ότι μεταδόσαμε τα φώτα μας στους υπολοίπους λαούς, θέλουμε να είμαστε και το κέντρο του κόσμου και της προσοχής, εμείς οι Έλληνες (όταν γράφω αυτή τη λέξη, μια περηφάνια με πιάνει, πραγματικά). Έτσι, συγγράφονται και διαδίδονται τέτοια άρθρα, για να νοιώσουμε υπολογίσημοι: <>. Και, αγαπητέ μου φίλε, ενώ μπορεί να έχουν κάποιο δίκιο στα λόγια τους όλοι αυτοί οι ανόητοι πσεκασμένοι «άρθρο»γράφοι, το χάνουν ολότελα, με την κάθε ανοησία, που έρχεται στο κεφάλι τους.

   Είναι, πραγματικά, κρίμα αλλά και άδικο. Αντί να πούμε: Δόξα τω (εδώ προσθέστε οποία θεότητα ή οντότητα επιθυμείτε. Υπάρχει μεγάλη γκάμα. Εγώ θα πω Θεώ) που δεν είμαστε το κέντρο της προσοχής και κανείς δε μας υπολογίζει, άρα, προς το παρόν έστω, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, κάνουμε ό,τι καραγκιοζοανοησία σκαρφιστει η κούτρα μας, για να γελοιοποιηθούμε και να προκαλέσουμε. Γι αυτό και η ύπαρξη αυτών των ηλιθιωδών άρθρων.

   Press RETURN.