Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο νέος τρόπος που χρησιμοποιούν οι έφηβες για να μεθούν, μπορεί να αποβεί μοιραίος!ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καταρρίπτεται ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο νέος τρόπος που χρησιμοποιούν οι έφηβες για να μεθούν, μπορεί να αποβεί μοιραίος!

18 Ιαν
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ένας πολύ παλιός και γνωστός πια αστικός μύθος μεταφράστηκε στα ελληνικά και παρουσιάζεται αυτές τις μέρες σαν “είδηση”. 

 

Το δημοσίευμα αναφέρει πως…


ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο νέος τρόπος που χρησιμοποιούν οι έφηβες για να μεθούν, μπορεί να αποβεί μοιραίος!

32901

Έτσι ώστε να μην μυρίζουν αλκοόλ, οι έφηβοι προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους να μεθάνε. Η τελευταία και πιο τρομακτική μέθοδος συμβαίνει στις ΗΠΑ και είναι πολύ επικίνδυνο για τα κορίτσια.
Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κινδύνους, έτσι ώστε να μπορούμε να τους εξηγήσουμε όταν χρειαστεί.

Τι κάνουν; Βουτάνε ταμπόν σε βότκα και τα βάζουν στους κόλπους τους! Όταν το υλικό αυτό έρχεται σε επαφή με το εσωτερικό του κόλπου, το υγρό μεταφέρεται κατευθείαν στο αίμα – χωρίς να περάσει από το στομάχι.

Έτσι νομίζουν ότι μπορούν να μεθύσουν μυστικά και πιο γρήγορα. Ταυτόχρονα πείθουν τους άλλους ότι δεν μυρίζουν αλκοόλ, οπότε δεν έχουν πιει.

Αλλά γι’αυτό είναι και τόσο επικίνδυνο! Γιατί έτσι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έχουν πιει πάρα πολύ. Και επειδή δεν περνάει από το στομάχι, δεν γίνεται να φύγει με τον εμετό – ένας από τους αμυντικούς μηχανισμούς του σώματος ενάντια στον δηλητηριασμό από αλκοόλ.

Ένας άλλος κίνδυνος είναι ότι μπορεί να ερεθιστεί ο κόλπος, γιατί η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη σε εξωτερικούς παράγοντες. Ένα έγκαυμα είναι το λιγότερο που μπορεί να πάθει μια κοπέλα. 4

Το ίδιο πράγμα προσπαθούν και οι άντρες, βάζοντας τέτοια ταμπόν στους πpωκτούς τους. Οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς και τους έφηβους για τους κινδύνους αυτής της πρακτικής. Σε περίπτωση που κάποιος λιποθυμήσει πρέπει να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

Το μόνο που καταφέρνει κανείς με αυτό είναι να παρακάμψει τον μόνο μηχανισμό που μπορεί να μας σώσει, το στομάχι.

Το είδαμε στο toxwni.grfanpage.grtypos.com.cy και craft.gr

 


Αρχικά να πούμε πως δεν είναι κάποιος νέος τρόπος που χρησιμοποιούν οι έφηβες για να μεθύσουν. Το ταμπόν εμποτισμένο με αλκοόλ είναι ένας αρκετά παλιός, αστικός μύθος και δημοσιεύματα υπάρχουν από το 1999. Αν και υπάρχουν αναφορές πως αυτός ο τρόπος χρησιμοποιείτε από εφήβους, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία και οι αναφορές βασίζονται στην αναπαραγωγή του μύθου.

 

Δοκιμές έχουν δείξει πως αυτός ο τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, δεν είναι καθόλου βολικός. Το ταμπόν με χρήση απλικατέρ θα απορροφήσει πολύ λίγη ποσότητα αλκοόλ που δεν είναι αρκετή για να μεθύσει μία έφηβη. Χωρίς το απλικατέρ το ταμπόν θα διογκωθεί με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η είσοδος στο σώμα και αρκετή ποσότητα αλκοόλ θα χυθεί έξω κατά την είσοδο του ταμπόν. Ακόμη και στην περίπτωση που μια έφηβη καταφέρει να χρησιμοποιήσει το ταμπόν που έχει εμποτιστεί με αλκοόλ, τότε θα έχει μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση καψίματος – πόνου στην ευαίσθητη περιοχή.

Η μπλόγκερ Betsy Phillips, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ταμπόν εμποτισμένο με αλκοόλ και στο παρακάτω άρθρο μας παρουσιάζει τα συμπεράσματά της.

https://archive.is/o9K7a

Πείραμα έκανε και η Danielle Crittenden, αρχισυντάκτρια της Huffington Post.

 

https://archive.is/TWDAw

Με το συγκεκριμένο μύθο έχει ασχοληθεί ο David Emery, και το κορυφαίο snopes.

Το ταμπόν εμποτισμένο με αλκοόλ, πολύ δύσκολα να εισαχθεί στο σώμα, η ποσότητα αλκοόλ που θα απορροφήσει είναι πολύ λίγη και η δυσφορία – κάψιμο στην ευαίσθητη περιοχή, κάνουν αυτό τον τρόπο κατανάλωσης αλκοόλ εντελώς αναποτελεσματικό.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.