12494936_1143927035652389_6020202703122137472_n

Kαταρρίπτεται: Η φωτό που γυρνάει στο facebook – Είχε την ατυχία να γεννηθεί από χριστιανούς σε ισλαμική χώρα οι οποίοι δολοφονήθηκαν παραδειγματικά!

In Fake, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες. by Γιώργος Ζαβοδημητράκης13 Comments

Κυκλοφορεί και αναπαράγεται μετά μανίας στο μαγικό κόσμο του facebook, δείτε παράδειγμα ΕΔΩ, πρόκειται όμως και πάλι για παραπληροφόρηση. Ας δούμε όμως την φωτογραφία με τους ισχυρισμούς.

6b068-fake-sign

Είχε την ατυχία να γεννηθεί από χριστιανούς σε ισλαμική χώρα οι οποίοι δολοφονήθηκαν παραδειγματικά! Κανένα οίκτο στα καθάρματα του Ισλάμ η εμείς ή αυτοί, κατάλαβες ψυχοπονιάρη Έλληνα ?????

12494936_1143927035652389_6020202703122137472_n

 


 

Εδώ έχουμε ένα κολάζ φωτογραφιών, στις τρεις επάνω απεικονίζεται ο Amzad Fakir, ενεργειακός θεραπευτής από το Μπαγκλαντές, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές το 2010 εξαιτίας των μεθόδων που χρησιμοποιούσε.

http://www.snopes.com/politics/war/isisbabies.asp

http://en.people.cn/90001/90777/90851/6947943.html

Στην άλλη βλέπουμε ακόμα έναν ενεργειακό θεραπευτή, από την Ινδία αυτή την φορά, τον Jamun Yadav, ο οποίος νομίζει ότι είναι ημίθεος και μέσω των ποδιών του διοχετεύει την θεία δύναμη στεκόμενος στα πόδια και στον λαιμό των παιδιών.

http://www.weirdasianews.com/2010/03/16/bizarre-health-rituals-india-show-dangerous-side-tradition/

Χωρίς τίτλο

 

Οι εικόνες σίγουρα είναι σοκαριστικές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία που πλασάρεται και κοινοποιείται στο facebook.

Πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση παραπληροφόρησης, ο τρόπος είναι απλός, παίρνεις άσχετες φωτογραφίες και πλάθεις μια ιστορία, το κοινό είναι πρόθυμο να πιστέψει και να κοινοποιήσει, νομίζοντας πως ότι βλέπει στο διαδίκτυο είναι αληθινό.

Το διαδίκτυο δεν είναι τόπος όμορφος και αγγελικά πλασμένος.

Γιώργος Ζ.

 

 • Giorgos Papadas

  τι πίνετε ρε εδω μέσα και δε μας δίνετε; Αρα εντάξει δε κάνει τιποτα κακό ο τύπος. Να του πάτε και τα δικά σας τα παιδια να τα κάνει ετσι. Και κατηγορείτε τους αλλους για αμόρφωτους. Και το άρθρο το υπογραφει ο έγκριτος Γιώργος Ζ. Ζήτω ο Ζ ο αμερόληπτος.

  • Που ακριβώς γράφουμε πως δεν κάνει τίποτα κακό ο τύπος;

 • Αγροναύτης

  Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ψαρώνουν με ειδήσεις του είδους ανθρώποι με χαμηλό ως ανύπαρκτο μορφωτικό επίπεδο

  • William Lambdas

   Σε πληροφορώ φίλε μου πως η μόρφωση δεν είναι εμπόδιο. Γνωρίζω αρκετούς πυ έχουν σπουδάσει και πιστεύουν τέτοιες ιστορίες.

   • Αγροναύτης

    Εδώ έγκειται άλλο θέμα αδερφέ..άλλο μόρφωση και άλλο εκπαίδευση.Υπάρχουν πολλοί πτυχιούχοι που πέρα απ τη παπαγαλία και το αναγκαστικό διάβασμα για να αποκτήσουν κάποιο πτυχίο δεν ξανάνοιξαν βιβλίο μετά την αποφοίτηση τους..και όπως έλεγε και ο Ζωρζ Πιλαλί »Τα πανεπιστήμια δεν δημιουργούν προσωπικότητες αλλά ιδιότητες»Για μένα η πραγματική μόρφωση δεν έχει να κάνει με σπουδές αλλά με τη ανάπτυξη κριτικής ικανότητας και τη φιλομάθεια.

    • Νικός Μίχας

     Ωραίο σχόλιο!

    • William Lambdas

     Φίλε μου καταλαβαίνεις τι εννοώ. Άλλωστε, μόρφωση είναι το προϊόν της εκπαίδευσης, εξ’ ορισμού. Η κριτική ικανότητα δεν είναι μόρφωση, είναι μία άλλη ικανότητα. Η οποία βέβαια όταν συνυπάρχει με τη μόρφωση δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το ότι κάποιος είναι μορφωμένος δεν συνεπάγεται ότι έχει και κριτική ικανότητα. Η δε φιλομάθεια είναι στοιχείο του χαρακτήρα. Δεν αποκτάται, αλλά καλλιεργείται.

 • Remon_Kewl

  «Κανένα οίκτο στα καθάρματα του Ισλάμ η εμείς ή αυτοί, κατάλαβες ψυχοπονιάρη Έλληνα»
  – Ελλάδα Ορθοδοξία.

  Ο ορισμός της ειρωνείας.

  • John Smith

   Άμα θες να γελάσεις, ρώτα κάποιον απ’ αυτούς που τα γράφουν να σου εξηγήσει τι νομίζει ότι σημαίνει Ελλάδα και Ορθοδοξία. 9 στις 10 απαντήσεις που θα πάρεις θα μπορούν να μπουν επάξια στο πάνθεο της βλακείας -και φυσικά δεν θα έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

  • 12180

   Ειρωνία;

 • John Smith

  Δεν είναι υπέροχο το internet; Εκεί που πας να καταρρίψεις μια νοσηρότητα ανακαλύπτεις μια άλλη.

  Πάντως αυτό που με εντυπωσιάζει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το εξής: έχεις έτοιμη μια αθλιότητα την οποία μπορείς να προβάλλεις και να τραβήξεις κόσμο -γιατί προφανώς γι’ αυτό το κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Ποιος ο λόγος να πάρεις τις φωτογραφίες και να φτιάξεις μια δική σου -εξίσου άθλια- ιστορία;

  • manos

   για να πορώσεις τον κόσμο – γιατί είσαι ψεύτης και πιστεύεις ότι το ψέμα δικαιολογείται επειδή ξέρεις καλύτερα από τους άλλους τι πρέπει να τους πουλήσεις για να συμφωνήσουν με την άποψή σου ή απλά επειδή εξυπηρετείς κάποια προσωπικά συμφέροντα (πχ κλικ κλπ) – γενικά είναι αποκαλυπτικό της σαπίλας που κρύβαμε τόσα χρόνια ως κοινωνία και τώρα θεριεύει

 • Dimitrios Konstantinides

  Το παιδι τελικα τι καταληξη ειχε; Εμεινε ζωντανο μετα από αυτό που βλέπουμε;