Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΒΡΕΘΗΚΕ «ΚΙΝΗΤΟ» 800 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑHOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – ΒΡΕΘΗΚΕ «ΚΙΝΗΤΟ» 800 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

22 Δεκ
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Μια νέα ανοησία, ένα νέο hoax έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική μπλογκόσφαιρα και αναφέρει πως βρέθηκε κινητό τηλέφωνο 800 ετών στην Αυστρία. Πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται κατάρριψη αυτή η ανοησία, αλλά έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πως ξεκίνησε η φάρσα.

Για να δούμε τι ισχυρίζεται η “είδηση”


 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ… ΒΡΕΘΗΚΕ «ΚΙΝΗΤΟ» 800 ΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ… ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΓΚΕΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ….

32203

 

O ευρών διαπίστωσε ότι το μαύρο αντικείμενο έχει πληκτρολόγιο με ιδεογράμματα που μοιάζουν να έρχονται απο την Σουμμερία. Βρέθηκε σε ανασκαφή επι Αυστριακού εδάφους. Αποφάσισε λοιπόν να το βαφτίσει κινητό…… Οι ομοιότητες είναι τεράστιες ….Λεπτομέρειες στο Βίντεο

Το είδαμε ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ αλλά να είσαστε σίγουροι πως η παραπάνω ανοησία θα διαδοθεί και σε άλλα blogs.


 

Η φωτογραφία είναι μια φάρσα που την κατασκεύασε το Art Replik. Το Art Replik ήταν ένα εργαστήριο στην Αυστρία που κατασκεύαζε αντίγραφα αρχαίων αντικείμενων. Η ιστοσελίδα τους έχει κλείσει, πιθανότατα και το εργαστήριο, αλλά υπάρχει ακόμη στο web.archive.org

Το Art Replik έφτιαξε καλούπι από ένα Ericsson SH888, σκάλισε πάνω στα πλήκτρα και στην οθόνη κάτι που μοιάζει με σφηνοειδή γραφή, ανάφερε πως βρέθηκε στην Αυστρία και πως η επιγραφή είναι του 13ου Π.Χ. αιώνα, για να δημιουργήσει εντύπωση και να γίνει γνωστό.

Το Φεβρουάριο 2015 η φωτογραφία κυκλοφορεί σε διάφορα blogs που ασχολούνται με UFO και τον Μάρτιο ανεβαίνει το παραπάνω βίντεο στο youtube.

Στις 17 Δεκ 2015, ανεβάζει τη φωτογραφία στο facebook ο Daniel Muñoz, ένας ερευνητής ufo, παραφυσικός, μυστικιστής, και εναλλακτικός, ολιστικός θεραπευτής, (μια μορφή με λίγο από όλα τα εναλλακτικά) που πουλάει cd dvd και βιβλία για να βγαίνει το μεροκάματο.

Έτσι έφτασε και στα μέρη μας, το αρχαίο κινητό τηλέφωνο. Τώρα μάθατε από πού αντέγραψε το σχέδιο η Ericsson για το SH888.

3220232203

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.