Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Γιγαντιαία Τρύπα ‘Τρώει’ Τον Φλοιό Της Γης.HOAXES

Καταρρίπτεται – Γιγαντιαία Τρύπα ‘Τρώει’ Τον Φλοιό Της Γης.

14 Φεβ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Γιγαντιαία τρύπα που “τρώει” το φλοιό της γής; Πόσες ανοησίες χωράνε σε μερικές γραμμές κειμένου; 


40035

Βίντεο: Γιγαντιαία Τρύπα ‘Τρώει’ Τον Φλοιό Της Γης

Ένα εκπληκτικό βίντεο καταγράφει ένα από τα πιο μυστήρια φαινόμενα, καθώς καταγράφει μια γιγαντιαία τρύπα μέσα στη θάλασσα να “τρώει” ον φλοιό της Γης.

Η συγκεκριμένη τρύπα εντοπίστηκε στις ακτές της Πορτογαλίας, συγκεκριμένα στην περιοχή Serra de Estrela, όπου βρίσκεται η μαγευτική λίμνη στο βάθος της οποίας φαίνεται να κρύβεται το μυστηριώδες φαινόμενο.

40031

Οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει την περιοχή το αποδίδουν σε ένα φράγμα, περίπου 1.500 μέτρων, που είχε χτιστεί το 1955. Το συγκεκριμένο φράγμα φαίνεται να έσπασε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το απίστευτο φαινόμενο, Που κόβει την ανάσα.

40032

Το είδαμε στα παρακάτω ιστολόγια.

https://archive.is/TdbB5

https://archive.is/h4OB0

Υπάρχει και με λίγο… διαφορετικό τίτλο.

40033

https://archive.is/F5Nk3


Αρχικά να αναφέρουμε πως η “τρύπα” δεν εντοπίστηκε στις ακτές της Πορτογαλίας, ούτε στη θάλασσα. Αρκετά ιστολόγια το κατάλαβαν και αφαίρεσαν την λέξη “θάλασσα” και την αναφορά για τις “ακτές της Πορτογαλίας” από το ‘άρθρο. Κάτι είναι κι’ αυτό.

Η “τρύπα” που βλέπουμε στο βίντεο είναι ανθρώπινη κατασκευή, μια τσιμεντένια χοάνη που υπάρχει στη μικρή λίμνη Covao dos Conchos και διοχετεύει το νερό της λίμνης μέσω μιας σήραγγας 1519 μέτρων, στο υδροηλεκτρικό φράγμα Marques da Silva και τη μεγαλύτερη λίμνη Comprida (Lagoa Comprida) που είναι μέρος του υδροηλεκτρικού συστήματος της Serra da Estrela

http://beira.pt/turismo/rotas-e-percursos/rota-do-funil-dos-conchos/

https://www.geocaching.com/geocache/GC4B123_lagoa-do-covao-dos-conchos

http://www.tsf.pt/sociedade/ambiente/interior/para-onde-vao-as-aguas-da-barragem-dos-conchos-5015549.html

http://observador.pt/2016/02/04/video-um-buraco-negro-na-agua-nao-um-lago-na-serra-da-estrela/

https://www.google.gr/maps/place/Serra+da+Estrela,+6215+Unhais+da+Serra,+%CE%A0%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1/@40.3638805,-7.6107273,206m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0xd3d28a0408be839:0x1d00ebbed2102ce0!6m1!1e1

Η τσιμεντένια χοάνη είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να την μελετήσουν οι επιστήμονες, ούτε έσπασε κάποιο φράγμα για να δημιουργηθεί το “φαινόμενο”. Η γιγαντιαία τρύπα που “τρώει” το φλοιό της Γης, δεν είναι ούτε γιγάντια, ούτε “τρώει” το φλοιό της Γης, ούτε είναι κάποιο περίεργο φαινόμενο, ούτε είναι στη θάλασσα, ούτε εντοπίστηκε στις ακτές της Πορτογαλίας, ούτε τη μελέτησαν επιστήμονες. Όλα τα παραπάνω είναι ανοησίες του αρχικού αρθρογράφου, που βρήκε ένα πολύ ωραίο, εντυπωσιακό βίντεο και το γέμισε με ανοησίες.

40034

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.