Το λάθος στο άρθρο με τις πλαστές φωτογραφίες γυναικών που δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από τους πρόσφυγες.

In Διάφορα θέματα by Γιώργος Ζαβοδημητράκης1 Comment

Σίγουρα θα έχετε δει να κυκλοφορεί ένα άρθρο που δείχνει και εξηγεί πως κάποιες φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία για τις επιθέσεις μεταναστών εναντίον γυναικών στη Γερμανία την παραμονή Πρωτοχρονιάς, είναι από παλιότερα περιστατικά. Οι φωτογραφίες όντως είναι παλαιότερες, υπάρχει όμως μία φωτογραφία η οποία δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που το άρθρο ισχυρίζεται, επίσης θα δούμε και την ιστορία ακόμα μίας φωτογραφίας πίσω από την οποία κρύβεται ένα πραγματικό πρόβλημα.

193877-cx740y9uaaahefk

Δεν θα αντιγράψω όμως ολόκληρο το άρθρο, αν θέλετε μπορείτε να το δείτε στο TVXS, θα δούμε μόνο τις δύο φωτογραφίες που προανέφερα.

Αν διαβάσετε το δημοσίευμα θα δείτε ότι όντως στη στη φωτογραφία Νο3 είναι η Danielle Lloyd η οποία είχε δεχτεί επίθεση το 2009 σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και η φωτογραφία No2 όντως έχει χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα σε άρθρο που μιλάει για βιασμούς στην Ινδία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο 1

Αυτή η όμορφη νεαρή γυναίκα με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια, που απεικονίζεται με ματωμένο πρόσωπο, φέρεται να αποτελεί ένα από τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Στην πραγματικότητα η φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και 8 χρόνια. Πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνομωσιολογικό μπλογκ που καταφερόταν κατά των μεταναστών, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 χρησιμοποιήθηκε ξανά από ένα σάιτ ονόματι ‘Fdesouche’, το οποίο απηχεί εθνικιστικές απόψεις.


Αυτή η φωτογραφία δεν είναι από τη Γερμανία και είναι κάτι παραπάνω από προφανές, υπάρχει όμως μια «πινελιά» πίσω από την φωτογραφία την οποία δεν μας την δίνει το άρθρο κάνοντας απλά λόγο για ότι κυκλοφορεί 8 χρόνια και ότι χρησιμοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2015 από ένα σάιτ με εθνικιστικές απόψεις.

Πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα το 2005 θα δούμε σε δημοσίευμα τη κοπέλα με το ματωμένο πρόσωπο, πρόκειται για μια έφηβη που -όπως λέει το δημοσίευμα- έπεσε θύμα βιασμού από 4 Σομαλούς την παραμονή πρωτοχρονιάς, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προσπάθεια συγκάλυψης καθώς εφημερίδα της Σουηδίας ανέφερε ότι οι βιαστές ήταν 2 Σουηδοί, 1 Φινλανδός και 1 Σομαλός.

https://web.archive.org/web/20160117143921/http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=6251

NYHETER-17s09-09valdtakt-512

Είτε οι βιαστές ήταν και οι 4 Σομαλοί είτε ήταν μόνο ο ένας η φωτογραφία απεικονίζει ένα σοβαρό πρόβλημα στη Σουηδία, είναι η δεύτερη χώρα στο κόσμο στους βιασμούς, το 1975 (έτος κατά το οποίο η Σουηδία αποφάσισε να γίνει πολυπολιτισμική χώρα) είχαν αναφερθεί 421 βιασμοί ενώ το 2014 αναφέρθηκαν 6.620,  από ότι φαίνεται η έκθεση δεν λαμβάνει υπόψιν το bacκground των βιαστών σημειώνεται όμως ότι η δεύτερη γενιά μεταναστών λογίζονται ως Σουηδοί.

Significantly, the report does not touch on the background of the rapists. One should, however, keep in mind that in statistics, second-generation immigrants are counted as Swedes.

Επίσης τα δικαστήρια έχουν αθωώσει μεγάλο αριθμό υπόπτων οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι κοπέλες ήθελαν από μόνες τους να κάνουν σεξ με 6,7 ή 8 άντρες.

In an astounding number of cases, the Swedish courts have demonstrated sympathy for the rapists, and have acquitted suspects who have claimed that the girl wanted to have sex with six, seven or eight men.

http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape

that8217s-why-i-love-sweden-5471eb0e78485

 

Ας δούμε και την επόμενη φωτογραφία στην οποία δεν βλέπουμε αυτή που το άρθρο ισχυρίζεται.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο 4

Και σε αυτή τη περίπτωση υποτίθεται ότι βλέπουμε ένα θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται όμως για την Amy Ferris, μια νεαρή Βρετανίδα που δέχτηκε επίθεση από μια άλλη γυναίκα σε μπαρ στο Μάντσεστερ το 2013.


Αυτή τη φωτογραφία δεν κατέστη δυνατόν να βρω από που ακριβώς είναι, υπάρχει ένα δημοσίευμα που λέει ότι η κοπέλα ξυλοκοπήθηκε από δύο αγνώστους σε ένα εστιατόριο στη Στουτγκάρδη τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς από δύο αγνώστους, ένας εκ των οποίων πιθανόν να ήταν μετανάστης, τη φωτογραφία όπως γράφουν την πήραν από το facebook δίχως παραπάνω στοιχεία.

https://web.archive.org/web/20160117123229/http://www.unsertirol24.com/2016/01/04/junge-frau-arg-zugerichtet/

Δεν πρόκειται όμως για την Amy Ferris, την οποία τη βλέπετε στη παρακάτω εικόνα μετά τον ξυλοδαρμό της.

http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/mum-kicked-punched-horrific-attack-6407996

amy-rae-face-attack

Εν κατακλείδι λοιπόν, μερικοί άνθρωποι στην προσπάθειά τους να καταρρίψουν έναν μύθο, παραμερίζουν στοιχεία μέσα σ’ αυτές τις ιστορίες τα οποία είναι αληθινά. Μπορεί ηθικά ο σκοπός κάποιων ανθρώπων, να είναι αγαθός, αλλά η αποκάλυψη της μισής αλήθειας και παράλληλα η αδιαφορία για την αναζήτησή της, οδηγεί δυστυχώς σε μια διαφορετική, ακραία πάλι, ενίσχυση ενός νέου κι ίσως επικίνδυνου μύθου.

Γιώργος Ζ.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
  • John Smith

    «Η αποκάλυψη της μισής αλήθειας και παράλληλα η αδιαφορία για την αναζήτησή της, οδηγεί δυστυχώς σε μια διαφορετική, ακραία πάλι, ενίσχυση ενός νέου κι ίσως επικίνδυνου μύθου». Καιρός ήταν να το πει κάποιος αυτό. Και νομίζω ότι δείχνει ξεκάθαρα το γιατί ο καθένας πιστεύει -ή φτιάχνει μόνος του- τέτοιους μύθους, είτε ανήκει στη μία πλευρά είτε στην άλλη: γιατί τον βολεύουν στο να στηρίξει τις θέσεις του. Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο.