Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΜΙΚΡΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑHOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΜΙΚΡΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ

24 Μαρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Σίγουρα θα το έχετε, τις τελευταίες δύο μέρες γίνεται ένας μικρός χαμός στο fb και γενικότερα στο ίντερνετ από blogs που το αναπαράγουν. Η “είδηση” λέει πως μουσουλμάνοι μοίραζαν φυλλάδια στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Ας δούμε τη δημοσίευση.


ΠΡΟΣOXH – ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΜΙΚΡΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ… ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

35701

Στην Ευκαρπία σήμερα στη Θεσσαλονίκη μουσουλμάνοι μοιραζαν μικρα φυλλαδια μεταφρασμενα
στα Ελληνικα που έλεγαν τα εξής:
“ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΦΘΟΝΟ…
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ”

35702

Το είδαμε στο oparlapipas.com αλλά το έχουν δημοσιεύσει πολλά blogs. Δείτε ΕΔΩ


 

Αυτές τις μέρες που η Ευρώπη προσπαθεί να συνέλθει και να μαζέψει τα κομμάτια της, κάποιοι παίζουν με το φόβο και τρομοκρατούν τους πολίτες με ψεύτικα φυλλάδια.

Είναι ολοφάνερο πως το φυλλάδιο είναι ψεύτικο, γιατί έχει τη σημαία της Σαουδικής Αραβίας και δεν έχει καμιά σχέση με την isis ή άλλες ισλαμικές οργανώσεις.

35703

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%91%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B1

Ακόμη στη φωτογραφία δεν βλέπουμε ένα χαρτάκι, αλλά ολόκληρο ματσάκι από αυτά τα χαρτάκια. Αν το μοίραζαν ή τα πετούσαν στο δρόμο, δεν θα είχε στην κατοχή του, ολόκληρο ματσάκι, αυτός που έβγαλε την φωτογραφία.

Υπογράφουν σαν “ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ”, αλλά οι στρατιώτες του Αλλάχ είναι μια ισλαμική ομάδα στο Όσλο.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/norwegian-islamists-form-soldiers-of-allah-in-response-to-soldiers-of-odin-patrols-a6899801.html

Αν πραγματικά μοίραζαν αυτά τα χαρτάκια, οι πολίτες δεν θα ειδοποιούσαν την αστυνομία να τους συλλάβει; Δεν θα έπαιρναν μια φωτογραφία αυτών των ανθρώπων που τα μοίραζαν;

Από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, (υπάρχει το όνομα) και από την ημερομηνία και ώρα, μπορούμε να βρούμε και από πού ξεκίνησε η διάδοση της φωτογραφίας με τα χαρτάκια.

35701

35710 (3)

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1142138792487697&set=a.176810552353864.42445.100000747614303&type=1&theater

https://archive.is/QyDM8

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, αν μια τέτοια είδηση ήταν πραγματική, θα υπήρχε στη ειδησεογραφία καναλιών, εφημερίδων και αξιόπιστων ειδησεογραφικών σελίδων. Αλλά πουθενά δεν υπάρχει τίποτα, κανένα άλλο διαφορετικό άρθρο, μόνο η αναπαραγωγή της φωτογραφίας και του αρχικού κειμένου από το facebook.

Επικοινωνήσαμε με το αστυνομικό τμήμα της Πολίχνης – Νεαπόλεως και δεν γνώριζαν τίποτα.

Επικοινωνήσαμε με το τμήμα ασφαλείας της Πολίχνης – Νεαπόλεως και μας απάντησαν, πως η είδηση δεν ισχύει και να μην ανησυχούμε, βρήκαν ένα χαρτάκι αλλά είναι ψεύτικο.

Ήδη άρχισαν να εμφανίζονται αναρτήσεις που μιλάνε και για άλλες περιοχές. Σύντομα και στη δική σας περιοχή.

35709,

 

Η είδηση πως μουσουλμάνοι μοίραζαν τα παραπάνω φυλλάδια, καταρρίπτεται. Ανοησίες, που τρομάζουν τους πολίτες.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.