Ποιοι είμαστε
Αρχική ΟΧΙ! Η Nasa ΔΕΝ εξετάζει εικόνες πόλης 2,3 km κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής.HOAXES FAKE NEWS

ΟΧΙ! Η Nasa ΔΕΝ εξετάζει εικόνες πόλης 2,3 km κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής.

10 Ιαν
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Αυτό το άρθρο το είδα για πρώτη φορά στο paraxeno.com στις 8/1/2016 και πρόκειται περί σατιρικού άρθρου όπως θα εξηγήσω πιο κάτω, από εχθές όμως από ότι φαίνεται άρχισε και η αναπαραγωγή του σε διάφορες άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια, όπως το pentapostagma.gr και το difernews.gr, το άρθρο αυτό έχει όλα τα φόντα να παίξει και σε μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες και δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Χωρίς τίτλο

Θα το αντιγράψω όμως από το paraxeno.com όπου έτυχε και το είδα για πρώτη φορά. Ας δούμε τους ισχυρισμούς του άρθρου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Πρόσφατες φωτογραφίες απο την επιχείρηση της ΝΑΣΑ,  IceBridge στην Ανταρκτική αποκαλύπτουν (;;;)  ανθρώπινο(;;;)οικισμό, που κείται σε βάθος 2,3 χιλιομέτρων απο την επιφάνεια των πάγων.

1031116main_antarctica_agap_map

Η πρωτοφανής ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια εναέριων τεστ ενός τοπογραφικού συστήματος της ΝΑΣΑ, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία LASER με το όνομα ATLAS (Advanced Topographic Laser Altimeter System)  και το οποίο ενσωματώνει μια ειδική τεχνολογία μελέτης των πάγων για να χρησιμοποιηθεί μέσω του δορυφόρου ICESat-2 (Cloud and land Elevation Satellite-2) απο το 2017.

Η τέχνολογία φωτονίων που χρησιμοποιήθηκε δεν αφήνει παρά ελάχιστα περιθώρια λάθους, εξηγεί ο ερευνητής της ΝΑΣΑ, Nathan Borrowitz απο το  Διαστημικό Κέντρο Πτήσεων του Goddard στο Greenbelt, Maryland. Υπάρχουν πλέον, ελπίδες ότι η τεχνολογία θα οδηγήσει σε επιπλέον ανακαλύψεις για το τι κρύβεται στην Ανταρκτική.

nasa-scientist-

NASA scientist Nathan Borrowitz

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

archeo-india

Ο καθηγητής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο της Καλκούτα  Ashoka Tripathi, πιστεύει ακράδαντα ότι τα στοιχεία οδηγούν σε κάποιον αρχαίο πολιτισμό , που κρύβεται κάτω απο τον πάγο και λέει:
“Οι εικόνες όχι μόνον δεν έχουν σχέση με την όποια φυσιολογική γεωμορφολογία θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά είναι εμφανείς πυραμιδικοί σχηματισμοί. Υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία ανθρώπινης μηχανικής παρέμβασης και το μόνο πρόβλημα είναι το ύψος του πάγου.Οι φωτογραφίες αυτές αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό κομμάτι της τεράστιας μάζας της Ανταρκτικής και υπάρχουν και άλλες περιοχές που δεν έχουν ελεγχθει και δεν θα πρέπει να τις υποτιμούμε” 
 

piri-reis

Ο ιστορικός και χαρτογράφος του πανεπιστημίου του  Cambridge, Christopher Adam, πιστεύει ότι υπάρχει κάποια λογική εξήγηση, που την συνδέει με τους χάρτες του έλληνα εξωμότη στους τούρκους, ναυάρχου Πίρι ρέις (Κάπταιν Πύρρου), απο το 1513, που εμφανίζουν την Ανταρκτική ανευ πάγων, ενώ η πρώτη επίσημη χαρτογράφησή της έχει γίνει το 1958.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ήπειρος δεν ήταν πάντα καλυμένη απο πάγο. Όλο αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί απο την θεωρία της μετακίνησης των πόλων και της αντιστροφής πολικότητας της Γης


Οπως είδη είπα στο πρόλογο πρόκειται για σατιρικό άρθρο που μας έρχεται από τη γνωστή σατιρική ιστοσελίδα world news daily report, δείτε το άρθρο στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://worldnewsdailyreport.com/antarctica-nasa-images-reveal-traces-of-ancient-human-settlement-underneath-2-3-km-of-ice/

Για να στήσει η world news daily report και αυτό το σατιρικό άρθρο βασίστηκε σε φωτογραφίες και στοιχεία υπαρκτά, όπως ο δορυφόρος ICESat, απλά άλλαξαν τα ονόματα των εικονιζόμενων.

Στις φωτογραφίες που χρησιμοποίησαν λένε ότι πρόκειται για τον Nathan Borrowitz και Ashoka Tripathi, στη πραγματικότητα πρόκειται για τον αστροφυσικό Alexander Kashlinsky και τον Dr Rakesh Tewari διευθυντή αρχαιολογικών ερευνών της Ινδίας,

Χωρίς τίτλο

 

 

Χωρίς τίτλο

 

O δορυφόρος ICESat-2 είναι προγραμματισμένος για εκτόξευση το 2017, θα είναι η συνέχεια της προηγούμενης αποστολής ICESat η οποία έδωσε δεδομένα για την μάζα των πάγων, πληροφορίες για τα νέφη στη στρατόσφαιρα και δεδομένα για τη βλάστηση σε όλο το πλανήτη.

http://icesat.gsfc.nasa.gov/

Η επιχείρηση Icebridge μελετά τους παγετώνες και τις μεταβολές στα στρώματα του πάγου.

http://www.nasa.gov/mission_pages/icebridge/index.html

Ακόμα μία φορά τα ιστολόγια επέλεξαν την διάδοση μιας σατιρικής είδησης ως πραγματικής, δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι ούτε η τελευταία, όσον αφορά τη σατιρική ιστοσελίδα world news daily report τα ελληνικά ιστολόγια και ιστοσελίδες φαίνεται ότι την τιμούν ιδιαιτέρως, στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε και άλλα σατιρικά άρθρα που επέλεξαν να μας τα παρουσιάσουν σαν πραγματικές ειδήσεις και προέρχονται από την world news daily report, κορυφαία ίσως στιγμή η σατιρική είδηση για την έκτη μεταμόσχευση καρδιάς στον Ροκφέλερ.

Γιώργος Ζ.

 

Μεταμόσχευση καρδιάς για 6η φορά για τον 99χρονο Ντέιβιντ Ροκφέλερ

Γεγονός ο πρώτος θάνατος ανθρώπου από γενετικά μεταλλαγμένη τροφή

Γιόκο Ονο: Είχα μια ερωτική σχέση με την Χίλαρι Κλίντον το ’70

Πρώην πράκτορας της CIA ομολόγησε λίγο πριν πεθάνει, ότι δολοφόνησε την Μέριλιν Μονρόε

Τον βρήκαν ζωντανό μετά από 17 χρόνια επιβίωσης σε συντρίμμια λόγω σεισμού!

Πλοίο που χάθηκε πριν 90 χρόνια εμφανίζεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Φωτογραφίες

Γενετικά Τροποποιημένα μυρμήγκια θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν μέλισσες, οι ισχυρισμοί της Monsanto.

Γάμος γυναίκας με άλογο στη Δανία

Αποφασίστηκε η ευθανασία αλόγου επειδή ήταν…. gay

Ανακοίνωση Σοκ της ΝΑΣΑ,η γη θα είναι 6 μέρες στο σκοτάδι τον Δεκέμβριο

Βρήκαν λείψανα του αιγυπτιακού στρατού από την έξοδο του Μωυσή

ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ! Το Ινστιτούτο Smithsonian παραδέχεται ότι κατέστρεψε χιλιάδες σκελετούς γιγαντιαίων ανθρώπων στις αρχές του 1900

FDA: Ενέκρινε νέο αναισθητικό πιστόλι με βελάκια για παιδιά. Κυκλοφορεί τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Κόστος: 26 ευρώ

Βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος

Ινδός, 179 ετών

Κάνναβη από το διάστημα.

Αυστραλία: Ανακαλύφθηκε αγόρι που το είχαν μεγαλώσει Καγκουρό! Δεν είχε δει ποτέ άνθρωπο!

Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά και είναι μόλις τριών ημερών

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής