Ποιοι είμαστε
Αρχική Fake News οι 52 τόνοι όπλα και πυρομαχικά σε κοντέινερ που υποτίθεται ότι μετέφεραν έπιπλα για τα hot spots των μεταναστών.FAKE NEWS

Fake News οι 52 τόνοι όπλα και πυρομαχικά σε κοντέινερ που υποτίθεται ότι μετέφεραν έπιπλα για τα hot spots των μεταναστών.

19 Φεβ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Αλλη μία περίπτωση παραπληροφόρησης κυκλοφορεί στο αφυπνισμένο ελληνικό διαδίκτυο, ας δούμε όμως πρώτα τι ισχυρίζεται  το άρθρο και μετά δίνουμε τη πραγματική διάσταση των γεγονότων.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Το είδαμε στο parlapipas

Επίσης μπορεί να δείτε τον ίδιο ισχυρισμό με τίτλο « Γιατί δεν έμαθες τίποτα για αυτό; » στο Κατοχικά Νέα


Ας δούμε τώρα αν μάθαμε για αυτό.
Λίγο πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα αρχές Σεπτεμβρίου 2015, το Βήμα γράφει:

Χωρίς τίτλο

“Βαρύς οπλισμός, σφαίρες και τσιγάρα στα κοντέινερ του «Haddad 1»
Όπλα που βρέθηκαν κατά την εκφόρτωση, των εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία είχαν φορτωθεί στο ISKENDEROUN Τουρκίας, στο Φ/Γ πλοίο “HADDAD 1”, σημαίας Βολιβίας, που κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015. Ξεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων και Εισαγγελικής Αρχής. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν παλέτες με κουτιά που περιείχαν συνολικά τετρακόσιες ενενήντα μία χιλιάδες εννιακόσιες πενήντα (491.950) σφαίρες των 9mm, καθώς και περίπου 5.000 όπλα (καραμπίνες αστυνομικού τύπου)

Mε επταμελές πλήρωμα αλλοδαπών (κατά πληροφορίες από Συρία, Αίγυπτο και Ινδία), το φορτηγό προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας και είχε προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης λιμάνι-προπύργιο των δυνάμεων της «Αυγής της Λιβύης» που αμφισβητούν την αναγνωρισμένη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ αλ Θίνι”

ΕΔΩ θα δείτε όλο το άρθρο και τις φωτογραφίες.

Τα αγαπητά ιστολόγια επέλεξαν ακόμα μια φορά να παραπληροφορήσουν. Το περιστατικό δεν έχει σχέση με το τώρα και σε καμία περίπτωση ο οπλισμός αυτός δεν βρέθηκε σε κοντέινερ που προοριζόταν για hot spot μεταναστών.

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/video-huge-shipment-arms-ammo-libyan-islamists-seized-10488719.html

Αρθρογράφος - Ερευνητής