Τους Pink Floyd άκουσαν οι αστροναύτες στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

10

Ενα άρθρο μας πληροφορεί ότι η Nasa είχε κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό και το αποκάλυψε μόλις τώρα. Kαταγράφηκαν, λέει το άρθρο, ιδιαίτεροι ήχοι και έκτοτε όλο αυτό είχε χαρακτηριστεί ως απόρρητο. Πρόκειται για περιστατικό που έγινε στην αποστολή Apollo 10, το άρθρο συνοδεύεται και από ένα βίντεο-τρέιλερ ενός ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο περιστατικό.

Το άρθρο δεν θα το αναπαράγω, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=4ec1HIencVU

Η αλήθεια είναι ότι όντως κάτι άκουσαν οι αστροναύτες και όντως το αναφέρουν ως μουσική.

Ας δούμε πίσω από το δράμα του ντοκιμαντέρ, δράμα που κορυφώνεται με τη συμμετοχή του αστροναύτη Al Worden, μέλους της αποστολής Apollo 15, ο οποίος λέει ότι δεν συμφωνεί με την εξήγηση των ραδιοφωνικών παρεμβολών, δίχως όμως να προσφέρει κάποια απόδειξη για το ότι πρόκειται για κάτι άλλο.

http://www.space.com/32007-alien-moon-music-apollo-10-explained.html

Πόσο απόκρυφο ήταν όλο αυτό και τι ήταν αυτό που άκουσαν οι αστροναύτες; Ηταν κάποια περίεργη μουσική που όντως προερχόταν από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού;

Τίποτα δεν ήταν κρυφό τόσα χρόνια, τα αρχεία της αποστολής ήταν διαθέσιμα στο κοινό από το 1973, εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το διαδίκτυο, τα ηχητικά της αποστολής ανέβηκαν το 2012. Ο αστροναύτης Gene Cerman, μέλος της αποστολής Apollo 10 είπε πως ήταν ραδιοπαρεμβολές και δεν πήρε στα σοβαρά το περιστατικό, προφανώς γιατί δεν ήταν κάτι το εξωπραγματικό.

Κάνοντας κλικ στους συνδέσμους που δίνει το παρακάτω άρθρο μπορείτε να ακούσετε και το ηχητικό. Ολόκληρη τη συνομιλία της αποστολής, μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

https://nasa.tumblr.com/post/139801679204/apollo-10-audio-publicly-available-since-1970s

Σύμφωνα όμως με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες που ήρθαν την ώρα αυτό που έγραφα αυτό το άρθρο, οι αστροναύτες του Apollo 10 όντως άκουσαν μουσική, η συγκίνησή μου είναι μεγάλη καθώς πληροφορούμαι ότι αυτό που άκουσαν οι αστροναύτες ήταν τα τραγούδια των Pink Floyd  από το άλμπουμ Dark side of the moon.

pink_floyd_dark_side_of_the_moon_cover_art_by_ultimatum1895-d5cfyr9

Μην πείτε στα σχόλια ότι το άλμπουμ Dark side of the moon κυκλοφόρησε 4 χρόνια μετά την αποστολή Αpollo 10, δεν έχει καμία σημασία, έχει;

Πάντως αν θέλετε να ακούσετε και άλλους ήχους από το διάστημα, η Nasa δεν τους έχει κρυφούς.

http://www.nasa.gov/vision/universe/features/halloween_sounds.html

http://www.jpl.nasa.gov/multimedia/sounds2/index-nasa.html

Γιώργος Ζ.

 

 • Antonis Armageddon

  Αυτος παντως που σκαρφίστηκε το hoax ακουγε Ministry. Οποιος το πιασε τοπιασε…

 • Φασολάδας

  Τhey wish they were there.

 • Γιώργος Μεταξάς

  Πριν αρκετά χρόνια όσοι ισχυρίζονταν ότι άκουγαν περίεργους ήχους ή φωνές, ήταν υποψήφιοι για την πυρά. Τουλάχιστον σ’ αυτό το σημείο υπάρχει πρόοδος …

 • leon06010

  «Γιατί η αλήθεια βρίσκεται στους Pink Floyd, γκέγκε;»
  Ασχετο αλλά μού’ρθε

  • Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols.

   • leon06010

    Το ξέρω, αλλά εδώ λεει για Pink Floyd

  • John Smith

   Πού το θυμήθηκες αυτό;

   • leon06010

    Αυτήν την περίοδο παρακολουθώ όλη τη σειρά Φάκελοι Χ από την αρχή. Κ έτυχε πριν διαβάσω αυτό το ποστ να παρακολουθήσω το απόσπασμα από την ελληνική ταινία που ακούγεται αυτό που έγραψα (στο περίπου)
    Συνδύασα το «η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω» (μια που μιλάμε για διάστημα), με τη φράση από την ταινία και ενώ ξέρω ότι στην ταινία μιλάει για τους Sex Pistols, εδώ αναφέρει τους Pink Floyd.

    • DimGalanos

     Pink Pistols / Sex Floyd εννοείς 😛

     • leon06010

      Και Pistols Floyd μη σου πω