Ποιοι είμαστε
Αρχική Οχι δεν έρχεται το τέλος της γης, δεν θα μας χτυπήσει μυστηριώδης πλανήτης τον επόμενο μήνα.HOAXES

Οχι δεν έρχεται το τέλος της γης, δεν θα μας χτυπήσει μυστηριώδης πλανήτης τον επόμενο μήνα.

7 Απρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Πρόκειται ίσως για την πιο ασφαλή κατάρριψη άρθρου, αν περάσει ο μήνας και δεν μας χτυπήσει κανένας πλανήτης θα δικαιωθώ πανηγυρικά, αν πάλι μας χτυπήσει ο μυστηριώδης ένατος πλανήτης δεν θα είμαστε εδώ για να μου πείτε ότι έχω άδικο.

Ας δούμε όμως τι λέει το άρθρο που αναπαράγεται σαν τρελό στο διαδίκτυο από ειδησεογραφικές και μη, ιστοσελίδες και κάνει λόγο για μυστηριώδη πλανήτη που θα μας έρθει κατακέφαλα μέσα στο μήνα.

asterix_falling_sky_01

Αντιγράφω από imerisia.gr

Χωρίς τίτλο

Eνας μυστηριώδης πλανήτης πλησιάζει προς τη Γη και αναμένεται να τη χτυπήσει μέσα στο μήνα προκαλώντας το τέλος της ζωής. Είναι μια ακόμη θεωρία για το τέλος της Γης.
Σύμφωνα με τις έρευνες κορυφαίου επιστημονικού αναλυτή, και όπως μεταδίδει το SkyNews, ο «Planet 9», έτσι όπως αποκαλείται ο νέος πλανήτης, ανακαλύφθηκε στην άκρη του ηλιακού συστήματος τον Ιανουάριο και από τότε έχει προκαλέσει καταστροφική «βροχή» από κομήτες που σπάνε σε κομμάτια και θα χτυπήσουν τη Γη, καταστρέφοντας κάθε ίχνος ζωής.
Με λίγα λόγια, η Γη διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, καθώς η κίνηση του ήλιου στέλνει βροχή κομητών προς τον πλανήτη μας, παρόμοια με αυτή που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους, προειδοποιεί ο Daniel Whitmire, επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα.


 

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή και εντελώς περιληπτικά, ο ένατος πλανήτης – planet 9 είναι ένα υποθετικό ουράνιο σώμα με μάζα 10 φορές μεγαλύτερη της γης και βρίσκεται κάπου έξω από τη ζώνη kuiper, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η τροχιά του είναι ελλειπτική και περνάει γύρω από τον ήλιο κάθε 10 με 20 χιλιάδες χρόνια. Στις 20 Ιανουαρίου 2016 το γεγονός δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις για την ύπαρξη του.

http://www.space.com/31683-nasa-officially-cautious-about-planet-nine-video.html

9thplanet4-012016

Ας πάμε τώρα στους ισχυρισμούς του άρθρου, αυτοί οι ισχυρισμοί εμφανίστηκαν στην ταμπλόιντ εφημερίδα Sun και από εκεί άρχισε η αναπαραγωγή στο εξωτερικό και το εγχώριο διαδίκτυο. Αναφέρονται στο καθηγητή Daniel Whitmire ο οποίος, όπως λένε, προειδοποιεί για την επικείμενη καταστροφή.

Ομως, ο καθηγητής Daniel Whitmire σε απάντηση που έδωσε σε email που δέχτηκε από το κορυφαίο Snopes, το οποίο ειδικεύεται σε καταρρίψεις ψευδών ειδήσεων από το 1995, ήταν κατηγορηματικός και είπε ότι δεν υπάρχει αλήθεια στην ιστορία αυτή, η απάντηση του έχει ως εξής: “​No truth to the story at all. That’s quite impossible.”

Ο καθηγητής Daniel Whitmire το 1985 μαζί με έναν συνάδελφο του, τον John Matese, είχαν εισάγει την υπόθεση ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν εξαιτίας του πλανήτη Χ και των κομητών που εκτόξευσε προς τη γη, ο πλανήτης Χ, σύμφωνα με τη θεωρία εκείνη περνάει κάθε 20 εκατομμύρια χρόνια, η θεωρία τους δημοσιεύτηκε με τον τίτλο:  “Did Comets Kill the Dinosaurs? A Bold New Theory About Mass Extinctions.”  

Δείτε λεπτομέρειες στο snopes.

http://www.snopes.com/planet-destroy-earth/

Σημειώνω εδώ ότι ο λάτρεις του Νιμπίρου, μέχρι τώρα πατούσαν στη θεωρία αυτή, του πλανήτη Χ δηλαδή, αλλά πλέον καλοβλέπουν τον ένατο πλανήτη και έχουν αρχίσει να φλερτάρουν μαζί του.

Αυτός ο πλανήτης, αν τελικά αποδειχτεί η ύπαρξη του, δεν θα αποτελεί κίνδυνο για τη γη και φυσικά δεν πρόκειται ούτε για τον Νιμπίρου καθώς η απόσταση του θα είναι πολύ μεγάλη. Αν θέλετε λεπτομέρειες ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους, συγχωρέστε με, λέω να μη το κουράσω το άρθρο και να το κλείσω εδώ, άλλωστε αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η επικείμενη πρόσκρουση με τον μυστηριώδη αυτόν πλανήτη και ο καθηγητής Daniel Whitmire, το όνομα του οποίου αναφέρεται στο άρθρο, διέψευσε την ιστορία της επικείμενης πρόσκρουσης.

http://www.science20.com/robert_inventor/why_this_new_planet_x_is_no_threat_to_earth-163927

http://www.space.com/16080-solar-system-planets.html

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής