Καταρρίπτεται – Το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα για τον ιό Zika.

6

Με την εμφάνιση του ιού Zika στη Βραζιλία, εμφανίστηκαν και διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Μία από αυτές είναι πως το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα για τον ιό Zika.

Για να δούμε τι αναφέρει το δημοσίευμα…


 

Μαντέψτε ποιός κατέχει την πατέντα για τον ιό Ζίκα: Το ίδρυμα Ροκφέλερ

40024

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τον ιό Ζίκα μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία τη Δευτέρα (1 Φεβρουαρίου), χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νόσο. Έτσι εδώ είναι μερικά γεγονότα μέχρι να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες:

Αυτός ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός εδώ και 69 χρόνια διατίθεται στο εμπόριο από δύο εταιρείες: την LGC Standards (με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο) και την ATCC (με έδρα στις ΗΠΑ).

Ο Όμιλος LGC είναι:

“… το Εθνικό Ινστιτούτο μέτρησης του Ηνωμένου Βασιλείου για χημικές και βιοαναλυτικές μετρήσεις και διεθνής ηγέτης στις υπηρεσίες εργαστηρίου, πρότυπα μέτρησης, υλικά αναφοράς, γονιδιωματικές και επαρκής δοκιμαστικές αγορές.”

Ένα από τα υποκαταστήματά της, η LGC Standards, είναι:

“… Ο κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός και διανομέας υλικών αναφοράς και επαρκών συστημάτων ελέγχου. Με έδρα στο Teddington, Middlesex, Ηνωμένο Βασίλειο, η LGC Standards έχει ένα δίκτυο αφιερωμένων γραφείων πωλήσεων που εκτείνεται σε 20 χώρες σε 5 ηπείρους και περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στη διανομή υλικών αναφοράς. Αυτά τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες είναι απαραίτητα για την ακριβή αναλυτική μέτρηση και τον έλεγχο της ποιότητας, διασφαλίζοντας ότι οι ηχητικές αποφάσεις βασίζονται σε αξιόπιστα δεδομένα. Έχουμε ένα απαράμιλλο εύρος ISO Guide 34 διαπιστευμένου υλικού αναφοράς παραγωγής σε εγκαταστάσεις σε 4 περιοχές σε όλη τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.”

Η LGC Standards σύναψε συνεργασία με την ATCC, εκ των οποίων η τελευταία είναι:

“… η κορυφαία πηγή παγκόσμιων βιολογικών υλικών πόρων και πρότυπων οργάνωσης η αποστολή της οποίας επικεντρώνεται στην απόκτηση, τον έλεγχο ταυτότητας, την παραγωγή, τη διατήρηση, την ανάπτυξη και τη διανομή προτύπων μικροοργανισμών αναφοράς, κυτταρικές σειρές και άλλα υλικά. Παράλληλα με τη διατήρηση των παραδοσιακών υλικών συλλογής, η ATCC αναπτύσσει προϊόντα υψηλής ποιότητας, πρότυπα και υπηρεσίες για την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας και καινοτομιών που βελτιώνουν την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού. “

Αυτή η “Εταιρική Σχέση ATCC-LGC” έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει:

“… την κατανομή βιολογικών προϊόντων της ATCC για τους ερευνητές της επιστήμης της ζωής σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και την Ινδία και […] για να κάνει την πρόσβαση στους σημαντικούς πόρους της ATCC πιο εύκολα προσβάσιμες για τις Ευρωπαικές, Αφρικανικές και Ινδικές επιστημονικές κοινότητες μέσω τοπικών αποθεμάτων πάνω από 5.000 μεμονωμένων στοιχείων πολιτισμού που υποστηρίζονται από το τοπικό δίκτυο του γραφείου μας παρέχοντας τα υψηλότερα επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών και τεχνικής υποστήριξης. “

Και ποιος κατέχει την πατέντα για τον ιό; Το Ίδρυμα Ροκφέλερ!

40021

Γιατί το ζήτημα της ιδιοκτησίας της πατέντας του ιού Ζίκα δεν ήταν το αντικείμενο της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης;

Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Ντέιβιντ Ροκφέλερ σε μια συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής τον Ιούνιο του 1991:

”Είμαστε ευγνώμονες στην Washington Post, τους New York Times, το περιοδικό Time και άλλες μεγάλες εκδόσεις των οποίων οι διευθυντές έχουν παρακολουθήσει τις συναντήσεις μας και σεβάστηκαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα για περίπου 40 χρόνια. … Θα ήταν αδύνατο για μας να αναπτύξουμε το σχέδιο μας για τον κόσμο, αν είχαμε υποστεί τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Όμως, ο κόσμος είναι πιο εξελιγμένος και έτοιμος να βαδίσει προς μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και τον κόσμο των τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από τον εθνικό αυτο-προσδιορισμό που γινόταν σε περασμένους αιώνες. “

Είναι η ιδιοκτησία του ιού Ζίκα από το ίδρυμα Ροκφέλερ στην ατζέντα της «υπερεθνικής κυριαρχίας από μια πνευματική ελίτ και τον κόσμο των τραπεζιτών …»;

Εξίσου σημαντικό, ο ιός Ζίκα είναι ένα εμπόρευμα που μπορεί να αγοραστεί online από την ATCC-LGC για 599.00 ευρώ, με τα δικαιώματα να απορρέουν στο Ίδρυμα Ροκφέλερ.

 

40022

Το είδαμε στα παρακάτω ιστολόγια.

https://archive.is/OgBbs

https://archive.is/GsSKz

https://archive.is/HvxLg

https://archive.is/68SaC

https://archive.is/VmRYD

https://archive.is/LGbN2

https://archive.is/9ecb0

https://archive.is/xjMeD


Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή του άρθρου, με την εμφάνιση του ιού Zika στη Βραζιλία, εμφανίστηκαν και οι σχετικές θεωρίες συνωμοσίας.

Μια από αυτές, που την καταρρίψαμε πριν μερικές μέρες, είναι πως ο ιός Zika σχετίζεται με γενετικά μεταλλαγμένα κουνούπια και σήμερα θα εξετάσουμε μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τον ιο Zika, αν το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα του ιού Zika.

Ο ισχυρισμός πως το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα για τον ιό Zika, είναι εσφαλμένος. Τα δημοσιεύματα δεν παρουσιάζουν κάποια πατέντα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πατέντα. Αντί για την πατέντα παρουσιάζουν ένα screenshot από την ATCC που πωλεί δείγματα του ιού σε εργαστήρια που πραγματοποιούν σχετικές έρευνες.

Η ATCC ιδρύθηκε το 1925, όταν μια επιτροπή επιστημόνων αναγνώρισε την ανάγκη για μια κεντρική συλλογή μικροοργανισμών που θα εξυπηρετεί τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Προμηθεύει εργαλεία, ανθρώπινες και ζωικές κυτταρικές γραμμές, μικροοργανισμούς, και βιολογικά προϊόντα, σε επιστήμονες και εργαστήρια για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις έρευνές τους.

http://www.lgcstandards-atcc.org/About/About_ATCC.aspx

Το «Name of Depositor J. Casals, Rockefeller Foundation» σημαίνει πως το δείγμα προέρχεται από το διάσημο ιολόγο και επιδημιολόγο Jordi Casals-Ariet, του πανεπιστημίου του Yale, που ανακάλυψε τον ιό Lassa και παραλίγο να πεθάνει από αυτόν το 1969. Αυτό ακριβώς είναι το πρόσωπο που θα περίμενε κανείς να μελετάει τον ιό Ζήκα, που ανήκει στην ομάδα των αρμποϊών, δηλαδή ιοί οι οποίοι μεταδίδονται μέσω αρθροπόδων.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC390228/

http://yalemedicine.yale.edu/fw2004/features/capsule/52785/

Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη.

«So by the mid 40s you had applied the compliment fixation test to arboviruses, and you had applied the suckling mouse to replication of arboviruses. So you were preparing really, without knowing it, to do a large amount of work in terms of growing viruses, making antigens, and preparing viruses.»

Χάρη στην εργασία ανθρώπων σαν κι αυτόν, σήμερα έχουμε εμβόλια για πολλούς θανατηφόρους ιούς. Ο Jordi Casals-Ariet, εντάχθηκε στο Rockefeller Institute for Medical Research το 1936 και μετά από δύο χρόνια στο τμήμα παθολογίας στο πανεπιστήμιο Cornell Medical College. Όταν η μονάδα του Ινστιτούτο Ροκφέλερ μετακόμισε στο Yale το 1964, ο Δρ Casals μεταφέρεται με τη μονάδα και παρέμεινε εκεί μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 1981. Εργάστηκε σε ένα εργαστήριο όπου βοήθησε στον εντοπισμό ιών που αποστέλλονται από ερευνητικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο. Παρακάτω ακόμη ένα απόσπασμα από την ίδια συνέντευξη με τον Jordi Casals-Ariet.

«We were in New York at the time, at the Rockefeller Institute of Medical Research where our laboratories, the Rockefeller Foundation, was located. We were the reference, or the clearing house, for all the field laboratories. We were supposed to help them, both by doing tests for them, and at the same time, developing better procedures if necessary, so they could use them.»

Το  Rockefeller Institute for Medical Research είναι το εργαστήριο όπου εργάστηκε. Η μοναδική συνωμοσία., είναι πως γιατροί και ερευνητές σε όλο τον κόσμο συνωμοτούν για να μάθουν τους θανατηφόρους ιούς, ώστε να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις ανθρώπινες επιδημίες.

Δύο από τους συγγραφείς για την αναφορά ανακάλυψης του ιού Zika, εργάστηκαν στο ίδρυμα Ροκφέλερ. Η ιδιωτική χρηματοδότηση της επιστήμης έχει παίξει ζωτικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου.

Αλλά γιατί τα δείγματα του ιού Zika πωλούνται στο διαδίκτυο; Η αγορά προμηθειών από το διαδίκτυο είναι κοινή πρακτική για την ιατρική έρευνα. Τα κριτήρια της πώλησης των δειγμάτων καθορίζονται από το από το CDC. Για τον ιό Zika, είναι Biosafety Level 2 και αν δεν εργάζεστε σε ένα εργαστήριο που πληροί τους κανονισμούς αυτούς, δεν θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε την αγορά του δείγματος.

40023

Ο ισχυρισμός πως το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα για τον ιό Zika, καταρρίπτεται.

 

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Makis Tats

  Διυλιζουν το κουνουπι και καταπιαν τη καμηλα
  HOAX το βρηκατε…. Οχι δεν ειναι πατεντα ο ιος.
  Τωρα τι δουλεια ειχε το ιδρυμα ροκφελερ να τεσταρει ιους σε μαιμουδες στην ουγκαντα το 1947 ειναι αλλου παππα ευαγγελιο 😀

  http://www.express.co.uk/news/uk/156359/Swine-flu-scandal-Billions-of-pounds-are-wasted-on-vaccines

  • dimos47ki7

   Κατά τη γνώμη σου δλδ οι επιστήμονες ξυπνανε ένα ωραίο πρωί και τους έχει έρθει από επιφοίτηση η σύσταση του εμβολίου για κάποιον ιο. Δεν κάνουν δοκιμές δεν κάνουν μελέτες.

  • Konstas

   Βγάζεις πρώτα ένα λάθος συμπέρασμα και έπειτα παραθέτεις και ένα άσχετο με το συμπέρασμα link.

   1) Δεν «τεσταραν ιούς σε μαιμούδες το 1947 στην Ουγκάντα». Ο ιός Ζίκα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1947 σε μαϊμούδες στην Ουγκάντα και από εκεί τον συνέλεξαν. Γι’ αυτό και στην σελίδα στο internet αναφέρει ως source/πηγή την μαϊμού στην Ουγκάντα το 1947. Για να ξέρει το εργαστήριο που θα αγοράσει το στέλεχος ποια ήταν η αρχική του πηγή.

   Αλλά και λογικά να το σκεφτείς…. Είναι δυνατόν να υπάρχει θέμα συνωμοσίας και να πουλάνε στο internet? Και μάλιστα 599 δολλάρια ; Lol

   Αλλά και νομικά να το πάρεις, από την στιγμή που ο ιός Ζίκα ήταν γνωστός από το 1947 και τέτοια πατέντα να υπήρχε, θα είχε λήξει προ πολλού !

   2) Το link που παραθέτεις αφορά σε σκάνδαλο προμήθειας υπερβολικά μεγάλου αριθμού εμβολίων της γρίπης των χοίρων και (αν ισχύει) δεν είναι σκάνδαλο σε θέματα υγείας ουσιαστικά. Είναι οικονομικό σκάνδαλο, αφού δεν λέει ότι τα εμβόλια δεν χρειάζονταν ή ότι βλάπτουν αλλά ότι δεν έπρεπε να γίνει προμήθεια τόσο μεγάλου αριθμού. Δεν είναι λοιπόν και κάτι συγκλονιστικό… μια μεγάλη εταιρεία κατάφερε μια κυβέρνηση να προμηθευθεί προϊόντα της σε αχρείαστα μεγάλο αριθμό.

   • Makis Tats

    Τωρα ειδα τη σουπερ απαντηση σου. Προσπαθησε να με ακολουθησεις, το να χανεσαι στην αναλυση ορισμενων σημειων και να χανεις το δασος ολη αυτη η αναλυση μαλλον πιο πολυ σε χαρακτηριζει προς τον κλασσικο ανοητο ελληνα ξερολα.
    1) Τελικα το ιδρυμα ροκφελερ τι δουλεια ειχε το 1947 στην ουγκαντα να ψαχνει για ιους ? Το αν κατεχει τη πατεντα μας νοιαζει ? ΚΑι τελικα ποιο HOAX ειναι που δεν ισχυει ? Η πατεντα ? Η το οτι ο ροκεφελερ παλι εχει χωμενη τη μυτη του σε %αλακιες… ?
    2) Μας νοιαζει οτι ο ιος υπαρχει απο το 1947, ναι η οχι ? Αν ναι, γιατι τους επιασε ολους τωρα η ανησυχια με τη βραζιλια που επροκειτο να φιλοξενησει τους ολυμπιακους αγωνες ? (βλεπε παλιοτερα ανησυχια τρομoκρατιας -πληρωνετε για ασφαλεια- ενω τωρα εν ετει 2016 αφηνουν τις ορδες των ISIS να μπαινοβγαινουν)
    3) Ο ιος ξεκινησε αφρικη και εξαπλωηθκε στην Ασια, γιατι ομως εγινε επικυνδυνος στους ανθρωπους ολος τυχαιως, σε χωρες που κατηγορουν τις φαρμακευτικες εταιρειες οτι κανουν πειραματα, και οτι χωνουν στα εμβολια πειραματικους ιους που εν τελει αυτοι ειναι που προκαλουν αυτες τις light πανδημιες ?
    4) Ο ομπαμα ενεκρινε 600 εκατομμυρια δολλαρια για τη καταπολεμηση του Ζικα….
    Στις ΗΠΑ εχουν πεθανει….. 1 ενα ατομο απο τον ιο !
    Και εδω γελαμε.. 😀

    Γιατι ξερουμε πως δουλευουν και τα ελληνικα Νοσοκομεια και τα φαρμακα που σε φορτωνουν γιατι ειναι πιτσι μητση με τις φαρμακευτικες….
    οπως επισης και οι διπλοχρηστιες που κανουν like σε ποστ σαν τα δικα σου….
    μηπως περνετε κανα φραγκακι και εσεις να καταριπτετε hoaxes ?

    • Konstas

     Κατ’ αρχάς να διευκρινίσω ότι κάθε απάντηση είναι καλοδεχούμενη, έστω και αργά.

     Δεύτερον, να πω ότι χαίρομαι που έχεις αυτογνωσία (ο Αλ Μπαντυ ως εικόνα στο προφιλ σου τα λέει όλα).

     Τώρα, όσον αφορά στα θέματα που θίγεις :

     1) Το ίδρυμα Ροκφελερ στο οποίο αναφερόμαστε ονομάζεται «Rockefeller Institute for Medical Research». Αν δεν κατέχεις τα αγγλικά (ή έστω τα κατέχεις όσο τα ελληνικά) να σε πληροφορήσω ότι «Medical Research» σημαίνει Ιατρική Έρευνα. Οπότε, ναι, έχει κάθε δουλειά ένα ίδρυμα με αντικείμενο την ιατρική έρευνα να ερευνά ιούς. Το ανησυχητικό θα ήταν να μην ερευνούσε ιούς αλλά να ερευνούσε ψεκασμούς.
     2) Η «είδηση»/hoax είναι ότι το ίδρυμα Ροκφελερ έχει την πατέντα του ιού, επομένως μας νοιάζει. Πολλώ δε μάλλον, όταν υπονοείται ότι ο ιός είναι κατασκευασμένος. Τίποτε από τα δυο δεν είναι αλήθεια, εξ ου και η «είδηση» είναι hoax.
     3) Γιατί μας νοιάζει αν ο ιός υπήρχε από το 1947 στην Ουγκάντα; Βασικά μας νοιάζει για να καταρρίψουμε μπούρδες ότι ο ιός είναι κάτι νέο ή είναι κάτι τεχνητό ή ότι τον φύτεψαν τώρα για κάποιον λόγο. Γιατί τους έπιασε τώρα ο πόνος για την Βραζιλία; Χρειάζεται απάντηση σε αυτό πραγματικά; Δηλαδή δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανησυχία για την έξαρση ενός ιού σε μια χώρα που φιλοξενεί Ολυμπιακούς Αγώνες και προσελκύει τόσους τουρίστες;;;
     4) Το 3ο σου «επιχείρημα» απλώς δεν βγάζει νόημα.
     5) Το 4ο σου επιχείρημα είναι πάλι οικονομικής φύσεως, όχι ιατρικής. Σε παραπέμπω σε όσα έγραψα στο αρχικό post μου στον αριθμό 2)
     6) Αν «διπλοχρηστίες» κάνουν like σε ποστ σαν τα δικά μου, τότε οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να είναι πολύ τσιγκούνες ή να μην βγάζουν τόσα λεφτά όσα νομίζεις, μια και το ποστ μου είχε 3 likes + 1 εγώ = 4 δια του 2 (αφού έχουμε «διπλοχρηστίες») = 2 μόνο στο payroll των φαρμακευτικών εταιρειών.
     7) Κανένας δεν σε εμποδίζει να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Μάλιστα, αν πιστεύεις ότι ορισμένα (ή όλα) από τα φάρμακα με τα οποία προσπαθούν να σε «μπουκώσουν» είναι αχρείαστα, ή βλαβερά, τότε καλά θα κάνεις να μην τα χρησιμοποιείς. Είναι και αυτό μια μορφή φυσικής επιλογής άλλωστε.

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΓΚΟΣ

  Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Ντέιβιντ Ροκφέλερ σε μια συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής τον Ιούνιο του 1991:

  ”Είμαστε ευγνώμονες στην Washington Post, τους New York Times, το περιοδικό Time και άλλες μεγάλες εκδόσεις των οποίων οι διευθυντές έχουν παρακολουθήσει τις συναντήσεις μας και σεβάστηκαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα για περίπου 40 χρόνια. … Θα ήταν αδύνατο για μας να αναπτύξουμε το σχέδιο μας για τον κόσμο, αν είχαμε υποστεί τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Όμως, ο κόσμος είναι πιο εξελιγμένος και έτοιμος να βαδίσει προς μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και τον κόσμο των τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από τον εθνικό αυτο-προσδιορισμό που γινόταν σε περασμένους αιώνες. “

  Αυτο το εχω διαβασει και αλλου και δεν ξερω αν ειναι αληθεια, αφου απο την μια φαινεται μαλλον απιθανο να εκανε τετοιες δηλωσεις, αλλα απο την αλλη εγω βλεπω οτι αυτη ειναι η κατασταση στην πραγματικοτητα.
  Υπαρχει δυνατοτητα να το δει η σελιδα, αν ισχυει;