Ποιοι είμαστε
Αρχική Σίγαση των καμπάνων των εκκλησιών για να μην ενοχλούνται οι πρόσφυγες! – ΚαταρρίπτεταιHOAXES FAKE NEWS

Σίγαση των καμπάνων των εκκλησιών για να μην ενοχλούνται οι πρόσφυγες! – Καταρρίπτεται

30 Ιαν
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφορεί αρκετά αυτές τις μέρες και αναπαράγεται από διάφορα blog, ένα άρθρο που αναφέρει πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει νόμο για να σιγήσουν οι καμπάνες των εκκλησιών, γιατί ενοχλούνται οι πρόσφυγες. 

ΨΕΥΔΕΣ

Σίγαση των καμπάνων των εκκλησιών για να μην ενοχλούνται οι πρόσφυγες! Νόμο φέρνει η κυβέρνηση για σίγαση κωδωνοκρουσίας

33701

Οι πρόσφυγες ενοχλούνται από τις καμπάνες και οι κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει νόμο στην βουλή για την κωδωνοκρουσία.Ο νέος νόμος θα πατήσει επάνω στον Ν. 1650/86 προβλέπει τὴν προστασία τοῦ περιβάλλοντος και συγκεκριμένα ὁρίζει (ἄρθρο 2) ὅτι ὡς ρύπανση τοῦ περιβάλλοντος θεωρεῖται καὶ ὁ θόρυβος, ἐφ’ ὅσον ὅμως ἔχει τοιαύτη ἔνταση ὥστε νὰ προκαλεῖ ἀρνητικὲς ἐπιπτώσεις στὴν ὑγεία, με κάποιες τροποποιήσεις.

Ολα δείχνουν οτι τα πάντα αλλάζουν στην ελλάδα,ακόμη και σε πολιτιστικό επίπεδο,λόγο των διαφορετικών εθνικοτήτων που πρόκειται να μείνουν μόνομα στην ελλάδα.

33702b

Και πού δεν το είδαμε.

katohika.gr
pentapostagma.gr
prisonplanet.gr
oparlapipas.com
attikanea.blogspot.gr
messiniaradio.gr
police-voice.blogspot.gr
xorisorianews.gr
volcanotimes.com
orthodoxia.blogy.gr
kosmas-agrinio-gr.blogspot.gr
archangelosmichail.gr
greekvoices.blogspot.gr
parapona-rodou.blogspot.gr
epirusblog.gr
e-rodios.blogspot.gr
makedonesnews.blogspot.gr
kyklwpas.blogspot.gr
hellasnews-agency.blogspot.gr


Στο μαγικό κόσμο του ίντερνετ, ανεβάζει ένας κάποιον ισχυρισμό και τον αναπαράγουν όλοι δίχως να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν. Το μόνο που έχει σημασία είναι να αντιγράφουν εντυπωσιακά άρθρα που θα φέρουν επισκέψεις και έσοδα από τις διαφημίσεις. Πουθενά δεν θα βρείτε κάποιο αξιόπιστο μέσο να επιβεβαιώνει την είδηση.

Ας ξεκινήσουμε με την αρχική πηγή του ανυπόστατου ισχυρισμού, που είναι το blog ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ. Το άρθρο του ελεύθερου αετού που δημοσιεύτηκε στις 25/1/2016 κόπηκε στη μέση, (δεν θα το έπαιρνε κανείς στα σοβαρά αν το διάβαζε ολόκληρο) και αναπαράχθηκε σαν είδηση. Γιατί δημοσίευσαν μόνο το μισό; Δείτε το ολόκληρο…

33703a 33703b 33703c

https://archive.is/emCK1

Για να καταλάβετε γιατί ακριβώς μιλάμε, δείτε και το παρακάτω…

33705 33706

https://archive.is/cuJoH

Δεν σας έφτασε; Δείτε και το παρακάτω.

33707 33708

https://archive.is/EEAHq

Τώρα αντιλαμβάνεστε πόση αξιοπιστία έχει η αρχική πηγή της “είδησης”.

Φυσικά από τον Αετό, δεν λείπουν οι αεροψεκασμοί, ο αντιεμβολιασμός, οι εξωγήινοι, οι εσωγήινοι, οι ερπετοειδείς, οι ιλλουμινάτι, η επίπεδη γη, ο Νιμπίρου, οι γοργόνες σε μουσεία, οι ελοχίμ, οι νεφελίν και δεν συμμαζεύεται…

33709 33710 33711
33712

Αυτή είναι η αρχική πηγή της φοβερής είδησης με τίτλο “Σίγαση των καμπανών των εκκλησιών για να μην ενοχλούνται οι πρόσφυγες!” που αναπαράγεται αυτές τις μέρες και όπου κι αν ψάξετε, πουθενά δεν θα βρείτε κάποια άλλη σχετική πληροφορία από οποιοδήποτε μέσο. Δηλαδή ο μοναδικός που είχε την πληροφορία για το νέο νόμο σχετικά με τις καμπάνες και τους μετανάστες, ήταν ο ελεύθερος αετός. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να συμβαίνει. Αν η είδηση ήταν αληθής, θα είχε μεταδοθεί από εφημερίδες, ραδιόφωνο και κανάλια και σίγουρα θα υπήρχαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
Προσέξατε πως στο κείμενο υπάρχει ένα τμήμα με πολυτονική γραφή, ενώ όλο το υπόλοιπο κείμενο είναι μονοτονικό;

33713

Ο Αετός πήρε αυτό το τμήμα από το άρθρο του  Αρχιμ. Χρυσοστόμου Κ. Παπαθανασίου “Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ” που αναφέρεται σε διαμαρτυρίες πολιτών σχετικά με την ηχορύπανση από τον ήχο της καμπάνας και πιθανότατα αυτό το άρθρο, έδωσε την ιδέα στον ελεύθερο αετό να γράψει τον παραπάνω ισχυρισμό. 33714

http://www.xee.gr/aktines/aktines750.pdf

http://www.aganargyroi.gr/index.php/2011-07-02-05-10-51/2256———-i—-.html

Εκτός από τα παραπάνω η είδηση είναι παράλογη για τον απλό λόγο πως η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει, όπως ασφαλιστικό, αγρότες, δικηγόρους, μηχανικούς κτλ, και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιθυμούσε να ανοίξει από το πουθενά, και ένα ακόμη μέτωπο με την εκκλησία.

Συμπέρασμα. Το άρθρο έχει αρχική πηγή ένα εντελώς αναξιόπιστο blog και η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από οποιοδήποτε άλλη πηγή, ίντερνετ, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια, κόμματα της αντιπολίτευσης, επαγγελματίες δημοσιογράφους που λογικά θα είχαν πού περισσότερη πληροφόρηση από τον Αετό. Το μόνο που υπάρχει στο διαδίκτυο, είναι οι αναπαραγωγές του αρχικού άρθρου.

Ο ελεύθερος αετός θα ήταν αρκετά πετυχημένο blog αν ήταν σατιρικό, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.