Ποιοι είμαστε
Αρχική Η εξήγηση. Κατεψυγμένο ψάρι ζωντανεύει μέσα σε μια λεκάνη νερό.ΔΙΑΦΟΡΑ

Η εξήγηση. Κατεψυγμένο ψάρι ζωντανεύει μέσα σε μια λεκάνη νερό.

25 Ιαν
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Η εξήγηση.
Μια παρέα ασιάτες, βγάζουν ένα ψάρι από την κατάψυξη και να το ρίχνουν μέσα σε μια λεκάνη με νερό και σαν θαύμα, το ψάρι να ζωντανεύει.

Σίγουρα θα το έχετε δει γιατί είναι από τα πιο δημοφιλή βίντεο των τελευταίων ημερών, αλλά πως μπορεί να συμβεί αυτό;

Το βίντεο είναι πραγματικό και μπορείτε να το δείτε ολόκληρο ΕΔΩ.

33403

1ο. Το ψάρι είναι μόνο επιφανειακά παγωμένο. Αν ήταν κατεψυγμένο και εσωτερικά δεν θα ξεπάγωνε μέσα σε ένα λεπτό.

2ο. Αν προσέξετε δεν φαίνεται μόνο το ψάρι παγωμένο, αλλά και το χέρι του άντρα.

33401 33402

Η εξήγηση μετά από αυτές τις λεπτομέρειες είναι σχετικά απλή. Το ψάρι τοποθετήθηκε για λίγο χρόνο σε ένα δοχείο με υπερψυγμένο υγρό (υγρό με θερμοκρασία αρκετά κάτω του μηδενός). Έτσι δεν πρόλαβε να παγώσει εσωτερικά και γι’ αυτό το λόγο ξεπαγώνει σε λιγότερο από ένα λεπτό. Ο άνδρας έβαλε το χέρι του μέσα στο δοχείο για να πιάσει το ψάρι, γι΄αυτό το χέρι του φαίνεται και αυτό παγωμένο. Όταν το χέρι του βυθίζεται στο νερό, αλλάζει χρώμα και χάνει το λευκό του πάγου. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει υγρό άζωτο, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσε να βάλει το χέρι του μέσα για να πιάσει το ψάρι και είναι σίγουρο πως έχει χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο υπερψυγμένο υγρό, με θερμοκρασία λίγες δεκάδες βαθμούς κάτω του μηδενός.

Με δύο λόγια συμβαίνει αυτό που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=iUDlTvEKGvA

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.