Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα για τον ιό Zika.HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Καταρρίπτεται – Το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα για τον ιό Zika.

8 Φεβ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Με την εμφάνιση του ιού Zika στη Βραζιλία, εμφανίστηκαν και διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Μία από αυτές είναι πως το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα για τον ιό Zika.

Για να δούμε τι αναφέρει το δημοσίευμα…


 

Μαντέψτε ποιός κατέχει την πατέντα για τον ιό Ζίκα: Το ίδρυμα Ροκφέλερ

40024

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τον ιό Ζίκα μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία τη Δευτέρα (1 Φεβρουαρίου), χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νόσο. Έτσι εδώ είναι μερικά γεγονότα μέχρι να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες:

Αυτός ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός εδώ και 69 χρόνια διατίθεται στο εμπόριο από δύο εταιρείες: την LGC Standards (με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο) και την ATCC (με έδρα στις ΗΠΑ).

Ο Όμιλος LGC είναι:

“… το Εθνικό Ινστιτούτο μέτρησης του Ηνωμένου Βασιλείου για χημικές και βιοαναλυτικές μετρήσεις και διεθνής ηγέτης στις υπηρεσίες εργαστηρίου, πρότυπα μέτρησης, υλικά αναφοράς, γονιδιωματικές και επαρκής δοκιμαστικές αγορές.”

Ένα από τα υποκαταστήματά της, η LGC Standards, είναι:

“… Ο κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός και διανομέας υλικών αναφοράς και επαρκών συστημάτων ελέγχου. Με έδρα στο Teddington, Middlesex, Ηνωμένο Βασίλειο, η LGC Standards έχει ένα δίκτυο αφιερωμένων γραφείων πωλήσεων που εκτείνεται σε 20 χώρες σε 5 ηπείρους και περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στη διανομή υλικών αναφοράς. Αυτά τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες είναι απαραίτητα για την ακριβή αναλυτική μέτρηση και τον έλεγχο της ποιότητας, διασφαλίζοντας ότι οι ηχητικές αποφάσεις βασίζονται σε αξιόπιστα δεδομένα. Έχουμε ένα απαράμιλλο εύρος ISO Guide 34 διαπιστευμένου υλικού αναφοράς παραγωγής σε εγκαταστάσεις σε 4 περιοχές σε όλη τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.”

Η LGC Standards σύναψε συνεργασία με την ATCC, εκ των οποίων η τελευταία είναι:

“… η κορυφαία πηγή παγκόσμιων βιολογικών υλικών πόρων και πρότυπων οργάνωσης η αποστολή της οποίας επικεντρώνεται στην απόκτηση, τον έλεγχο ταυτότητας, την παραγωγή, τη διατήρηση, την ανάπτυξη και τη διανομή προτύπων μικροοργανισμών αναφοράς, κυτταρικές σειρές και άλλα υλικά. Παράλληλα με τη διατήρηση των παραδοσιακών υλικών συλλογής, η ATCC αναπτύσσει προϊόντα υψηλής ποιότητας, πρότυπα και υπηρεσίες για την υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας και καινοτομιών που βελτιώνουν την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού. “

Αυτή η “Εταιρική Σχέση ATCC-LGC” έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει:

“… την κατανομή βιολογικών προϊόντων της ATCC για τους ερευνητές της επιστήμης της ζωής σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και την Ινδία και […] για να κάνει την πρόσβαση στους σημαντικούς πόρους της ATCC πιο εύκολα προσβάσιμες για τις Ευρωπαικές, Αφρικανικές και Ινδικές επιστημονικές κοινότητες μέσω τοπικών αποθεμάτων πάνω από 5.000 μεμονωμένων στοιχείων πολιτισμού που υποστηρίζονται από το τοπικό δίκτυο του γραφείου μας παρέχοντας τα υψηλότερα επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών και τεχνικής υποστήριξης. “

Και ποιος κατέχει την πατέντα για τον ιό; Το Ίδρυμα Ροκφέλερ!

40021

Γιατί το ζήτημα της ιδιοκτησίας της πατέντας του ιού Ζίκα δεν ήταν το αντικείμενο της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης;

Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Ντέιβιντ Ροκφέλερ σε μια συνάντηση της Τριμερούς Επιτροπής τον Ιούνιο του 1991:

”Είμαστε ευγνώμονες στην Washington Post, τους New York Times, το περιοδικό Time και άλλες μεγάλες εκδόσεις των οποίων οι διευθυντές έχουν παρακολουθήσει τις συναντήσεις μας και σεβάστηκαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα για περίπου 40 χρόνια. … Θα ήταν αδύνατο για μας να αναπτύξουμε το σχέδιο μας για τον κόσμο, αν είχαμε υποστεί τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Όμως, ο κόσμος είναι πιο εξελιγμένος και έτοιμος να βαδίσει προς μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και τον κόσμο των τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμότερη από τον εθνικό αυτο-προσδιορισμό που γινόταν σε περασμένους αιώνες. “

Είναι η ιδιοκτησία του ιού Ζίκα από το ίδρυμα Ροκφέλερ στην ατζέντα της «υπερεθνικής κυριαρχίας από μια πνευματική ελίτ και τον κόσμο των τραπεζιτών …»;

Εξίσου σημαντικό, ο ιός Ζίκα είναι ένα εμπόρευμα που μπορεί να αγοραστεί online από την ATCC-LGC για 599.00 ευρώ, με τα δικαιώματα να απορρέουν στο Ίδρυμα Ροκφέλερ.

 

40022

Το είδαμε στα παρακάτω ιστολόγια.

https://archive.is/OgBbs

https://archive.is/GsSKz

https://archive.is/HvxLg

https://archive.is/68SaC

https://archive.is/VmRYD

https://archive.is/LGbN2

https://archive.is/9ecb0

https://archive.is/xjMeD


Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή του άρθρου, με την εμφάνιση του ιού Zika στη Βραζιλία, εμφανίστηκαν και οι σχετικές θεωρίες συνωμοσίας.

Μια από αυτές, που την καταρρίψαμε πριν μερικές μέρες, είναι πως ο ιός Zika σχετίζεται με γενετικά μεταλλαγμένα κουνούπια και σήμερα θα εξετάσουμε μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τον ιο Zika, αν το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα του ιού Zika.

Ο ισχυρισμός πως το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα για τον ιό Zika, είναι εσφαλμένος. Τα δημοσιεύματα δεν παρουσιάζουν κάποια πατέντα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πατέντα. Αντί για την πατέντα παρουσιάζουν ένα screenshot από την ATCC που πωλεί δείγματα του ιού σε εργαστήρια που πραγματοποιούν σχετικές έρευνες.

Η ATCC ιδρύθηκε το 1925, όταν μια επιτροπή επιστημόνων αναγνώρισε την ανάγκη για μια κεντρική συλλογή μικροοργανισμών που θα εξυπηρετεί τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Προμηθεύει εργαλεία, ανθρώπινες και ζωικές κυτταρικές γραμμές, μικροοργανισμούς, και βιολογικά προϊόντα, σε επιστήμονες και εργαστήρια για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις έρευνές τους.

http://www.lgcstandards-atcc.org/About/About_ATCC.aspx

Το “Name of Depositor J. Casals, Rockefeller Foundation” σημαίνει πως το δείγμα προέρχεται από το διάσημο ιολόγο και επιδημιολόγο Jordi Casals-Ariet, του πανεπιστημίου του Yale, που ανακάλυψε τον ιό Lassa και παραλίγο να πεθάνει από αυτόν το 1969. Αυτό ακριβώς είναι το πρόσωπο που θα περίμενε κανείς να μελετάει τον ιό Ζήκα, που ανήκει στην ομάδα των αρμποϊών, δηλαδή ιοί οι οποίοι μεταδίδονται μέσω αρθροπόδων.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC390228/

http://yalemedicine.yale.edu/fw2004/features/capsule/52785/

Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη.
“So by the mid 40s you had applied the compliment fixation test to arboviruses, and you had applied the suckling mouse to replication of arboviruses. So you were preparing really, without knowing it, to do a large amount of work in terms of growing viruses, making antigens, and preparing viruses.”
Χάρη στην εργασία ανθρώπων σαν κι αυτόν, σήμερα έχουμε εμβόλια για πολλούς θανατηφόρους ιούς. Ο Jordi Casals-Ariet, εντάχθηκε στο Rockefeller Institute for Medical Research το 1936 και μετά από δύο χρόνια στο τμήμα παθολογίας στο πανεπιστήμιο Cornell Medical College. Όταν η μονάδα του Ινστιτούτο Ροκφέλερ μετακόμισε στο Yale το 1964, ο Δρ Casals μεταφέρεται με τη μονάδα και παρέμεινε εκεί μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 1981. Εργάστηκε σε ένα εργαστήριο όπου βοήθησε στον εντοπισμό ιών που αποστέλλονται από ερευνητικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο. Παρακάτω ακόμη ένα απόσπασμα από την ίδια συνέντευξη με τον Jordi Casals-Ariet.
“We were in New York at the time, at the Rockefeller Institute of Medical Research where our laboratories, the Rockefeller Foundation, was located. We were the reference, or the clearing house, for all the field laboratories. We were supposed to help them, both by doing tests for them, and at the same time, developing better procedures if necessary, so they could use them.”

Το  Rockefeller Institute for Medical Research είναι το εργαστήριο όπου εργάστηκε. Η μοναδική συνωμοσία., είναι πως γιατροί και ερευνητές σε όλο τον κόσμο συνωμοτούν για να μάθουν τους θανατηφόρους ιούς, ώστε να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις ανθρώπινες επιδημίες.

Δύο από τους συγγραφείς για την αναφορά ανακάλυψης του ιού Zika, εργάστηκαν στο ίδρυμα Ροκφέλερ. Η ιδιωτική χρηματοδότηση της επιστήμης έχει παίξει ζωτικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου.

Αλλά γιατί τα δείγματα του ιού Zika πωλούνται στο διαδίκτυο; Η αγορά προμηθειών από το διαδίκτυο είναι κοινή πρακτική για την ιατρική έρευνα. Τα κριτήρια της πώλησης των δειγμάτων καθορίζονται από το από το CDC. Για τον ιό Zika, είναι Biosafety Level 2 και αν δεν εργάζεστε σε ένα εργαστήριο που πληροί τους κανονισμούς αυτούς, δεν θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε την αγορά του δείγματος.

40023

Ο ισχυρισμός πως το ίδρυμα Ροκφέλερ κατέχει την πατέντα για τον ιό Zika, καταρρίπτεται.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.