Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Μπέρδεψε αυτό το γκράφιτι και…έπεσε πάνωHOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Μπέρδεψε αυτό το γκράφιτι και…έπεσε πάνω

21 Δεκ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ένα νέο hoax κυκλοφόρησε στο ίντερνετ και τα περισσότερα blogs το αναδημοσιεύουν. Μια σειρά από φωτογραφίες, παρουσιάζουν ένα “ατύχημα” κάποιου οδηγού που μπέρδεψε ένα γκράφιτι με τούνελ και έπεσε πάνω στον τοίχο. Είναι αλήθεια; Ας το ξεκαθαρίσουμε…

Πρώτα να δούμε τα δημοσιεύματα.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΚΑΙ…ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ

Αυτές οι φωτογραφίες κάνουν τον γύρω του διαδικτύου. Ωστόσο δεν είναι… λίγοι αυτοί που αμφισβητούν την αυθεντικότητα της ιστορίας αυτής. Προφανώς κάποιος σκέφτηκε να ζωγραφίσει μια εντυπωσιακή σκηνή από το Roadrunner μπροστά στην πλευρά ενός τοίχο πάνω σε έναν δρόμο. Νόμιζαν ότι ήταν ακίνδυνο μέχρι… Ο Roadrunner δεν θα έκανε τέτοια κακή φάρσα αλλά ο οδηγός αυτού του αυτοκινήτου την πάτησε… Μετά το ατύχημα η ζωγραφιά σβήστηκε.

Δείτε τις φωτογραφίες:

32102 32103 32104

Το είδαμε ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ


Υπάρχει και με διαφορετικό κείμενο – τίτλο, που αναφέρουν βράχο αντί για τοίχο, αλλά το συμπέρασμα είναι το ίδιο.


 

Αυτό συμβαίνει μόνο στα καρτούν!!! Οδηγός πέρασε για δρόμο, ζωγραφισμένο τούνελ σε βράχο (Photos)

32102

Κάποιος ζωγράφισε σε ένα βράχο την είσοδο ενός τούνελ και ο οδηγός πήγε και έπεσε επάνω του.

Στα καρτούν, όταν το κογιότ κυνηγάει το «μπιπ μπιπ», εκείνο για να ξεφύγει χρησιμοποιεί πολλές μεθόδους και στο τέλος όχι μόνο τα καταφέρνει αλλά ξετινάζει και το κογιότ.

Μια από τις αγαπημένες του μεθόδους είναι να ζωγραφίζει σε έναν βράχο κάποιον δρόμο ή ένα τούνελ και το κογιότ που τρέχει με ταχύτητα για να προλάβει το «μπιπ μπιπ» να πέφτει σφοδρά επάνω στον βράχο.

32105

Και όμως αυτό συνέβη και στην πραγματικότητα. Κάποιος ζωγράφισε σε έναν βράχο ένα παρόμοιο τούνελ και μάλιστα δίπλα του είχε ζωγραφίσει και ένα «μπιπ μπιπ» ή αλλιώς road runner. Αλλά ο οδηγός του μπορτντό φίατ, αντί να ακολουθήσει τον δρόμο που είχε μια ελαφριά στροφή στα δεξιά, προτίμησε να συνεχίσει στο τούνελ και να πάει ευθεία.

Όμως η ζωή δεν είναι καρτούν και το αυτοκίνητο δεν είναι «Μπιπ Μπιπ» αλλά μάλλον είναι κογιότ. Έπεσε επάνω στο ζωγραφισμένο βράχο και έκανε το αυτοκίνητο του… καλοκαιρινό.

Το είδαμε ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ


Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο imgur και στο reddit, έχουν κάνει το γύρο το κόσμου και πολλοί χρήστες εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητά τους, γιατί δεν υπάρχουν σημάδια στον τοίχο, η ζημιά είναι αρκετά μικρή για μετωπική σε τοίχο κτλ.

Άσχετα αν τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι αλήθεια, είναι μια φάρσα. Ας το ξεκαθαρίσουμε…

Το γκράφιτι είναι πραγματικό, οι φωτογραφίες είναι αληθινές, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Εκτός από τις παραπάνω αμφιβολίες, η φωτογραφία με το τρακαρισμένο αυτοκίνητο είναι σε διαφορετική τοποθεσία και όχι από το σημείο που υπάρχει το γκράφιτι. Εκτός από αυτό, τα αυτοκίνητα είναι διαφορετικά στις φωτογραφίες. Στην πρώτη φωτογραφία με το γκράφιτι βλέπουμε ένα Fiat Uno και στη δεύτερη φωτογραφία ένα Fiat Strada.

32107

Fiat Uno

32106

Fiat Strada

Το σημείο που υπήρχε το γκράφιτι είναι στη γέφυρα Presidente Dutra, στην πόλη Juazeiro της Βραζιλίας και αν περιηγηθείτε με το Street view θα καταλάβετε πως στη φωτογραφία με το τρακαρισμένο Fiat Strada, το φόντο δεν ταιριάζει. Λείπει ο ποταμός sao francisco που θα έπρεπε να υπάρχει πίσω από το τρακαρισμένο Fiat Strada

32108

https://www.google.gr/maps/@-9.4096389,-40.505033,3a,75y,325.19h,75.03t/data=!3m6!1e1!3m4!1s3SfpNpESVuVdQybWRoqSmQ!2e0!7i13312!8i6656

Το γκράφιτι ήταν έργο της Clarissa Campello και μια φωτογραφία του εμφανίστηκε πριν 20 μέρες στα κοινωνικά δίκτυα και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με πιθανό κίνδυνο για τους οδηγούς που διέρχονται από την περιοχή. Ήταν ζωγραφισμένο δίπλα από ένα στενό πέρασμα που συνδέει τα δύο άκρα της πόλης.

Την επόμενη ημέρα μια άλλη εικόνα άρχισε να εμφανίζεται στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά αυτή τη φορά, η εικόνα έδειχνε την Εταιρεία Ασφαλείας, Κυκλοφορίας και Μεταφορών (CSTT), να διαγράφει το γκράφιτι. Η CSTT ανέφερε ότι η απόφαση για να διαγραφεί το γκράφιτι πάρθηκε γιατί προκαλεί την ψευδαίσθηση του βάθους και οι οδηγοί που έχουν πρόβλημα με την όραση, ή που δεν ξέρουν καλά την πόλη, ή ακόμη και ένας μεθυσμένος οδηγός θα μπορούσε να έχει την εντύπωση ότι κατευθύνετε σε μια σήραγγα και να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

http://pontocritico.org/

http://www.radiowebjuazeiro.com/2015/12/prefeitura-desfaz-pintura-no-rei-do.html

http://carlosbritto.ne10.uol.com.br/desenho-apagado-do-arco-da-ponte-em-juazeiro-repercute-dentro-e-fora-do-pais/

32109

32110

Συμπέρασμα, κανένας οδηγός δεν προσπάθησε να περάσει από το ψεύτικο τούνελ του γκράφιτι, και το γκράφιτι σβήστηκε από το φόβο μήπως και υπάρξει κάποιο ατύχημα στο μέλλον. Οι ισχυρισμοί πως το ατύχημα πραγματικά συνέβει, καταρρίπτονται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.