Ποιοι είμαστε
Αρχική Όταν τα τρολ, γίνονται υποψήφιοι βουλευτές.HOAXES FAKE NEWS

Όταν τα τρολ, γίνονται υποψήφιοι βουλευτές.

21 Μαρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ότι να’ ναι δημοσιεύουν σελίδες και blogs για να τσιμπήσουν μερικά κλικ. Αυτό το γνωρίζουμε καλά, αλλά είδαμε να γίνονται, τα ολοφάνερα τρολ του διαδικτύου, υποψήφιοι βουλευτές. 

Το όνομα του τρολ είναι Λίτσα Χάρου και αρκετά blog και σελίδες την αναφέρουν σαν υποψήφια του Β. Λεβέντη.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

35304

Εδώ χρησιμοποίησαν και φωτογραφία της πραγματικής υποψήφιας Δήμητρας Γουσέτη, που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με το τρολ Λίτσα χάρου.

Και εδώ χρησιμοποίησαν φωτογραφία της κυρίας Δήμητρας Γουσέτη.

Να μην συνεχίσω άλλο, πιστεύω πως καταλάβαμε όλοι πως η Λίτσα Χάρου, που είναι αρκετά πιθανό να είναι Λίτσος Χάρος, είναι υποψήφια του κύριου Β. Λεβέντη.

Μόνο που η Λίτσα Χάρου δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι ένα τρολ του διαδικτύου που χρησιμοποεί μια φωτογραφία της πορνοιστάρ Bree Daniels.

http://www.1001freedownloads.com/wallpaper/bree-daniels-wallpaper

https://archive.is/W3ggQ

Ούτε υπήρχε υποψήφια του κυρίου Λεβέντη με όνομα Λίτσα Χάρου.

https://archive.is/8dOj7

Αλλά αυτά δεν έχουν καμιά σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι τα κλικ και τι καλύτερο από μια ξανθιά που γράφει πικάντικα tweet και τραβάει τους χρήστες.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.