Ποιοι είμαστε
Αρχική Εναλλακτική λύση 3. Η φάρσα.HOAXES

Εναλλακτική λύση 3. Η φάρσα.

22 Ιαν
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

images

 

Τον Ιούνιο του 1977 κάνει την εμφάνιση της στην βρετανική τηλεόραση η «Εναλλακτική λύση 3», ένα ντοκιμαντέρ που βασίστηκε σε μαρτυρίες επιστημόνων και κάνει λόγο για μια τεράστια συνωμοσία που εμπλέκονται οι κυβερνήσεις των Η.Π.Α και της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Οι κυβερνήσεις είχαν συνωμοτήσει και έβαλαν μπρος κάποια σχέδια, τρεις εναλλακτικές λύσεις  για την επιβίωση από την κλιματική αλλαγή.

Λύση 1. Η μείωση του πληθυσμού.

Λύση 2. Η κατασκευή τεράστιων υπόγειων καταφυγίων όπου θα καταφύγουν λίγοι και εκλεκτοί.

Και τέλος η Εναλλακτική λύση 3. Η μεταφορά ανθρώπων στον Άρη μέσω σταθμών που βρίσκονται στη σελήνη.

alternative-3

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται επιστήμονες όπως ο Dr Carl Gerstein ο οποίος ήταν αυτός που παρουσίασε αυτές τις λύσεις το 1957, στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται και άλλοι επιστήμονες όπως η  Dr. Ann Clarke που επιβεβαιώνουν τα σχέδια και την συνωμοσία των κυβερνήσεων.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται και  ένας αστροναύτης του προγράμματος Apollo, ο Bob Grodin, ο οποίος αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του περιπάτου στη σελήνη ανακάλυψε τυχαία μια μυστική βάση.

windowslivewriterhoustontenemosunfraude-115f5astronauta-thumb2

Αυτή ήταν εν συντομία η ιστορία που αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ, τηλεθεατές τηλεφωνούσαν κατά τη διάρκεια της προβολής του στο τηλεοπτικό σταθμό Anglia TV (γνωστό πλέον ως ITV) και ζητούσαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την συνωμοσία αυτή. Οι υπεύθυνοι του σταθμού εξηγούσαν ότι πρόκειται για μια φάρσα, η αλήθεια είναι ότι η «Εναλλακτική λύση 3» είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στις 1 Απριλίου 1977 αλλά καθυστέρησαν και τελικά προβλήθηκε στις 20 Ιουνίου.

1977alt302

Η ιδέα βασίστηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή  που είχε προκαλέσει πανικό στην Αμερική καθώς περιέγραφε μια εξωγήινη εισβολή αλλά στη πραγματικότητα ήταν η αφήγηση του επιστημονικής φαντασίας βιβλίο του Orson Welles γνωστό ως «Ο πόλεμος των κόσμων».

Στο ντοκιμαντέρ δεν παρουσιάζονται πραγματικοί επιστήμονες και αστροναύτες αλλά ηθοποιοί, τον αστροναύτη Bob Grodin ενσάρκωσε ο Shane Rimmer και τον Dr Carl Gerstein ο Richard Marner, ο μόνος που έπαιξε τον εαυτό του ήταν ο παρουσιαστής Τim Brinton. Τίποτα δεν ήταν αληθινό, όλο αυτό ήταν επινόηση του David Ambrose και του Christopher Miles οι οποίοι και εξήγησαν ότι πρόκειται για φάρσα.

Δείτε όλο το καστ και πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους.

http://www.imdb.com/title/tt0075664/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm

http://hoaxes.org/archive/permalink/alternative3

https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_3

Το κακό όμως είχε γίνει, η Εναλλακτική λύση 3 πυροδότησε μια σειρά συνωμοσιολογικών ανοησιών που φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Δεν σας θυμίζουν όλα τα παραπάνω διάφορα άρθρα γεμάτα συνωμοσιολογικής ανοησίες περί μείωσης του πληθυσμού, ένας πληθυσμός όμως που συνεχώς αυξάνεται, η περί μυστικών βάσεων στη σελήνη;

Η Εναλλακτική λύση 3 φταίει για αυτό.

Γιώργος Ζ.

 

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής