Σίγαση των καμπάνων των εκκλησιών για να μην ενοχλούνται οι πρόσφυγες! – Καταρρίπτεται

19

Κυκλοφορεί αρκετά αυτές τις μέρες και αναπαράγεται από διάφορα blog, ένα άρθρο που αναφέρει πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει νόμο για να σιγήσουν οι καμπάνες των εκκλησιών, γιατί ενοχλούνται οι πρόσφυγες. 

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»] [custom_headline style=»margin-top: 0;» level=»h4″ looks_like=»h3″]Σίγαση των καμπάνων των εκκλησιών για να μην ενοχλούνται οι πρόσφυγες! Νόμο φέρνει η κυβέρνηση για σίγαση κωδωνοκρουσίας[/custom_headline]

33701

Οι πρόσφυγες ενοχλούνται από τις καμπάνες και οι κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει νόμο στην βουλή για την κωδωνοκρουσία.Ο νέος νόμος θα πατήσει επάνω στον Ν. 1650/86 προβλέπει τὴν προστασία τοῦ περιβάλλοντος και συγκεκριμένα ὁρίζει (ἄρθρο 2) ὅτι ὡς ρύπανση τοῦ περιβάλλοντος θεωρεῖται καὶ ὁ θόρυβος, ἐφ’ ὅσον ὅμως ἔχει τοιαύτη ἔνταση ὥστε νὰ προκαλεῖ ἀρνητικὲς ἐπιπτώσεις στὴν ὑγεία, με κάποιες τροποποιήσεις.

Ολα δείχνουν οτι τα πάντα αλλάζουν στην ελλάδα,ακόμη και σε πολιτιστικό επίπεδο,λόγο των διαφορετικών εθνικοτήτων που πρόκειται να μείνουν μόνομα στην ελλάδα.

33702b

[/content_band]

Και πού δεν το είδαμε.

katohika.gr
pentapostagma.gr
prisonplanet.gr
oparlapipas.com
attikanea.blogspot.gr
messiniaradio.gr
police-voice.blogspot.gr
xorisorianews.gr
volcanotimes.com
orthodoxia.blogy.gr
kosmas-agrinio-gr.blogspot.gr
archangelosmichail.gr
greekvoices.blogspot.gr
parapona-rodou.blogspot.gr
epirusblog.gr
e-rodios.blogspot.gr
makedonesnews.blogspot.gr
kyklwpas.blogspot.gr
hellasnews-agency.blogspot.gr


Στο μαγικό κόσμο του ίντερνετ, ανεβάζει ένας μια ανοησία και την αναπαράγουν όλοι δίχως να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν. Το μόνο που έχει σημασία είναι να αντιγράφουν εντυπωσιακά άρθρα που θα φέρουν επισκέψεις και έσοδα από τις διαφημίσεις. Πουθενά δεν θα βρείτε κάποιο αξιόπιστο μέσο να επιβεβαιώνει την είδηση.

Ας ξεκινήσουμε με την αρχική πηγή της μπούρδας, που είναι το blog ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ. Το άρθρο του ελεύθερου αετού (η παρακάτω ανοησία δηλαδή) που δημοσιεύτηκε στις 25/1/2016 κόπηκε στη μέση, (δεν θα το έπαιρνε κανείς στα σοβαρά αν το διάβαζε ολοκληρο) και αναπαράχθηκε σαν είδηση. Γιατί δημοσίευσαν μόνο το μισό; Δείτε το ολόκληρο…

33703a 33703b 33703c

https://archive.is/emCK1

Για να καταλάβετε γιατί ακριβώς μιλάμε, δείτε και το παρακάτω…

33705 33706

https://archive.is/cuJoH

Δεν σας έφτασε; Δείτε και το παρακάτω.

33707 33708

https://archive.is/EEAHq

Όποιος κατάλαβε να εξηγήσει και εμάς. Τώρα αντιλαμβάνεστε πόση αξιοπιστία έχει η αρχική πηγή της «είδησης».

Φυσικά από τον Αετό, δεν λείπουν οι αεροψεκασμοί, ο αντιεμβολιασμός, οι εξωγήινοι, οι εσωγήινοι, οι ερπετοειδείς, οι ιλλουμινάτι, η επίπεδη γη, ο Νιμπίρου, οι γοργόνες σε μουσεία, οι ελοχίμ, οι νεφελίν και δεν συμμαζεύεται…

33709 33710 33711
33712

Αυτή είναι η αρχική πηγή της φοβερής είδησης με τίτλο «Σίγαση των καμπάνων των εκκλησιών για να μην ενοχλούνται οι πρόσφυγες!» που αναπαράγεται αυτές τις μέρες και όπου κι αν ψάξετε, πουθενά δεν θα βρείτε κάποια άλλη σχετική πληροφορία από οποιοδήποτε μέσο. Δηλαδή ο μοναδικός που είχε την πληροφορία για το νέο νόμο σχετικά με τις καμπάνες και τους μετανάστες, ήταν ο ελεύθερος αετός. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να συμβαίνει. Αν η είδηση ήταν αληθής, θα είχε μεταδοθεί από εφημερίδες, ραδιόφωνο και κανάλια και σίγουρα θα υπήρχαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
Προσέξατε πως στο κείμενο υπάρχει ένα τμήμα με πολυτονική γραφή, ενώ όλο το υπόλοιπο κείμενο είναι μονοτονικό;

