Καταρρίπτεται: Βάλτε λίγο χοιρινό στο πιρούνι σας…

58

muslim-migrants-demonstrate-in-central-athens1Υποστηρίζει το mail που μου έστειλε φίλος το πρωί (και το οποίο διαπίστωσα απλά ότι είναι άρθρο σε όλα αυτά τα γνωστά site της παραπληροφόρησης και του κιτρινισμού) ότι :

Ας ακούσουμε τον δήμαρχο του Κεμπέκ τι απαντά στούς Μουσουλμάνους γονείς που απαίτησαν την κατάργηση του χοιρινού κρέατος σε όλα τα σχολικά κυλικεία σ’ ένα προάστιο του Μόντρεαλ. 

Μια εμπορική προώθηση χοιρινου λέει: «Βάλτε λίγο χοιρινό στο πιρούνι σας».

Ο φιλελεύθερος δήμαρχος αρνείται ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ το χοιρινό κρέας από την καφετέρια του MENU της σχολής και εξηγεί το γιατί:

Ο δήμαρχος του Μόντρεαλ στο προάστιο της Dorval έχει απορρίψει το αίτημα των Μουσουλμάνων, και ο γραμματέας της πόλης έστειλε ένα σημείωμα σε όλους τους γονείς να εξηγήσει το γιατί.»Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να προσαρμοστείτε στον Καναδά και στο Κεμπέκ, τα έθιμα, τις παραδόσεις του και τον τρόπο ζωής του, επειδή αυτό είναι όπου επιλέξατε για  να μεταναστεύσετε.»»Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να ενσωματωθούν και να μάθουν να ζουν στο Κεμπέκ. Πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι γι ‘αυτούς να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, δεν είναι οι Καναδοί που τόσο γενναιόδωρα τους υποδέχτηκαν.»

«Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι οι Καναδοί δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί. Ο Καναδάς έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες πριν από εσάς τους μουσουλμάνους ,(ενώ σ’εσάς αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι οι μουσουλμανικές χώρες δεν αποδέχονται μη-μουσουλμάνους μετανάστες).»

«Ακριβώς όπως και τα άλλα έθνη, οι Καναδοί δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την ταυτότητά τους ή την κουλτούρα τους.»

«Και, εάν ο Καναδάς είναι μια χώρα ευπρόσδεκτη, δεν είναι ο Δήμαρχος της Dorval που καλωσορίζει τους ξένους, αλλά οι άνθρωποι του Καναδά και του Κεμπέκ στο σύνολό της.»

«Τέλος, θα πρέπει να καταλάβετε ότι στον Καναδά (Κεμπέκ) με τις  ιουδαιο-χριστιανικές ρίζες του, χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι εκκλησίες και  θρησκευτικές γιορτές, η θρησκεία πρέπει να παραμείνει στον ίδιο τομέα.»

«Ο δήμος του Dorval είχε το δικαίωμα να αρνηθεί οποιεσδήποτε παραχωρήσεις προς το Ισλάμ και τη Σαρία.»

«Για τους Μουσουλμάνους οι οποίοι διαφωνούν με την εκκοσμίκευση και δεν αισθάνονται άνετα στον Καναδά, υπάρχουν 57 όμορφα μουσουλμανικές χώρες στον κόσμο, οι περισσότερες από αυτές αραιοκατοικημένες και έτοιμες να τους υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες, με όπλα , σύμφωνα με απάνθρωπο τρόπο της Σαρία.»

«Αν φύγατε από τη χώρα σας για τον Καναδά, και όχι για άλλες μουσουλμανικές χώρες, είναι επειδή έχετε σκεφτεί ότι η ζωή είναι καλύτερη από ό, τι στον Καναδά και αλλού. Εμείς δεν θα σας αφήσουμε να σύρετε τον Καναδά μέχρι το επίπεδο των εν λόγω 57 χωρών.»

«Θέσετε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση, μόνο μία φορά:« Γιατί είναι καλύτερα εδώ στον Καναδά, από όπου μπορεί να προέρχονται από «μια καντίνα με χοιρινό στο μενού, είναι μέρος της απάντησης.»

«Εάν ήρθατε στον Καναδά με την ιδέα ότι θα μας εκτοπίσετε με την πλούσια διάδοση σας και τελικά να αναλάβετε τη χώρα, θα πρέπει να πακετάρετε τα πράγματά σας και να πάτε πίσω τώρα, στη χώρα από όπου ήρθατε. Δεν έχουμε κανένα δωμάτιο εδώ για εσάς και την ιδεολογία σας. «

Εάν αισθάνεστε το ίδιο, όσοι διαβάσατε αυτήν την απάντηση του Δημάρχου του Κεμπέκ προωθήστε το. Εάν όχι, πατήστε το delete και να προετοιμαστείτε  να μετατοπίζεστε!

*********************************

ppoyfΕννοείτε φυσικά ότι είναι «εισαγόμενο «

“put some pork on your fork”

WAY TO GO QUEBEC……. 
MAYOR REFUSES TO REMOVE PORK FROM SCHOOL CANTEEN MENU…EXPLAINS WHY
Muslim parents demanded the abolition of pork in all the school canteens of a Montreal suburb
The mayor of the Montreal suburb of Dorval, has refused, and the town clerk sent a note to all parents to explain why…
“Muslims must understand that they have to adapt to Canada and Quebec, its customs, its traditions, its way of life, because that’s where they chose to immigrate. They must understand that they have to integrate and learn to live in Quebec.

κτλ

Το μήνυμα φυσικά είναι ψεύτικο – Ο δήμαρχος του Dorval ουδέποτε έκανε τέτοια δήλωση

Μάλιστα το έχει αρνηθεί δημοσίως . Μπορούμε να διαβάσουμε το δελτίο Τύπου στον δικτυακό ιστότοπο της πόλης. 

The City of Dorval Denounces False News Circulating on the Internet

Dorval, January 27, 2015 – For a number of weeks now, false news has been circulating on social networks, as well as via a string of emails, about the Mayor of Dorval having allegedly refused to follow up on a request from Muslim parents asking him to remove pork from the City’s school cafeterias. The story also quotes speculative comments from the Mayor in regards to Muslims.

The City of Dorval wishes to denounce this false article and resents this identity usurpation. Internet users across the world have published this false news as it was true, and the Mayor would like to set the record straight by saying that, on no account, he, nor any the City’s representatives, have made such comments.

Albeit difficult to track the origins of this hoax, our research has led us to believe that it started in the United States. A similar hoax about a Mayor in Belgium had traveled the Web in 2013.


Η πόλη της Dorval καταγγέλλει τις ψεύτικες ειδήσεις που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου
Dorval, 27 του Γενάρη 2015 – Εδώ και  μερικές εβδομάδες, μια ψεύτικη είδηση έχει κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχετικά με τον Δήμαρχο του Dorval ο οποίος φέρεται ότι αρνήθηκε να δώσει άδεια σ ένα αίτημα από μουσουλμάνους γονείς που του ζήτησαν ν αφαιρέσει το χοιρινό κρέας από τα κυλικεία του σχολείου της πόλης μας…. κτλ

belgio

Δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα «version» ενός παλιότερου Hoax γι άλλη χώρα…

Στην πραγματικότητα, το μήνυμα είναι απλά μια τροποποιημένη εκδοχή ενός προηγούμενου hoax  για το Βέλγιο. Η αρχική ψευτιά έλεγε αντίστοιχα ότι ο Marc Duvivier, ο δήμαρχος μιας πόλης του Βελγίου, ήταν αυτός που αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις μουσουλμανικές απαιτήσεις για να αφαιρέσουν το χοιρινό κρέας από τις σχολικές καντίνες. Και πάλι, ο δήμαρχος δήθεν έστειλε επιστολή προς τους γονείς εξηγώντας την απόφασή του κτλ (δείτε περισσότερα εδώ)

Γιώργος Γ. – antichainletter

 • Pingback: Καταρρίπτεται: Το email που αναφέρεται στην δήθεν απάντηση του δήμαρχου του Κεμπέκ προς τους Μουσουλμάνους γονείς γιατί απαίτησαν την κατάργ()

 • Chris Mangoutas

  Οποιος έχει ζήσει τον Καναδά καταλαβαίνει αμέσως ότι είναι Hoax. Πολιτικός οποιασδήποτε βαθμίδας που θα έκανε τέτοια δήλωση, σε μια ώρα θα είχε σβήσει πολιτικά για πάντα.

 • John Smith

  Το ότι όλα αυτά είναι πολύ σωστά -ειδικά όταν ακούς από ορισμένους τη φράση «πρέπει να [insert απαίτηση here] γιατί ενοχλούνται οι ξένοι/μετανάστες/πρόσφυγες», και ξέρεις ότι απλά ενοχλούνται οι ίδιοι- δεν δίνει στους άλλους την άδεια να φορτώνουν σε τρίτους πράγματα που δεν είπαν, και πιθανώς δεν τους εκφράζουν.

  Γιατί δεν μπορούμε απλά να πούμε τη γνώμη μας, χωρίς να κολλήσουμε πάνω της και κάποια «αυθεντία»;

  • Lne Poi

   Όλα αυτά είναι πολύ λάθος, γιατί απλούστατα, ΚΑΜΙΑ μουσουλμανική κοινότητα δε θα είχε ΠΟΤΕ τέτοιου είδους απαίτηση, γιατί ούτως ή άλλως τα παιδιά τους δε μπορούν να καταναλώσουν ΚΑΝΕΝΑ είδος κρέατος που δεν έχει σφαγεί σε σφαγείο κοσέρ, ειδικό για εβραίους ή για μουσουλμάνους. Και χοιρινό να μην είναι, πάλι δε μπορούν να το φάνε αν δεν έχει σφαγεί κατά τις εντολές της θρησκείας τους. Οπότε αυτοί οι γονείς έχουν συνηθίσει όλα τα κρέατα που καταναλώνουν τα παιδιά τους να τα έχουν πάρει σε ταπεράκι από το σπίτι. Οπότε σταματήστε να φαντάζεστε «σωστές» αντιδράσεις σε αιτήματα που δε πρόκειται να διατυπωθούν ούτε από εβραίους, ούτε από μουσουλμάνους, ούτε από ινδουιστές ούτε από καμία θρησκεία, γενικώς. Δεν είστε ορθολογιστής, ανενημέρωτος είστε.

   • John Smith

    Δεν μιλάω για το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά για τη γενική τάση που υπάρχει -ειδικά στην Ελλάδα- να μην «θιγούν οι μειονότητες», κάτι που γίνεται ιδιαίτερα προκλητικό όταν με αυτόν τον τρόπο θίγεται η πλειονότητα. Γι’ αυτό άλλωστε και τονίζω ότι αυτοί που στην πραγματικότητα ενοχλούνται δεν είναι οι μειονότητες, αλλά κάποια άτομα που δεν θέλουν να το παραδεχτούν και χρησιμοποιούν τους ξένους σαν δικαιολογία.

    • Lne Poi

     Στην Ελλάδα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του κουτσομπολιού και της κακεντρέχειας, απλά δεν υπάρχουν μειονότητες που να μην αντιμετωπίζονται με ρατσιστικό τρόπο. Οπότε αυτό που λες, οτι προσπαθούμε να μη θίγουμε τις μειονότητες, απλά δε συμβαίνει. Στη φαντασία σου ίσως. Μπορεις να μου πεις μερικές περιπτώσεις που το είδες αυτό να συμβαίνει εν Ελλάδι;

     • John Smith

      Εξαρτάται τι εννοείς όταν λες θίγουμε. Το ότι κάποιοι φέρονται ρατσιστικά είναι αλήθεια, αλλά αυτό συμβαίνει παντού. Και μέχρι στιγμής δεν είδα να στερήσαμε επίσημα σε κάποια μειονότητα τα δικαιώματά της. Αντιθέτως, μάλλον είμαστε πολύ πιο ανεκτικοί από άλλες χώρες της δύσης.

      Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η πλευρά η οποία θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας -πίστη, ήθη, έθιμα, κλπ- για να «μην προσβάλλονται οι ξένοι», ενώ είναι ξεκάθαρο ότι κανένας ξένος δεν προσεβλήθη. Αυτούς μέμφομαι, όχι τους ξένους.

     • Lne Poi

      Κανενας δε μας ζήτησε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας στην Ελλάδα. Κανείς. Δεν δώσαμε καν δικαίωμα στους μουσουλμάνους να έχουν ένα τζαμί. Ένα. Στη Κωνσταντινούπολη που ήταν η κοιτίδα του ανατολικού χριστιανισμού πριν την πτώση της από τους σταυροφόρους, οι βυζαντινοί είχαν όχι ένα, τέσσερα τζαμια μες την Κωνσταντινούπολη για να προσκυνάνε οι μουσουλμάνοι έμποροι που επισκεπτόντουσαν την πόλη. Αυτά ΠΡΙΝ το 1054. Και εμείς εν έτει 2015 δε τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να έχουν ένα τζαμί στην Αττική. Και μου λες οτι δε καταπιέζουμε τις μειονότητες. Δε μου δωσες ούτε μία περίπτωση στην οποία ο έλληνας άλλαξε για να μη θίγονται οι ξένοι. Ούτε μία. Γιατί απά δεν υπάρχουν. Αυτοί που μέμφεσαι κατοικούν αποκλειστικά στη σφαίρα της φαντασίας σου.

     • John Smith

      «Δεν δώσαμε καν δικαίωμα στους μουσουλμάνους να έχουν ένα τζαμί». Εδώ κάνεις λάθος. Το ότι δεν τους δόθηκε η άδεια να χτίσουν τζαμί δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τόπους λατρείας. Όσο για το γιατί δεν τους δόθηκε η άδεια, ας μην ξεχνάμε ότι είναι φιλοξενούμενοι. Αυτό εννοώ όταν λέω για αλλαγή του τρόπου ζωής μας.

      Και προφανώς και δεν θα αλλάξουμε «για να μην θίγονται οι ξένοι», γιατί πολύ απλά οι ξένοι δεν θίγονται. Αντίθετα οι περισσότεροι σέβονται το γεγονός ότι είναι φιλοξενούμενοι. Αυτοί που θίγονται είναι ορισμένοι ψευτοπροοδευτικοί, που χρησιμοποιούν τους ξένους σαν δικαιολογία.

     • Lne Poi

      Άσε τους ξένους να πουν αν θίγονται και μη το αποφασίζεις μόνος σου, είναι ξεφτύλα. http://www.makeleio.gr/?p=122762 Όπως έλεγα, στη φαντασία σου υπάρχουν οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες. Στη πραγματικότητα οι διαμαρτυρόμενοι είναι όντως οι ξένοι που τυλίγονται σε μία κόλλα χαρτί από το ελληνικό κράτος για να μη θιγούν τα χρυσαύγουλα που οργανώνουν διαμαρτυρίες εναντίον τους. Λίγο να ξυπνάμε στη πραγματικότητα.

     • John Smith

      Μικρή διόρθωση: η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας δεν εκπροσωπεί τους ξένους. Εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους -ντόπιους και ξένους. Άρα το όποιο πρόβλημά δεν έχει να κάνει με την εθνικότητά τους.

      Επίσης, καλό θα ήταν να μην ανακατεύουμε τη ΧΑ σε κάθε τέτοια συζήτηση. Εκτός απ’ αυτούς υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι, που διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανεγξέλεκτη εισροή μεταναστών στην Ελλάδα και τον τρόπο διαχείρησης των προβλημάτων αυτών. Δεν σημαίνει όμως ότι φέρονται σαν τραμπούκοι, ούτε ότι έχουν πρόβλημα με τους μετανάστες σαν ανθρώπους.

      Και στο κάτω κάτω, μπορεί να φανώ κακός, αλλά θα ρωτήσω το εξής: υποχρέωσε κανείς κάποιον μετανάστη να έρθει στην Ελλάδα; Πήγαν Έλληνες στον τόπο του και τον έφεραν εδώ με το ζόρι; Όχι. Άρα ήρθε εδώ πιστεύοντας ότι θα βρει κάτι καλύτερο απ’ αυτό που έχει. Αν δεν του αρέσει ας πάει σε άλλη χώρα, και μακάρι να περάσει καλύτερα εκεί.

     • Lne Poi

      Ναι όντως εκπροσωπεί και ξένους και την ανέφερα επειδή ανέφερα το παράδειγμα των τζαμιών συγκεκριμένα. Και μέσα σε αυτούς είναι ένα καλό κομμάτι των ξένων στην Ελλάδα που τους αγνοούμε. Είναι επίσης η κοινότητα που θίγεται σ’αυτό το ψεύτικο post.

     • John Smith

      Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω: δεν τους αγνοούμε. Ο ξένος μουσουλμάνος έχει τα ίδια δικαιώματα με τον Έλληνα μουσουλμάνο, όπως ο ξένος Χριστιανός έχει τα ίδια δικαιώματα με τον Έλληνα Χριστιανό.

      Το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας μουσουλμάνος -μιας και φέραμε αυτόν σαν παράδειγμα- εγείρει αξιώσεις ως προς την πίστη του υπολογίζοντας και τους ξένους. Οι ξένοι όμως δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, ή τουλάχιστον δεν έρχονται με αυτή την πρόθεση. Άρα δεν μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας με βάση τον τρόπο ζωής κάποιου που υπολογίζουμε ότι σύντομα θα φύγει. Αυτός καλέιται να συμβιβαστεί με τον δικό μας τρόπο για όσο καιρό μείνει.

     • Lne Poi

      Πας καλά; τί σημασία έχει αν κάτσουν ή μείνουν; δεν έχουν δικαίωμα όσο διαμένουν να υπάρχει ένας σοβαρός τόπος λατρείας; Είναι ανθρώπινο δικαίωμα να έχεις ένα τόπο λατρείας της θρησκείας σου
      όπου και να ζεις, αν υπάρχετε αρκετοί πιστοί στη περιφέρεια. Κανένας άνθρωπος δε χρειάζεται να υιοθετήσει με το ζόρι το δικό μας
      τρόπο ζωής από τη στιγμή που δεν καταπατάει το νομικό δίκαιο της χώρας
      μας. ΚΑΝΕΙΣ. Και το να κρύβουμε κάτω από το χαλάκι την κουλτούρα των ξένων που
      διαμένουν μαζί μας είναι ντροπιαστικό γιατί και οι ίδιοι έχουμε υπάρξει
      μετανάστες, και έχουμε επιβάλει τόσο τις διατροφικές μας συνήθειες (στα μάτια ενός βορειοευρωπαίου ή αμερικάνου ο οβελίας είναι απλά τρομακτικό θέαμα) όσο και τους τόπους λατρείας μας, υπάρχουν εκατοντάδες ελληνορθόδοξες εκκλησίες στο εξωτερικό.
      Και λυπάμαι, αν θεωρείς τον εαυτό σου χριστιανό με αυτές τις απόψεις, να
      σου θυμίσω οτι οι χριστιανοί υπάρχουν και δε τους φάγαν όλους τα λιοντάρια επειδή κάποια στιγμή
      επιβλήθηκε η ανεξιθρησκεία. Εμείς πρώτοι λόγω παράδοσης έπρεπε να την τιμάμε και να την σεβόμαστε. Αν δε το κατανοείς αυτό, λυπάμαι αλλά απέχεις πολύ από το ελληνικό αλλά και το χριστιανικό πνεύμα.

     • John Smith

      Να με συγχωρείς, τόπο λατρείας έχουν. Άλλο αυτό, και άλλο να απαιτουν κάποιοι να τους φτιάξουμε εμείς ειδικό χώρο, τη στιγμή που δεν πρόκειται για μόνιμους κατοίκους. Ουδέποτε κάποια χώρα έκανε κάτι για τους μετανάστες εις βάρος των δικών της. Απλά σε κάποιες χώρες διαμορφώθηκαν σιγά σιγά κοινότητες νόμιμων μεταναστών με συγκεκριμένο τρόπο ζωής, και αυτό διευκόλυνε τους επόμενους. Δεν υπήρξε μια μαζική εισροή λαθρομεταναστών τους οποίους κάποιοι τρίτοι χρησιμοποίησαν ως πάτημα.

      Όσο για το αν υπήρξαμε μετανάστες, ναι, υπήρξαμε, και κανένα κράτος δεν μας έκανε κάποια ιδιαίτερη μεταχείρηση, ούτε έλαβε υπόψη του τη διαφορετική κουλτούρα μας όταν αυτή του δημιουργούσε πρόβλημα. Άρα γιατί αυτό πρέπει να αποτελεί στοιχείο υπέρ της άποψης «ισοπεδώστε τα δικά σας για να νιώθουν καλά οι ξένοι»;

      Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν: αν τα άλλα κράτη είναι τόσο καλύτερα από εμάς, να πάνε στα άλλα κράτη. Γιατί μαζεύονται όλοι εδώ, τη στιγμή που υποτίθεται ότι απλά περνούν για να προχωρήσουν προς την υπόλοιπη Ευρώπη; Μήπως γιατί τα άλλα «καλά» κράτη κλείνουν τα σύνορά τους, ελέγχουν πολύ προσεκτικά ποιούς και πόσους μετανάστες θα δεχτούν, και άρα είναι σε θέση να τους διαχειριστούν πολύ καλύτερα;

     • Lne Poi

      Τι κάθομαι και συζηταω με φασιστοειδη, απορώ με τον εαυτο μου… Ψοφα μια να δω κατι…

     • John Smith

      Χαριτωμένο, όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου να ψοφήσει. Κατά τα άλλα, εγώ είμαι ο φασίστας. Δοκίμασε πάλι, κάποια στιγμή θα πεις και το σωστό.

      Επίσης, δεν είδα πουθενά να δίνεις στοιχεία για να αντικρούσεις αυτά που λέω. Να υποθέσω ότι δεν έχεις απάντηση, ή συμφωνούμε και απλά εγώ είμαι κακός γιατί έτσι;

     • Lne Poi

      Είσαι μισανθρωπος με φασιστικες ιδεοληψιες και οχι, δεν είναι χαριτωμενο. Ψοφα γιατι εσυ και οι ομοιοι σου ειστε η ξεφτυλα των ελληνων μεταναστων που μάχονται καθημερινα με ην ξενοφοβια. Απλα ψοφα.

     • John Smith

      Κάτσε να σου εξηγήσω μερικά πράγματα που μάλλον δεν σου μάθανε.

      Φασίστας είναι αυτός που δεν ανέχεται να υπάρχει καμία γνώμη εκτός απ’ τη δική του, και που θεωρεί ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί του πρέπει να πάψει να υπάρχει. Συνήθως κατηγορεί τους άλλους ως φασίστες με μόνο κριτήριο τη διαφορά άποψης.

      Και όχι, το ότι νομίζεις ότι έχεις δικιο δεν σου δίνει το δικαίωμα να φέρεσαι σαν φασίστας. Εάν πράγματι πιστεύεις ότι έχω άδικο οφείλεις να το αποδείξεις με επιχειρήματα, όχι να επιτείθεσαι φραστικά.

      Επίσης, παραδέχεσαι ότι υπάρχουν Έλληνες μετανάστες που «μάχονται καθημερινά με την ξενοφοβία». Άρα και τα άλλα «πολιτισμένα» κράτη έχουν εξίσου ρατσιστική συμπεριφορά με εμάς. Άρα σε τι ακριβώς υπερέχουν;

     • Lne Poi

      Στο οτι ενώ έχουν ορισμένους ξενοφοβικούς ηλίθιους, η πλειοψηφία είναι πολιτισμένη. Ενώ στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

     • John Smith

      Να σου θυμίσω ότι αυτοί οι «λίγοι ξενοφοβικοί ηλίθιοι που είναι αντίθετοι με την πλειοψηφία» έκλεισαν τα σύνορά τους και έβαλαν στρατό να διώχνει τους Σύριους πρόσφυγες. Ξέρεις, αυτούς που η Ελλάδα δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται, παρόλο που περνά μια οικονομική κρίση… όχι δεν με πείθεις.

     • dimos47ki7

      δυστυχως τα επιχειρηματα σου ειναι τοσο αστεια, οσο αστειο ειναι το οτι ζητας απο καποιον να ψοφισει επειδη εχει αντιθετη αποψη απο εσενα
      λες οτι η πλειοψηφια των Ελληνων ειναι ξενοφοβικοι ηλιθιοι? καταλαβαινεις τι λες?
      μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ (οχι χωρα, ουτε κυβερνηση, δεν με ενδιαφερει καν το πολιτικο κομματι) που εχει υποδεχτει χιλιαδες μεταναστες και προσφυγες, τους εχει προσφερει βοηθεια, τους εχει περιθαλψει και τους εχει αποδεχτει εν μεσω τεραστιας οικονομικης και κοινωνικης κρισης.
      αλλα οχι, συμφωνα με εσενα, η πλειοψηφια των Ελληνων ειναι ξενοφοβικοι ηλιθιοι.

      οταν επικοινωνησεις με τον ανυπαρκτο και φανατισμενο εγκεφαλο σου, σκεψου ξανα τι γραφεις, σκεψου που διαβαζεις τετοιες μπαρουφες (μηπως διαβαζεις πολυ makeleio?) και, πολυ περισσοτερο, σκεψου ποσο φασιστικο ακουγεται το «ψοφα επειδη διαφωνεις μαζι μου»

     • μαρια

      Nαι, στην Ελλάδα ο κάθε ένας που στερεύει απο επιχειρήματα σου πετάει το «εισαι ρατσιστής» και μετά αναπαύεται στις δάφνες τις ανωτερότητάς του.

     • Lne Poi

      Όταν θα βομβαρδίσουν το σπίτι σου και θα χεις και ένα σωρό ΑΣΧΕΤΑ με τη ζωή σου άτομα να συζητάνε αν το παιδί σου δυνητικά απειλήσει με βιασμό τις αμόλυντες κοράκλες τους, εσύ μη τους πεις ρατσιστές. Τη πέταξες τη βαθυστόχαστη πατάτα σου πάλι.

     • μαρια

      ναι, όλοι είναι ρατσιστές εκτος απο σένα. Μόνο εσύ εχεις ευαισθησίες.

      Βρίσε μας όλους και άραξε στις δαφνες σου, Μόνο εσυ εισαι η καλύτερη.
      Γιατι το μόνο που αρκει για να μην ειναι ρατσιστής ο άλλος ειναι να βρίζει ρατσιστή τον οποιονδήποτε συνομιλητή του.

      Και τώρα, τραβα παραπέρα υποκριτη του κερατα. Απορώ πως σε αφήνουν να βρίζεις και να υποτιμάς οποιονδήποτε συνομιλητή δεν κάνει ΔΗΛΩΣΕΙΣ (γιατι μόνο στα λογάκια εισαι) συμπαράστασης.

     • Lne Poi

      Ξαναδιάβασε τη συζήτηση και θα δεις οτι αποκαλώ ρατσιστή κάποιον που τσουβαλιάζει ολόκληρους πληθυσμούς χωρίς να σέβεται τη διαφορετικότητα του ατόμου. Αν αδυνατείς να το καταλάβεις, είναι γιατί το κεφάλι σου έχει κουρκουτιάνει από τα τούρκικα που βλέπεις, και θες να κάνεις και δημόσια συζήτηση. Το υποκριτής του κερατά φαντάζομαι δεν είναι βρισιά ε. Είσαι αστεία για να μη πω τίποτε άλλο.

     • Alda1821

      Θεέ μου πόσο κουτορνίθι είσαι; Οι Έλληνες πλέον βοηθάνε τους μετανάστες περισσότερο απο τους Έλληνες άστεγους και τους αποκαλείς και ρατσιστές; Τουλαχιστον τραγική για να μην πω τίποτα χειρότερο!!!

     • Lne Poi

      O Συνήγορος του Πολίτη ρωτάει τί απέγιναν τα λεφτά της ΕΕ για τους πρόσφυγες, ποιούς βοηθάνε που τα τσέπωσαν όλα και αφήσαν τους ανθρώπους να ξυλιάζουν μέσα σε σκηνές με χιόνι απέξω; Τράβα φάε το κουτόχορτο που σε ταΐζουν

     • Kostas Kapa

      ανοητες ιδεοληψιες και εμμονες για ενα παιχνιδι που εχασες με δικη σου ευθυνη

     • Lne Poi

      Είναι επειδή τα παγκόσμια συμφέροντα εκμεταλλεύονται την ξενοφοβία κάποιον ηλιθίων, δε ξέρω αν έχεις ακουστά. Και δε προσπαθώ να σε πείσω οτι είσαι ξενοφοβικός με φασιστικές καταβολές, μου αρκεί οτι το ξέρω εγώ.

     • John Smith

      Καλό είναι που το ξέρεις εσύ. Μόνο που δεν ξέρεις καν τι είναι ο φασίστας, όπως απέδειξες από τα σχόλιά σου. Απλά κάνεις το κλασσικό που κάνουν όσοι δεν έχουν σοβαρά επιχειρήματα: χαρακτηρίζεις φασίστα όποιον έχει αντίθετη γνώμη.

      Και όσο για τα «παγκόσμια συμφέροντα», αυτά μπορεί να κάνουν ότι θέλουν. Ο κόσμος γιατί δεν διαμαρτύρεται; Και μην σπεύσεις να μου πεις για μία ή δύο ομάδες που διαμαρτυρήθηκαν, μιλάω για την πλειοψηφία.

      Άσε που επειδή κανείς δεν ξέρει σίγουρα τι κάνουν τα «παγκόσμια συμφέροντα», θα μπορούσα να σου πω ότι προσπαθούν να συγκεντρώσουν μετανάστες σε συγκεκριμένες περιοχές, με σκοπό να δημιουργήσουν ομάδες αλλοίωσης του πληθυσμού. Γιατί αυτό δεν θα ήταν μια πιθανότητα; Άρα άσε τις μεγάλες εκφράσεις και δες τι πραγματικά συμβαίνει. Εμείς τους δεχόμαστε παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων. Οι άλλοι τους διώχνουν παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων. Ποιοί είναι ρατσιστές;

     • Lne Poi

      Όχι, χαρακτηρίζω φασίστα όποιον κάθεται και κάνει φιλοσοφικές συζητήσεις για το τί πρέπει να κάνουμε για να προστατευθεί ο Υπέρτατος Δυτικός Πολιτισμός από τους βαρβάρους… οι βάρβαροι οι οποίοι είναι άνθρωποι σε ανάγκη, που τα παγκόσμια συμφέροντα έχουν ξεσκίσει.

     • John Smith

      «Χαρακτηρίζω φασίστα όποιον κάθεται και κάνει φιλοσοφικές συζητήσεις για το τί πρέπει να κάνουμε για να προστατευθεί ο Υπέρτατος Δυτικός Πολιτισμός από τους βαρβάρους». Μάλιστα. Μόνο που αυτό είναι μια γενικότητα, αφού εσύ ορίζεις τι θεωρείς ως «φιλοσοφικές συζητήσεις». Άρα και πάλι κατηγορείς όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου, εκτός και αν συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου στους φασίστες. Ή μήπως δεν συμμετείχες στη συζήτηση εκφράζοντας την άποψή σου;

      Και πάλι βλέπω αυτά τα «παγκόσμια συμφέροντα», τα οποία ξέρεις -άγνωστο πώς- τι σκοπούς έχουν και ποιούς εκμεταλλεύονται. Σε τι ακριβώς εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες; Στο ότι τους συγκεντρώνουν σε μία χώρα στην οποία δεν έχουν προοπτικές, εμποδίζοντάς τους να πάνε αλλού; Τι λογική έχει κάτι τέτοιο;

      Άστο καλύτερα σαν θέμα, δεν το σώζεις.

     • Lne Poi

      Μπορείς να διαφωνείς μαζί μου όσο θες. Όσο όμως κάθεσαι και συζητάς αν εκμεταλλεύονται ή όχι άτομα τα οποία έχουν σπίτια βομβαρδισμένα είσαι φασίστας. Deal with it. Α, και τα συμφέροντα που λέγαμε είναι το πετρέλαιο της Συρίας. Δεν ήταν δύσκολο ε;

     • John Smith

      Λύσε μου λοιπόν μερικές απορίες: τι σχέση έχουν τα πετρέλαια της Συρίας με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες; Τι σχέση έχει η εκμετάλλευση με τα «άτομα τα οποία έχουν σπίτια βομβαρδισμένα» πέρα από την προσπάθειά σου να συγκινήσεις τους αναγνώστες; Και σε τι εξυπηρετεί τα «παγκόσμια συμφέροντα» η συγκέντρωση των προσφύγων σε ένα μέρος και η άρνηση των «καλών» κρατών να τους δεχτούν;

      Το να λέμε σαχλαμάρες και να κατηγορούμε τους άλλους είναι εύκολο, το να παραδεχόμαστε τα λάθη μας είναι το δύσκολο. Πιστεύω πάντως ότι είναι καιρός να το κάνεις.

      Και για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα: το ότι εσύ επιμένεις να με χαρακτηρίζεις φασίστα δεν αλλάζει το γεγονός ότι μέχρι στιγμής είσαι ο μόνος που δεν δέχεσαι το δικαίωμά μου να έχω άποψη επειδή δεν συμφωνώ μαζί σου. Να θυμάσαι ότι ο φασισμός έχει δύο όψεις: Φασίστας μπορεί να είναι εξίσου αυτός που θεωρεί ότι οποιοσδήποτε μη άριος πρέπει να εξοντωθεί όσο και αυτός που θεωρεί ότι δικαιώματα έχουν μόνο οι μειονότητες, και ότι όποιος διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που αυτές προκαλούν είναι φασίστας. Προς το παρόν δεν εμπίπτω σε καμία από αυτές τις κατηγορίες, άρα ο χαρακτηρισμός σου είναι λανθασμένος. Εσύ πάλι μήπως ανήκεις στη δεύτερη;

     • Φυσική Επιλογή

      Μήπως έχετε μπερδευτεί λιγουλάκι;
      Αγνοείτε το οτι Shia και Sunni μουσουλμάνοι (κάτι σαν καθολικοί και ορθόδοξοι) σφάζονται μεταξύ τους, και βρήκε ευκαιρία οι ISIS να μπεί σε μια διχασμένη χώρα και να επιστρατεύσει νέους jihadists;;;
      Αγνοείτε οτι οι ίδιο οι ηγέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έκλεισαν τα σύνορα σε απαντες Σύριους που αρχικά ΕΚΕΙ αποφάσισαν να μετακινηθούν;;
      Αγνοείτε οτι γεωγραφικά η Συρία είναι ακριβώς απέναντι απο την Κύπρο και την ανατολική ακτή της Αφρικής η οποία πλήττεται απο εμφύλιο και πειρατεία και είναι λογικό να ΜΗΝ θέλουν να περάσουν στην Αφρική;
      Αγνοείτε οτι ο μόνος τρόπος να περάσουν στην Ευρώπη είναι διαμέσω νότιοδυτικής τουρκίας και απο εκεί στα νησιά και την βόρεια Ελλάδα και μετά βορειότερα εκτός Ελλάδος;;
      Εάν τα αγνοείτε λοιπόν φίλτατη -ε, έτσι έχουν τα πράγματα.
      Δουλεύω στην διευθυνση αλλοδαπών και σας λέγω οτι δεν έχετε ιδέα τις συμβαίνει στην Συρία. Μιλώ κάθε μέρα με οικογενειάρχες που ΔΕΝ ήθελαν να έρθουν καν στην Ελλάδα και δεν θέλουν να μείνουν ούτε μία μέρα παραπάνω.

      Η μεταναστευτική συνθήκη της ΕΕ όμως και η πολιτική κάποιων χωρών κρατούν τον κόσμο στην Ελλάδα.
      Και το απλούστερο όλων, δεν γίνεται με -25 να διασχίσουν την Bratislava για να φτάσουν Αυστρία που έχουν συγγενείς.
      Δεν είναι δύσκολο ε;

     • Lne Poi

      Αυτά όλα τί σχέση έχουν με το δικαίωμά των μουσουλμάνων που ζουν εδώ να έχουν ένα τζαμί κοντά στη πρωτεύουσα; Λες πολλά.

     • Kostas Kapa

      αφαιρεσε της και τον λογο τωρα… λεει οσα θελει να πει… εσυ διαβαζεις οσα θελεις να διαβασεις αν απαντησεις ομω φροντισε να απαντησεις σε ολα… (η αρχη της διαλεκτικης)

     • Diabolo

      Σε αντίθεση με άλλες ιδεολογίες, ο φασισμός δεν ανέπτυξε ποτέ πλήρες δόγμα ή πολιτική θεωρία και, κυρίως, δεν γράφτηκαν οποιαδήποτε σημαντικά πολιτικά κείμενα από φασιστική σκοπιά μετά το 1945. Έτσι, σχεδόν όλα τα κείμενα πάνω στο θέμα της φασιστικής ιδεολογίας έχουν γραφτεί από μη φασίστες και αντιφασίστες συγγραφείς, και έτσι είναι συχνά δύσκολο να καθορίσει κανείς τη θέση του φασισμού πάνω σε διάφορα σημαντικά θέματα. Η λέξη «φασίστας» χρησιμοποιείται πάντοτε με την μοναδική της, αρνητική σημασία, συχνά ως μια ετικέτα για επίκριση μιας αντίθετης άποψης, υποδηλώνοντας απολυταρχισμό και αντιδημοκρατική αντίληψη, και κυρίως απόψεις και ιδέες που στρέφονται ενάντια στον ανθρωπισμό και την παγκόσμια κοινωνία.ΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙς ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ

     • Kostas Kapa

      τελικα ενω ξεκινησες με ενα βουνο δικιο κατεληξες με μια θαλασσα αδικο. εχασες την ψυχραιμια σου λειτουργησες χωρις επιχειρηματα και αποδειξεις και επεσεςη ιδια στην δικη σου παγιδα. επεδειξες φασιστικη νοοτροπια και απετρεψες αλλους ανθρωπους απο το να ενστερνιστουν τις αποψεις σου… κριμα…

     • Diabolo

      τι απαντας ..ουτε φασισμο δεν ξερει τι θελει να πει …την παροιμια οτι δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμαστάρια την ξερει

     • Diabolo

      Εμπλεξαν με το βαθυ ελληνικο κρατος …

     • Diabolo
     • Lne Poi

      Νομιμοποιήθηκαν, αλλά έγινε ολόκληρο ζητηματάκι με το ποιός και που θα τα χτίσουν, ******, Διάβασε το άρθρο που μου στειλες ρε ******, το ένα από τα… τζαμιά είναι διαμέρισμα πολυκατοικίας. ******, ε ******.

     • Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει

      1. Απειλές, ύβρεις και συκοφαντίες.

      2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.

      3. Σχόλια, άσχετα με την ανάρτηση.

      4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά.

      5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)

      6. Διαφημίσεις.

      7. Κομματικά σχόλια.

      8. Πλαστοί λογαριασμοί της υπηρεσίας σχολίων disqus.

      Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.

      Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με κάποιο σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

     • Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει

      1. Απειλές, ύβρεις και συκοφαντίες.

      2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.

      3. Σχόλια, άσχετα με την ανάρτηση.

      4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά.

      5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)

      6. Διαφημίσεις.

      7. Κομματικά σχόλια.

      8. Πλαστοί λογαριασμοί της υπηρεσίας σχολίων disqus.

      Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.

     • Alda1821

      Λες και οι μουσουλμάνοι θα έχτιζαν εκκλησία για τους ορθόδοξους!! Ω ρε που πάμε ρε;;;!!!!!

     • Lne Poi

      Οι βυζαντινοί πάντως, είχαν τέσσερα τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη, για να μπορούν να πηγαίνουν οι μουσουλμάνοι έμποροι που επισκέπτονταν την πόλη τους, πριν αυτή καταστραφεί από τους Σταυροφόρους κατά την 4η Σταυροφορία. Γιατί οι βυζαντινοί ήταν πολιτισμένος λαός.

     • Kostas Kapa

      δεν επικροτω τις αποψεις του john smith αλλα νομιζω οτι καπως υπερβαλεις. συγκριτικα η ελληνες ειναι πολυ λιγοτερο ρατσιστες απο το συνολο των ευρωπαιων και το βλεπουμε τωρα με τις αντιδρασεις τους στους προσφυγες. απο την αλλη ο john smith εχει ενα δικιο το οποιο ομως εκφραζει λαθος κι αυτο εχει να κανει με το ερωτημα τι κανουμε με τις δικες μας μειονοτητες; ας πουμε αστεγοι. ποσο δυσκολο ηταν αυτη η ρημαδα πολιτεια να παρει 1000 κοντεινερ και να τους ενταξει ξανα στην κοινωνια? αφου μπορει και το κανει για χιλιαδες μεταναστες. γιατι οχι και για τους ελληνες; ποσο δυσκολο θα ηταν να θεσμοθετησει εναν διακριτικο νομο για τους ανεργους(αποκληρους) 50 – 65 ωστε να τους διευκολυνει να φτασουν στη συνταξη κανοντας μια δικη τους δουλιτσα….; αυτο ειναι το παραπονο του ελληνα. δεν ειναι ρατσιστης δεν ζηταει περισσοτερα απο τον προσφυγα – μεταναστη. και δεν πρεπει να συγχεουμε αυτο το παραπονο με τον ρατσισμο που επιδικνυουν αλλα εθνη. Ε τωρα το οτι υπαρχει ενα ποσοστο κρετινων στρατογκαυλων εθνοκαπηλων φασιστων ουδεις το αρνειται αλλα δεν ειναι αυτοι που βαζουν την σφραγιδα του εθνους

     • John Smith

      Να διευκρινίσω κάτι, γιατί μάλλον δεν το διατύπωσα καλά: προφανώς και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των μειονοτήτων, αρκεί να είναι όντως ανάγκες των μειονοτήτων. Δυστυχώς ακούμε πολύ συχνά απόψεις του στυλ «καταργήστε τις θρησκευτικές εορτές, καταργήστε τις εθνικές επετείους, αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας γιατί ενοχλείτε την τάδε μειονότητα», παρά το γεγονός ότι η τάδε μειονότητα ποτέ δεν εξέφρασε από μόνη της κάποια ενόχληση. Εκεί είναι εμφανές ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τις μειονότητες για να επιβάλλουν στην πλειοψηφία προσωπικές τους απόψεις. Και συνήθως αποτελούν το άλλο άκρο του ποσοστού που αναφέρεις στο τέλος, γι’ αυτό και χαρακτηρίζουν φασίστες όσους έχουν άλλη άποψη από τη δική τους.

      Τώρα, για το γιατί το κράτος δεν φροντίζει θα μπορούσα να πω πολλά, αλλά θα αρχίσουμε πολιτική συζήτηση και δεν το θέλω. Πάντως δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να περιμένουμε να αλλάξει κάτι από το κράτος. Ο καθένας μας ας κάνει μόνος του το καλύτερο που μπορεί για να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη.

     • Kostas Kapa

      θα μου επιτρεψεις να συνεχισω να ειμαι οσο αιρετικος μπορω και να επιμενω στη αναγκαιοτητα της κρατικης μεριμνας και στην απολυτη απαγορευση του εθελοντισμου καθως και των μκο… το πειραμα πετυχε 100% οταν η σουηδια τα απαγορευσε με συταγματικο αρθρο… ξαφνικα λειτουργησαν οι κρατικες υπηρεσιες δημιουργηθηκαν οσες δεν υπηρχαν και ο ελεγχος εγινε απολυτος….οι ανθρωποι πλεον θεωρουν βρισια κι απατη την λεξη εθελοντης

     • John Smith

      Δεν θα διαφωνήσω. Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα κι εγώ να υπήρχε μια καλή κρατική οργάνωση σε τέτοια θέματα, και να μην περιμένουμε από εθελοντές και ΜΚΟ να μας λύσουν το πρόβλημα. Δεν βλέπω όμως να υπάρχει διάθεση για κάτι τέτοιο, ούτε από το κράτος ούτε από τον κόσμο. Και δεν μιλάω μόνο για τα τελευταία χρόνια που υπάρχει η κρίση, πάντα υπήρχε μια χαλαρότητα σ’ αυτό το θέμα.

   • tzina

    Αφού η Ελλάδα είναι η χώρα του ρατσισμού καιτης ξενοφοβίας, ,,,,,,,,πάρε δρόμο Αν είσαι εδώ ακομη!!!!,,Ουστ!,,,,

    • Lne Poi

     Χαχαχαχα κλασσική αντιπρόσωπος αχαχαχαχα 😛 σε ευχαριστώ για την επιβεβαίωση 🙂

     • tzina

      Δεν τους θέλω εδώ !!,Τι δεν καταλαβαινεις!!,Πριν που δεν υπήρχαν ενιωθες μοναξιά ε??.Τους γουσταρεις μαλλον!,!!

     • Lne Poi

      Αν και λίγο νωρίς, θα ήθελα να σου ευχηθώ καλό Πάσχα, με αγάπη, υγεία, ευτυχία και ειρήνη για όλο τον κόσμο 🙂 θα το γιορτάσεις και εσύ φαντάζομαι ε;

   • Sakis Fanariotis

    ε μη βαζεις και το χερι σου στην φωτια για το τι καταναλωνουν (δηλαδη αν ειναι κρεας με χαλαλ σφαγμενο η οχι ) ενημερωτικα στο λεω γιατι εχουμε μουσουλμανους και εδω που ειμαι και ψωνιζουν κανονικοτατα μοσχαρακι και αρνακι γαλακτος χωρις χαλαλ

    • Lne Poi

     Ναι φυσικά, αλλά αυτοί θα μας προβλημάτιζαν ακόμη λιγότερο για το τί θα ήθελαν να τους ταΐζουν φαντάζομαι, αν δεν κρατάνε τόσο αυστηρά τη θρησκεία τους, οπότε θα ήταν οι τελευταίοι που θα είχαν παράλογες απαιτήσεις για την σίτισή τους.