Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – «Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ…ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – «Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ…ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!

5 Μαρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Το άρθρο θα μπορούσε να έχει τίτλο “Ο βράχος του παπά και άλλα παπατζιλίκια.” Ας το διαβάσουμε και μετά θα δούμε γιατί οι ισχυρισμοί του άρθρου δεν αληθεύουν.


«Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» ΚΑΙ ΤΑ…ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!

34201

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μη κατευθύνονται με την τουρκική συμβολή προς την Ελλάδα, την ίδια ώρα που η Τουρκία αρνείται επιδεικτικά στο ΝΑΤΟ να πλεύσει στα χωρικά της ύδατα, κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου διάλεξαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα για την κυριαρχία της Τουρκίας σε βραχονησίδες και άλλα… «συναφή»! Δηλαδή, να μην ξεχνάμε και που βρισκόμαστε!

Αυτή την φοα οι Τούρκοι διάλεξαν μια χαρακτηριστική αλλά και συμβολική βραχονησίδα, πραγματικά εντυπωσιακή, που έχει το ελληνικό όνομα , «Ο Βράχος του Παπά»! Ο βράχος αυτός που βρίσκεται κοντά στην τουρκική πόλη της Αττάλειας, επιλεγεί σκόπιμα για να υψώσουν επιδεικτικά την τουρκική σημαία και να στείλουν παντού τα ανάλογα μηνύματα.

Το εντυπωσιακό με αυτόν τον Βράχο του Παπά, (Papaz Kayalığı), είναι ότι υψώνεται σε ύψος 20 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και δεσπόζει στη θαλάσσια περιοχή όπου αναδύεται.

Τον βράχο αυτό διάλεξε μια ομάδα τεσσάρων Τούρκων εθνικιστών για να υψώσει την τουρκική σημαία, σε μια περιοχή μεγάλης έντασης όπως είναι η ανατολική Μεσόγειος αλλά κυρίως, όπως αναφέρεται, για να στείλουν το μήνυμα τους ότι η Τουρκία δεν παραιτείται από τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε βραχονησίδες και άλλα τινά.

Να δούμε, ως που θα φτάσουμε!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Το είδαμε στο nikosxeiladakis.gr αλλά το δημοσίευσαν πλήθος blogs. ΕΔΩ


Οι ισχυρισμοί για βραχονησίδα, και ομάδα Τούρκων εθνικιστών, που στέλνουν μήνυμα για κυριαρχικά δικαιώματα βραχονησίδες, είναι στη φαντασία του αρθρογράφου.

Αρχικά να αναφέρουμε πως ο βράχος του παπά δεν είναι βραχονησίδα. Ο βράχος βρίσκετε στα παράλια της Αττάλειας, μερικά μετρά μέσα στη θάλασσα. Μάλιστα στον βράχο μπορείς να πας με τα πόδια. Από πότε οι βράχοι που υπάρχουν στα παράλια, 4-5 μέτρα μέσα στη θάλασσα είναι βραχονησίδες;

34205

Για να καταλάβουμε ας δούμε τις παρακάτω φωτογραφίες. Εσείς τι βλέπετε; Βραχονησίδα ή ένα βράχο στα παράλια, 4-5 μέτρα μέσα στη θάλασσα;

34202

34203

Και η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στο άρθρο αλλά δεν παρουσιάστηκε ολόκληρη.

34204

Η ομάδα των τεσσάρων ανδρών δεν ήταν κάποια ομάδα εθνικιστών που πήγε να  υψώσει την τουρκική σημαία για να στείλουν κάποιο μήνυμα, αλλά ήταν μια ομάδα ορειβατών που βοήθησε να αντικατασταθεί η παλιά φθαρμένη σημαία.

Δείτε το βίντεο

Οι ισχυρισμοί για βραχονησίδες και εθνικιστική ομάδα που στέλνει μήνυμα, είναι στη φαντασία του αρθρογράφου και καταρρίπτονται.

Το αστείο στην υπόθεση είναι πως εμφανίστηκαν δημοσιεύσεις που αναρωτιούνται με “ωραίο” τρόπο τι κάνει ο υπουργός Άμυνας και που είναι!

34206

http://archive.is/6FMnI
Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει…

http://www.sondakika.com/haber/haber-antalya-kayalikta-yipranmis-bayrak-operasyonu-8210103/

http://www.haberler.com/antalya-kayalikta-yipranmis-bayrak-operasyonu-8210103-haberi/

http://www.milliyet.com.tr/kayalikta-yipranmis-bayrak-gundem-2202611/

http://www.akhaber.com.tr/antalyada-dagcilar-bayrak-icin-tirmandi-73248h.htm

http://www.cnnturk.com/turkiye/papaz-kayaliginda-bayrak-operasyonu

http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Papaz-Kayaligi-nda-bayrak-operasyonu.htm?ArticleID=329753

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1203066-antalyada-bayrak-operasyonu

http://www.haberler.com/kayalikta-yipranmis-bayrak-operasyonu-8210381-haberi/

http://www.sansursuzhaber.com/kayalikta-yipranmis-bayrak-operasyonu-536889h.htm

https://www.kamugundemi.com/genel/kayalikta-yipranmis-bayrak-operasyonu-h78504.html

http://www.memleket.com.tr/antalyada-dagcilar-bayrak-icin-tirmandi-816642h.htm

http://www.istanbulgazetesi.com.tr/papaz-kayaliginda-yirtik-bayrak-operasyonu/

Θεόδωρος Μουφίδης
Χοαξολόγος – Μπουρδολόγος

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.