33713

Ο Αετός πήρε αυτό το τμήμα από το άρθρο του  Αρχιμ. Χρυσοστόμου Κ. Παπαθανασίου «Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ» που αναφέρεται σε διαμαρτυρίες πολιτών σχετικά με την ηχορύπανση από τον ήχο της καμπάνας και πιθανότατα αυτό το άρθρο, έδωσε την ιδέα στον ελεύθερο αετό να γράψει την παραπάνω ανοησία. 33714

http://www.xee.gr/aktines/aktines750.pdf

http://www.aganargyroi.gr/index.php/2011-07-02-05-10-51/2256———-i—-.html

Εκτός από τα παραπάνω η είδηση είναι παράλογη για τον απλό λόγο πως η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει, όπως ασφαλιστικό, αγρότες, δικηγόρους, μηχανικούς κτλ, και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιθυμούσε να ανοίξει από το πουθενά, και ένα ακόμη μέτωπο με την εκκλησία.

Συμπέρασμα. Το άρθρο έχει αρχική πηγή ένα blog που μόνο στα σοβαρά δεν μπορείς να το πάρεις και η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από οποιοδήποτε άλλη πηγή, ίντερνετ, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια, κόμματα της αντιπολίτευσης, επαγγελματίες δημοσιογράφους που λογικά θα είχαν πού περισσότερη πληροφόρηση από τον Αητό. Το μόνο που υπάρχει στο διαδίκτυο, είναι οι αναπαραγωγές του αρχικού άρθρου.

Ο ελεύθερος αετός θα ήταν αρκετά πετυχημένο blog αν ήταν σατιρικό, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Christian Deluxe

  Εγώ κατάλαβα ότι ταGr. hoaxes ,ποσταρουν μόνο ότι βρίζει τα ελληνικά ιδεώδη και Αξίες. .
  Όλοι οι κουμμουνιστισυμμορίτες, καί οί αριστεροί αυτοί τρέχουν πίσω από τέτοιες σελίδες να διαψεύσουν. .
  Αλήθεια ποίος κρύβεται πίσω από αυτή την σελίδα;

  • Η βιασμένη λογική.
   Πίσω από το Christian Deluxe, ποίος κρύβεται;

   • Christian Deluxe

    Η φωνή της Αλήθειας…
    Το αντίθετο των «αιλλυνικών»,
    Hoax. ..Α και που είσαι εγώ δεν έχω δυνατότητα λογοκρισίας αυτών που γράφω. ..Οπότε αν θές διάλογο ελα σε μια σελίδα που δεν λογοκρίνονται,τα ποσταρίσματα ,μού.

    • Λάσπη στον ανεμιστήρα. Κανένα σχόλιο σου δεν έχει λογοκριθεί. 3 σχόλια έχεις γράψει και τα 3 εγκρίθηκαν. Η έγκριση στα σχόλια υπάρχει για να κρατήσουμε κάποιο επίπεδο σε αυτά ώστε να μην βρίζει ο καθένας άλλους σχολιαστές και για να μην μπορεί κάποιος να δημοσιεύσει προσωπικά δεδομένα τρίτων.
     Αν σας χαλάμε την κοσμοθεωρία σας, δεν φταίμε. Μην ασχολείστε με ότι σας χαλάει, διαβάστε σελίδες και blogs που σας κάνουν να νιώθετε ωραία.

     • Christian Deluxe

      Δεν είπα ότι λογοκρίθηκαν,είπα ότι έχετε την δυνατότητα να λογοκρίνεται..
      Κοινώς κόψιμο. .
      Χούντα
      Οπότε περί κόσμοθεωρίας ,
      Μάλλον στον εαυτό σάς απευθύνεστε..
      Τι κάθομαι και χάνω τά λόγια μου όμως. .

     • Δεν λογοκρίθηκαν αλλά υπάρχει η δυνατότητα…
      http://i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/226/566/4460000256.jpg

     • Christian Deluxe

      Καλά αντε τρέξε τώρα να βρεις το επόμενο θέμα να μας αποδείξεις την «Δική » σου αλήθεια, γιατί σε βλέπω αγχωμένο..

     • Christian Deluxe
   • Christian Deluxe

    Δημοκρατία σκέτη. .

  • John Smith

   Δεν είναι έτσι. Απλά μέσα σε όλα όσα καταρρίπτονται υπάρχουν και αρκετά τέτοια, γιατί πρόκειται ακριβώς για ένα θέμα που πουλάει και άρα πολλοί κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις. Επίσης είναι λογικό σε ένα site που ασχολείται με κατάρριψη ψευδών ειδήσεων να αναφέρονται μόνο οι ψευδείς ειδήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αληθινές περιπτώσεις.

 • The Dutch

  Πάντως αν σταματούσαν εγώ που δεν είμαι πρόσφυγας και είμαι Έλληνας θα τους ευγνωμονούσα αντί να ρίχνω $%%$%&*^*$#$ κάθε Κυριακή πρωί στον παπά της ενορίας πίσω από το σπίτι μου!!

 • Dimi

  Δεν είναι πλέον «ανοησίες» αυτές οι «ειδήσεις» και ούτε απλά «ανόητοι» όσοι τις κατασκευάζουν. Είναι ξεκάθαρα επικίνδυνοι και σίγουρα ξέρουν, έστω κατά κάποιον τρόπο αυτοδίδακτα, πώς να προπαγανδίζουν. Ανέφερε ένα νόμο το άρθρο, ο οποίος εύκολα παρερμηνεύεται για τις ανάγκες της παραπληροφόρησης. Υπαρκτά εν μέρει στοιχεία, αναληθή λεγόμενα υπαρκτών προσώπων… Έχουν πλέον διδακτορικό στην προπαγάνδα. Και δυστυχώς έχει το σκοπό της. Τι άλλο να γράψω… Επικίνδυνοι πλέον αυτοί οι τύποι. Από εκεί και πέρα πρέπει να βάζουμε και τους άλλους στη διαδικασία της κριτικής σκέψης.

 • leon06010

  Διαβάζοντας τα «άρθρα» ξέχασα και τα λίγα Ελληνικά που ήξερα.
  Από τις καμπάνες ξεκίνησε και κατέληξε να θάβει την περιτομή. Η οποία και μένα με χαλάει αλλά για άλλους λόγους. Μετά σταμάτησα να καταλαβαίνω τι διαβάζω. Γι’αυτό και το σχόλιό μου ίσως είναι ασύντακτο.
  Παρεμπιπτόντως, οι καμπάνες στην Ελλαδάρα μας συχνά μου κάνουν πολύ κακόηχες, τόσο που πραγματικά εύχομαι να κάποιος να τις ξηλώσει, όχι για τους μετανάστες/πρόσφυγες/μουσουλμάνους/άθεους αλλά για τα φτιά μου. (Σε βάλω γω μάνα μου να ακούσεις τις καμπάνες του καθεδρικού ναού της Κολονίας, σου πω εγώ…)
  Και τέλος, ποιός στο λύκο είναι αυτός ο Αετός;

 • ΗΛΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Οι αναρτησεις του ΑΕΤΟΥ ειναι ολα τα λεφτα παντως. Τετοιο γελιο ειχα καιρο να ριξω…

 • Antonis Armageddon

  Οχι ρε π….στη και νομιζα οτι επιτελους θα ησυχασουν τ αυτάκια μου….

 • Darth Homer

  εννοεις ο Mhpetastalefta? γιατι ενταξει , τα σουρνει σε εβραιους και «κουμουνισται» αλλα δεν αναφερει πουθενα ποσο καλο εκανε ο αδολφος στην ανθρωποτητα και ποσο φιλλεληνας ηταν και μπερδευτηκα. :p

 • John Smith

  Σοβαρά τώρα; Αρχική πηγή της είδησης ο Αετός; Ο τύπος που θεωρεί έγκλημα ότι χτίστηκαν εκκλησίες και όχι αρχαιοελληνικοί ναοί τώρα υπερασπίζεται τις καμπάνες. Μάλιστα. Από ποιό σημείο και μετα η σχιζοφρένεια θεωρείται επικίνδυνη;

  Και καλά αυτός, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο απ’ την πλευρά του. Οι υπόλοιποι τίποτα; Κανείς δεν προβληματίστηκε από τον τόνο του άρθρου, που δεν συνάδει καθόλου με σοβαρό Χριστανό; Μπα, αρκεί που βγήκε είδηση. Και μετά αναρωτιόμαστε τι μας φταίει που δεν πάμε μπροστά.

 • Lambros Lambrou

  Το καλοκαίρι είχα πάει στην Ισφαχάν, μια άκρως συντηρητική πόλη του Ιράν και μια χαρά έπαιζε η καμπάνα της Αρμένικης εκκλησίας…

  • Hodor

   Αυτά πρέπει να τα λέμε, γιατί έχουν φαγωθεί ότι οτιδήποτε χριστιανικό υπάρχει σε μουσουλμανικές χώρες αυτόματα εκτελείται. Προσωπικά έχει τύχει να βρεθώ σε Ιορδανία και Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε δύο περιπτώσεις, και μια χαρά έγιναν οι λειτουργίες, χτυπούσαν οι καμπάνες και περιέφεραν και τον επιτάφιο…