Ποιοι είμαστε
Αρχική Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγορεύει το βάπτισμα των νηπίων; Είναι η σάτιρα αφυπνισμένε.HOAXES FAKE NEWS

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγορεύει το βάπτισμα των νηπίων; Είναι η σάτιρα αφυπνισμένε.

28 Ιαν
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Αλλη μία σατιρική είδηση αναπαράγεται στο διαδίκτυο, αυτή τη φορά η ας το πούμε είδηση μας έρχεται από ιταλική σατιρική ιστοσελίδα, ας δούμε όμως πρώτα τι λέει το άρθρο.

Χωρίς τίτλο

Είναι δυνατόν; Κι όμως αυτή η πληροφορία έφτασε στα γραφεία του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline και οφείλουμε να την μεταφέρουμε με πάσα επιφύλαξη. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγορεύει το βάπτισμα των νηπίων!

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, την οποία δημοσίευσε η ιταλική ιστοσελίδα ilgiomale.it, από το Μάρτιο του 2016, το βάπτισμα των παιδιών θα είναι αντίθετο προς το ευρωπαϊκό δίκαιο και θα θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Τα κίνητρα για αυτή την σκανδαλώδη απόφαση είναι τα εξής:

Ο νηπιοβαπτισμός παραβιάζει το άρθρο 16 της Σύμβασης σε συνδυασμό με το άρθρο 22, το οποίο αναφέρει ότι τα βρέφη, δεν μπορούν να κατανοήσουν και να ενεργούν σύμφωνα με την ελεύθερη βούληση προκειμένου να αποδεχθούν μια συγκεκριμένη πίστη. Το βάπτισμα θα πρέπει να είναι μια πράξη συνειδητή αντί να επιβάλλεται από θρησκευτικές οργανώσεις.

Η εκτέλεση αυτού του Ιερού Μυστηρίου θέτει σε κίνδυνο τα θεμελιώδη δικαιώματα του παιδιού σύμφωνα με το άρθρο 3 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία κυρώθηκε στις 25 Μαΐου 1992. Το δικαίωμα αυτό εγγυάται την προσωπική ελευθερία.

ekklisiaonline, katohika.gr


Αν έκαναν το κόπο να ελέγξουν την πηγή της είδησης θα διαπίστωναν ότι η ilgiomale.it είναι μία σατιρική ιστοσελίδα, άλλωστε οι διαχειριστές της το εξηγούν.

http://www.ilgiomale.it/

satire11

Δεν υπάρχει όμως λόγος τα δικά μας ιστολόγια να μπουν στο κόπο να ελέγξουν την πηγή της είδησης, το (δήθεν αφυπνισμένο) κοινό  είναι έτοιμο και πρόθυμο να πιστέψει, τα κλικ και οι κοινοποιήσεις θα πέσουν βροχή, ποιος νοιάζεται για το ότι είναι ακόμα ένα σατιρικό άρθρο;

Η ilgiomale.it σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με την ειδησεoγραφική  ilgiornale.it

http://www.controllositi.it/2015/08/13/sito-satirico-www-ilgiomale-it/

Στα προσεχώς, η Nasa ανακάλυψε το πρόσωπο του Θεού στον Αρη.

http://www.ilgiomale.it/wordpress/nasa-scoperta-la-faccia-di-dio-su-marte-foto-shock/

 

Γιώργος Ζ.

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής