Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται: Πειραματικό ναζιστικό υποβρύχιο ανελκύστηκε από τη λίμνη ΟντάριοHOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται: Πειραματικό ναζιστικό υποβρύχιο ανελκύστηκε από τη λίμνη Οντάριο

20 Φεβ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ακόμα ένα σατιρικό άρθρο της γνωστής σατιρικής ιστοσελίδας world news daily report εμφανίστηκε σαν πραγματική είδηση, ας το δούμε.

satire11

Η χθεσινή συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ένα από τα πιο σύγχρονα για την εποχή του υποβρύχια της Ναζιστικής Γερμανίας είχε φτάσει στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, μέχρι τη λίμνη Οντάριο, μία από τις πέντε τεράστιες λίμνες, που χωρίζουν τις ΗΠΑ από τον Καναδά, ανοίγει ασφαλώς μία καινούργια σελίδα στις έρευνες των ιστορικών.

Πιο συγκεκριμένα, χθες, δύτες της Αμερικανικής Ακτοφυλακής καταδύθηκαν κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα συμμετέχοντας σε μία εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση για την ανέλκυση του βυθισμένου κουφαριού του γερμανικού υποβρυχίου, που ανακαλύφτηκε τυχαίως στα τέλη Ιανουαρίου από ερασιτέχνες δύτες, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικώς τις αρμόδιες αρχές.

sub

Αμέσως κινητοποιήθηκαν αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Νιαγάρα και επαγγελματίες δύτες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το εύρημα, και ακολούθως ξεκίνησε άμεσα η επιχείρηση ανελκύσεώς του. Τελικώς, μετά από επιχείρηση που διήρκεσε περίπου 30 ώρες, έγινε δυνατή η ανέλκυσή του, η ασφάλισή του στην επιφάνεια με δύο τεράστιους πλωτήρες και εν συνεχεία η ρυμούλκυσή του προς τα αβαθή της αμερικανικής ακτής.

Πρόκειται για το U-Boat UX-791, ένα μοναδικό πειραματικό γερμανικό υποβρύχιο, η κατασκευή του οποίου βασίστηκε στο υπερωκεάνειο μοντέλο U-1200, γνωστό ως τώρα για τη συμμετοχή του στη λεγόμενη «Ναυμαχία του Σεντ-Λώρενς». Η απώλειά του είχε σημειωθεί το 1943, αλλά ως τώρα εθεωρείτο ότι είχε βυθιστεί έξω από τις Καναδικές ακτές του Ατλαντικού.

Ο Καθηγητής Mark Carpenter, ο οποίος ηγείται της ομάδος των αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων που συμμετείχαν στο εγχείρημα της ανελκύσεως του σκάφους, πιστεύει ότι το U-boat θα πρέπει να έπλευσε αντίθετα με τον ρου του ποταμού Σεντ-Λώρενς, προς την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, με σκοπό να αιφνιδιάσει και να πλήξει εκεί εύκολα, ανυποψίαστους στόχους καταφέροντας έτσι πλήγματα στην αμερικανική οικονομία και πολεμική προσπάθεια.

Μάλιστα μία υπηρεσιακή αναφορά από τον Φεβρουάριο του 1943 υποθέτει ότι αυτό το υποβρύχιο ευθύνεται για την επίθεση και βύθιση τριών φορτηγών και δύο μεγάλων αλιευτικών σκαφών καθώς και τις σοβαρές βλάβες στο εκπαιδευτικό αεροπλανοφόρο USS Sable (IX-81) του Αμερικανικού Ναυτικού, που εχρησιμοποιείτο στις Μεγάλες Λίμνες για την ασφαλή εκπαίδευση των πιλότων του Αμερικανικού Ναυτικού προτού αυτοί μετατεθούν σε επιχειρησιακές Μοίρες επί αεροπλανοφόρων που δρούσαν στις αχανείς εκτάσεις του Ατλαντικού και του Ειρηνικού ωκεανού. Τελικώς το γερμανικό υποβρύχιο προσεβλήθη και βυθίστηκε από μία φρεγάτα του καναδικού ναυτικού, χωρίς όμως να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη βύθιση αυτή.

Το ανελκυσθέν γερμανικό υποβρύχιο αναμένεται να συντηρηθεί και να εκτεθεί στο κοινό, καθώς έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση, μία διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περί τα δύο χρόνια συνολικώς.

Λ.Σ.Μ.

Το είδαμε στο PARAPOLITIKA.


 

 

Οπως είπα και στην αρχή πρόκειται περί σατιρικού άρθρου που δημοσίευσε στις 18 Φεβρουαρίου η σατιρική ιστοσελίδα world news daily report. Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα παροπλισμένο ρώσικο πυρηνικό υποβρύχιο.

http://www.snopes.com/nazi-sub-found-in-great-lakes/

Εχουμε αρχίσει να χάνουμε το λογαριασμό με τα σατιρικά άρθρα της world news daily report που έχουν παρουσιαστεί σαν πραγματικές ειδήσεις. Ορεξη να έχετε να διαβάζετε.

Γιώργος Ζ.

Μεταμόσχευση καρδιάς για 6η φορά για τον 99χρονο Ντέιβιντ Ροκφέλερ

Ανακοίνωση Σοκ της ΝΑΣΑ,η γη θα είναι 6 μέρες στο σκοτάδι τον Δεκέμβριο

Γεγονός ο πρώτος θάνατος ανθρώπου από γενετικά μεταλλαγμένη τροφή

Snowden! Ο Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός στις Μπαχάμες

ΟΧΙ! Η Nasa ΔΕΝ εξετάζει εικόνες πόλης 2,3 km κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής. 

Γιόκο Ονο: Είχα μια ερωτική σχέση με την Χίλαρι Κλίντον το ’70

Πρώην πράκτορας της CIA ομολόγησε λίγο πριν πεθάνει, ότι δολοφόνησε την Μέριλιν Μονρόε

Τον βρήκαν ζωντανό μετά από 17 χρόνια επιβίωσης σε συντρίμμια λόγω σεισμού!

Πλοίο που χάθηκε πριν 90 χρόνια εμφανίζεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων – Φωτογραφίες

Γενετικά Τροποποιημένα μυρμήγκια θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν μέλισσες, οι ισχυρισμοί της Monsanto.

Γάμος γυναίκας με άλογο στη Δανία

Αποφασίστηκε η ευθανασία αλόγου επειδή ήταν…. gay

Βρήκαν λείψανα του αιγυπτιακού στρατού από την έξοδο του Μωυσή

ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ! Το Ινστιτούτο Smithsonian παραδέχεται ότι κατέστρεψε χιλιάδες σκελετούς γιγαντιαίων ανθρώπων στις αρχές του 1900

FDA: Ενέκρινε νέο αναισθητικό πιστόλι με βελάκια για παιδιά. Κυκλοφορεί τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Κόστος: 26 ευρώ

Βρέθηκε ο Δούρειος Ίππος

Ινδός, 179 ετών

Κάνναβη από το διάστημα.

Αυστραλία: Ανακαλύφθηκε αγόρι που το είχαν μεγαλώσει Καγκουρό! Δεν είχε δει ποτέ άνθρωπο!

Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά και είναι μόλις τριών ημερών

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής