Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Χίτλερ διέφυγε μέσω Ελλάδος για τη Λατινική Αμερική; Οχι και πάλι όχι.ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Ο Χίτλερ διέφυγε μέσω Ελλάδος για τη Λατινική Αμερική; Οχι και πάλι όχι.

10 Ιαν
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Μου αρέσουν αυτοί οι πρώην πράκτορες της CIA, όταν συνταξιοδοτούνται τους περιμένει πεδίον δόξης λαμπρό αρκεί να αρχίσουν τις συνωμοσιολογίες, μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή που θα δούμε τώρα…

Hitler and Elvis 1Ένας βετεράνος της CIA ισχυρίζεται ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε και διέφυγε στην Λατινική Αμερική μέσω Καναρίων νησιών και…Ελλάδας.

Ο λόγος για τον Bob Baer ο οποίος μαζί με την ομάδα του μελέτησαν έγγραφα 700 σελίδων του FBI που μόλις αποχαρακτηρίστηκαν ως απόρρητα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mirror, ο Bob Baer δήλωσε πως “η οπτική που μας δίνει η κυβέρνηση είναι ένα ψέμα. Τα αρχεία του FBI ξανανοίγουν την έρευνα. Επανεξετάζουμε την Ιστορία”.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα όπως αναφέρει: «Οι αξιωματούχοι του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία δεν εντόπισαν το πτώμα του Χίτλερ ούτε υπάρχει κάποια αξιόπιστη πηγή για το ότι ο Χίτλερ ήταν νεκρός».

Η ομάδα του Baer πρωταγωνιστεί σε σειρά του History Channel. Για την μελέτη χρησιμοποίησε ραντάρ, ιστορικούς χάρτες και τελευταίας λέξης τεχνολογία, ενώ τα μέλη της μίλησαν και με πιθανούς αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα πάντα με την ομάδα Baer ο Χίτλερ χρησιμοποίησε σωσία του για να πείσει πως αυτοκτόνησε, κάτι που κατά τους ερευνητές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το πτώμα που βρήκαν οι Σοβιετικοί, ήταν λίγα εκατοστά κοντύτερο και με μικρότερο κρανίο. Το πτώμα αυτό, εξαφανίστηκε πριν Αμερικανοί ή Βρετανοί ειδικοί το εξετάσουν.

Όπως αναφέρει η Express, εκτιμάται ότι δε θα μπορούσε να κάνει το μακρύ ταξίδι ως τη Νότια Αμερική απευθείας. Και τα στοιχεία δείχνουν πως πέρασε από τα Κανάρια Νησιά και την Ελλάδα.

Ο πρώην ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών για θέματα εγκλημάτων πολέμου John Cencich εξιστορεί τι είπε ένας Έλληνας οικοδόμος, που υποστηρίζει ότι είδε τον Χίτλερ τον Μάιο του 1945, μέρες αφού υποτίθεται πως είχε αυτοκτονήσει.

“Το 1945 έφτιαχνα μια μυστική κατασκευή μέσα σε ένα μοναστήρι στη Σάμο. Έπρεπε να φτιάξω μυστικά τούνελ και διαμερίσματα για τους Γερμανούς. Ένας από αυτούς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ. Ήταν αυτός, ήταν εκεί, χωρίς μουστάκι ή κάτι άλλο. Ήταν Μάιος του 1945. Κατάλαβα πως ήταν ο Χίτλερ εξαιτίας του αεροπλάνου.

Πήγα να δουλέψω σε άλλη πόλη. Το πρώτο πράγμα που είδα εκεί ήταν ένα γερμανικό αεροπλάνο. Είχε προσγειωθεί σε ένα χωράφι με πατάτες και ο αγρότης μου είπε πως κατέβηκαν πέντε Γερμανοί», είπε ο άνδρας.

Από εκεί, πιστεύεται πως ο Χίτλερ έφυγε με γερμανικό U-Boat, για να επανανωθεί με συντρόφους του Ναζί.


 

Αυτό το άρθρο λοιπόν δεν το είδα μόνο σε συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες αλλά και στην ελληνική Huffington Post από όπου και το αντέγραψα.

Χωρίς τίτλο

Ας ξεκινήσουμε από τα έγγραφα του FBI τα οποία περιέχουν διάφορες αναφορές για τις  υποτιθέμενες εμφανίσεις του Χίτλερ μαζί με τις θεωρίες συνωμοσίας για την διαφυγή του, διευκρινίζεται όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύεται τίποτα, τα έγγραφα βρίσκονται σε κοινή θέα και δεν αποτελούν κάποιο επτασφράγιστο μυστικό.

https://vault.fbi.gov/adolf-hitler/adolf-hitler-part-01-of-04/view

https://en.wikipedia.org/wiki/Conspiracy_theories_about_Adolf_Hitler%27s_death#Disputed_evidence

Η ιστορία για τον Χίτλερ είναι γνωστή και σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει ούτε με αυτή την υποτιθέμενη συγκλονιστική έρευνα, 30 Απριλίου 1945 αυτοκτόνησε και τέλος.

Αυτό όμως που είναι άκρως ξεκαρδιστικό στο ελληνόφωνο άρθρο είναι ο παρακάτω ισχυρισμός που βασίζεται σε μαρτυρία μάλιστα έλληνα εργάτη….

«Όπως αναφέρει η Express, εκτιμάται ότι δε θα μπορούσε να κάνει το μακρύ ταξίδι ως τη Νότια Αμερική απευθείας. Και τα στοιχεία δείχνουν πως πέρασε από τα Κανάρια Νησιά και την Ελλάδα.»

Στο βίντεο της έρευνας του πρώην πράκτορα με τον εργάτη ο οποίος λέει ότι τον είδε στο μοναστήρι στη Σάμο πουθενά δεν λέει ότι πρόκειται για την Ελλάδα, ούτε στο βίντεο, ούτε και στο άρθρο της Mirror. Ούτε και στο άρθρο της Express. Δεν πρόκειται όμως για τη δική μας Σάμο και θα το δούμε παρακάτω.

http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/adolf-hitler-faked-death-fled-7138333

http://www.express.co.uk/news/weird/632677/Adolf-Hitler-Nazi-fake-death-World-War-Two-Tenerife

tumblr_mdnrpztUMh1qery84

Να σημειώσω εδώ ότι η έρευνα έχει παιχτεί σε 8 επεισόδια στο History Channel, τίποτα το σοβαρό δηλαδή, το κανάλι αρέσκεται σε συνωμοσιολογικά θέματα, όση βαρύτητα έχουν τα ντοκιμαντέρ του για τους αρχαίους εξωγήινους άλλο τόσο έχει και αυτή η έρευνα για τον Χίτλερ.

Aς ξαναγυρίσω στο θέμα και τη Σάμο από όπου υποτίθεται πέρασε ο Χίτλερ, στο ντοκιμαντέρ δεν εννοούν τη δική μας  Σάμο, αλλά τη Σάμο στη Γαλικία της Ισπανίας, έχει και μοναστήρι.

https://en.wikipedia.org/wiki/Samos,_Lugo

https://en.wikipedia.org/wiki/Samos,_Galicia

https://en.wikipedia.org/wiki/Monastery_of_San_Xuli%C3%A1n_de_Samos

300px-Mosteiro_de_San_Xulián_de_Samos_1

 

Στη περίληψη των επεισοδίων δεν αναφέρεται πουθενά η Ελλάδα σαν χώρα που διέφυγε ο Χίτλερ αλλά ότι πήγε στην Ισπανία από όπου μετά πέρασε στην Αργεντινή, μάλιστα ερευνούσαν το αν πέρασε από το καλοκαιρινό παλάτι του Φράνκο, να πω εδώ ότι το καλοκαιρινό παλάτι του Φράνκο βρίσκεται επίσης στη Γαλικία, έτσι βγαίνει και το συμπέρασμα ότι δεν αναφέρεται στη δική μας Σάμο.

Σάμο είδαν τα δικά μας τα τσακάλια, έλληνα εργάτη είδαν, πέρασε ο Χίτλερ από την Ελλάδα είπαν, όχι απλά είπαν, το έγραψαν κιόλας να το δει όλος ο κόσμος.

O έλληνας εργάτης δεν είναι ούτε έλληνας, ούτε εργάτης , πρόκειται για τον ισπανό γλύπτη, συνθέτη και συγγραφέα Julio Barreiro Rivas και μπορείτε να τον δείτε στο vice.com.

http://www.vice.com/print/this-man-claims-hitler-is-burried-in-spain

Εν κατακλείδι, η όλη ιστορία είναι ακόμα μια καλοσκηνοθετημένη δουλειά προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, η ιστορία έχει γράψει για τον θάνατο του Χίτλερ, όλα τα άλλα είναι ανυπόστατες συνωμοσιολογίες.

Ακόμα και η μαρτυρία του υποτιθέμενου έλληνα εργάτη, ισπανού στη πραγματικότητα, δεν έχει καμία μα καμία βαρύτητα, είναι μέρος της καλοσκηνοθετημένης αυτής σειράς του History Channel η οποία καμία απόδειξη δεν παρουσιάζει και ούτε θα παρουσιάσει.

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής