Ποιοι είμαστε
Αρχική Που γυρίστηκε τελικά το μια Ελληνίδα στο χαρέμι;ΔΙΑΦΟΡΑ

Που γυρίστηκε τελικά το μια Ελληνίδα στο χαρέμι;

3 Μαρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι 0

Ενα άρθρο που εμφανίστηκε στη Μηχανή του Χρόνου στις 1-3-2016 μας πληροφορεί ότι οι σκηνές της ερήμου της ταινίας Μια Ελληνίδα στο χαρέμι,  με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου, γυρίστηκε στις Αμμοθίνες της Λήμνου.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτούς τους ισχυρισμούς, από το 2015 μπορούμε να δούμε ότι κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που θέλουν την ταινία να γυρίστηκε στη Λήμνο.

Δείτε παραδείγματα στους παρακάτω συνδέσμους.

akous.gr στις 11 Aυγούστου 2015

peoplegreece.com στις 5/4/2015

vlaxopoulouerimos

Στο φόρουμ retromaniax σε σχετική συζήτηση το 2013 κάποιος χρήστης αντιγράφει τμήμα από συνέντευξη του Γ.Δαλιανίδη, δυστυχώς όμως ο σύνδεσμος που έδωσε σαν πηγή δεν λειτουργεί. Αντιγράφω το σχόλιο, εσείς μπορείτε να το δείτε αν θέλετε ΕΔΩ


 

Οι σκηνες στην ερημο που βλεπουμε στην ταινια “μια Ελληνιδα στο χαρεμι” ειναι γυρισμενες στη Λουτσα,ενω για οαση χρησιμοποιηθηκε ενα κτημα της Ελευσινας που ειχε φοινικοδεντρα.Τα παραπανω τα ανεφερε ο Γιαννης Δαλιανιδης στην τελευταια του συνεντευξη,συγκεκριμενα ειπε:

“Το 1971 γυρίζω το «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» με τη Ρένα Βλαχοπούλου. Ήμουν έτοιμος να φύγω για την Αίγυπτο για να βρω την έρημο και τις οάσεις που χρειαζόμουν. Μου είχαν μιλήσει για μια τοποθεσία με άμμο στην Κύπρο, που έμοιαζε με έρημο. Ένα μεσημέρι που ο δρόμος μου με έφερε στην Λούτσα, βλέπω μπουλντόζες και λόφους άμμου στην προσπάθεια του δήμου να διαμορφώσει την παραλία. Πήγα εκεί και έκανα όλες τις σκηνές της ερήμου. Για όαση χρησιμοποίησα ένα κτήμα της Ελευσίνας γεμάτο φοινικόδεντρα”.


 

Από το πιο πάνω σχόλιο βλέπουμε ότι υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η ταινία γυρίστηκε στη Λούτσα, δηλαδή εντός Αττικής.

Aς δούμε όμως τι γράφει και η ιστοσελίδα της Finos Film για την ταινία, τα όσα γράφει δείχνουν να συγκλίνουν με το σχόλιο στο φόρουμ, δυστυχώς όμως δεν μας δίνει την ακριβής τοποθεσία, πέραν του ότι οι σκηνές της ερήμου γυρίστηκαν στην Αττική.


Μια ξεκαρδιστική κωμωδία με έντονα μουσικοχορευτικά στοιχεία, όπως συνήθιζε να βάζει ο Γιάννης Δαλιανίδης.

Ενώ είχε ήδη αρχίσει η παρακμή του ελληνικού κινηματογράφου και η πτώση των εισιτηρίων, ο Φιλοποίμην Φίνος αποφάσισε να γυρίσει αυτή την ταινία, που θεωρούνταν μια από τις μεγάλες παραγωγές για τα δεδομένα της εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σκηνές της ερήμου γυρίστηκαν στο νομό Αττικής

Χωρίς τίτλο


 

Βλέπουμε λοιπόν πως οι ισχυρισμοί για το ότι οι σκηνές της ερήμου γυρίστηκαν στη Λήμνο δεν δείχνουν να έχουν κάποια βάση, στην Finos Film, λογικά, θα ξέρουν καλύτερα, ή μήπως όχι;

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής