Ποιοι είμαστε
Αρχική Βίντεο με επεισόδια στη Μυτιλήνη και κάτι ακόμα.ΔΙΑΦΟΡΑ

Βίντεο με επεισόδια στη Μυτιλήνη και κάτι ακόμα.

19 Μαρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Σήμερα και σε αυτό το άρθρο, δεν θα ασχοληθούμε με κάποια κατάρριψη. Θα κάνουμε το αντίθετο, επιβεβαίωση. Λάβαμε αρκετά μηνύματα (δείτε παρακάτω) που μας ρωτούν αν είναι πραγματικό ένα συγκεκριμένο βίντεο που κυκλοφορεί στο facebook και στο youtube. Έτσι αντί να απαντήσουμε και να εξηγήσουμε τι και πως στο κάθε μήνυμα ξεχωριστά, θα απαντήσουμε με αυτό το άρθρο. Εκτός από το βίντεο, το άρθρο είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε κάτι που θεωρούμε σημαντικό.

35201 35202 35203

Πρώτα όμως το βίντεο από τον george aetos ή mhnpetaslefta ή aetos-apokalypsis ή ελεύθερος αετός.

Το βίντεο είναι πραγματικό και τα επεισόδια που βλέπουμε έχουν συμβεί. Αν προσέξουμε στο βίντεο, βλέπουμε την Ελληνική σημαία.

00042

00043

Τα επεισόδια έχουν συμβεί τον Σεπτέμβρη 2015 στη Μυτιλήνη αλλά ο ισχυρισμός πως δεν τα προβάλουν τα MME είναι αναληθής. Παράδειγμα στο παρακάτω λινκ με βίντεο από τα επεισόδια.

http://www.antenna.gr/news/Society/article/421510/epeisodia-metaxy-prosfygon-sti-mytilini-binteo-

Όπως ανάφερα στην εισαγωγή αυτό ο άρθρο είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί στην Ελλάδα εύκολα γίνονται παρεξηγήσεις και θα πρέπει πολλές φορές να εξηγούμε και τα αυτονόητα. Η χώρα μας εκτός από τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει (κυρίως οικονομικά) αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της μετανάστευσης. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Έτσι το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί αρκετές ψευδείς δημοσιεύσεις με θέμα τους μετανάστες. Το blog μας ασχολήθηκε με μερικές από αυτές (μερικά παραδείγματα παρακάτω) αφού το βασικό μας αντικείμενο είναι οι ψευδείς ειδήσεις και δημοσιεύσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/03/16/mana-kremasmeni-me-ta-paidia-tiw/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/03/10/iaponia-pigan-na-epibaloun-to-islam/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/03/08/deite-ti-sas-perimenei-ellines/

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/03/11/prosfiges-arnithikan-demata-me-vithia-apo-ton-erithro-stavro/

Παρατηρήσαμε από διάφορα σχόλια πως αυτές οι αναρτήσεις μας έχουν αφήσει μια λανθασμένη εντύπωση, για κάποιους πως όλες οι δημοσιεύσεις με θέμα τους μετανάστες είναι ψευδείς και για κάποιους άλλους πως ανήκουμε σε πολιτικό χώρο που είναι με το πλευρό των μεταναστών. Δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όπως αναφέρουμε παραπάνω το βασικό αντικείμενό μας είναι οι ψευδής ειδήσεις και δημοσιεύσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Από τη στιγμή που βιντεάκια του εξωτερικού παρουσιάζονται πως συμβαίνουν στην Ελλάδα, άσχετες φωτογραφίες ντύνονται με φανταστικές ιστορίες και διάφορα άρθρα παρουσιάζουν την μισή αλήθεια ή την παρουσιάζουν παραποιημένη, είναι μέσα στο πλαίσιο της θεματολογίας μας και θα ασχοληθούμε και με αυτές τις δημοσιεύσεις ή αν θέλετε με την προπαγάνδα που κάποιοι προσπαθούν να περάσουν με αυτές τις ψευδείς αναρτήσεις. Αυτό δεν σημαίνει, πως όλες οι δημοσιεύσεις με τους μετανάστες είναι ψευδείς και πως ανήκουμε σε κάποιο πολιτικό χώρο που είναι στο πλευρό των μεταναστών. Δεν μας απασχολεί η πολιτική, σε κάθε άρθρο μας εξετάζουμε συγκεκριμένη δημοσίευση και σας παρουσιάζουμε τις πηγές της, από που ξεκίνησε και τι ισχύει με σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε βρει για την συγκεκριμένη ανάρτηση, αφήνοντας στην άκρη συναισθηματισμούς και ιδεολογίες. Ελπίζουμε να είμαστε κατανοητοί.

Το ίντερνετ είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, αλλά είναι παράλληλα ιδανική πλατφόρμα για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, φημών και προπαγάνδας. Εκατοντάδες ανακριβείς, υπερβολικές, παραπλανητικές ειδήσεις ή απλά ψευδείς αναρτήσεις, κυκλοφορούν κάθε μέρα. Θα πρέπει να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.