Καταρρίπτεται: Συρος αρχαιολογος και η γυναικα του κλαινε βλεποντας τους κλεμμενους θησαυρους της Συριας σε μουσειο του Βερολινου !!

5

Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου είναι εύκολο να πάρεις μια εικόνα και να πλάσεις μια ιστορία, μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή που κυκλοφορεί στον κόσμο του facebook.

Πρόκειται για ένα ποστ με μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα ζευγάρι να κλαίει μέσα σε ένα μουσείο, το ποστ μας ενημερώνει, λανθασμένα, ότι πρόκειται για έναν αρχαιολόγο από τη Συρία και τη γυναίκα του οι οποίοι κλαίνε μέσα στο μουσείο του Βερολίνου αντικρίζοντας θησαυρούς από την πατρίδα του. Η φωτογραφία είναι αυθεντική αλλά οι ισχυρισμοί ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματικότητα.

Fake_a0c190_2615332

 

Ας δούμε όμως πρώτα το ποστ.

 

Συρος αρχαιολογος και η γυναικα του κλαινε βλεποντας τους κλεμμενους θησαυρους της Συριας σε μουσειο του Βερολινου !!
το πλιατσικο που εγινε στους θησαυρους της Συριας μεσω Τουρκιας ειναι η αλλη οψη του πολεμου που ανοιξαν οι δυτικοι !! Εχει πειρα απο αυτα η Ελλαδα …

Χωρίς τίτλο

 

 


 

Αυτά γράφει το ποστ.

Το ζευγάρι δεν είναι από τη Συρία και δεν βρίσκονται στο μουσείο του Βερολίνου, η φωτογραφία μας έρχεται από το Ιράκ τον Ιούλιο του 2003, ο άντρας, ιρακινής καταγωγής, ξεσπάει σε κλάματα αντικρίζοντας τους θησαυρούς της αρχαίας ασσυριακής πόλης Νίμρουντ στην επαναλειτουργία του μουσείου της Βαγδάτης.

Δείτε την φωτογραφία στο National Geographic.

tumblr_o3mnkfLITw1sp91j1o3_500

 

H ίδια φωτογραφία κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό με τους ισχυρισμούς ότι βρίσκονταν στο βρετανικό μουσείο, δείτε παράδειγμα ΕΔΩ που εξηγεί ότι δεν πρόκειται για το βρετανικό μουσείο και επίσης δίνει τη πραγματική διάσταση της ιστορίας.

Στο διαδίκτυο είναι εύκολο να πάρεις μια φωτογραφία και να πλάσεις μια ιστορία, μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος μας έχουν επιστήσει την προσοχή.

9542417566408418377

 

Γιώργος Ζ.

 

 • John Smith

  Γιατί λέτε ψέματα; Τη φράση στην τελευταία εικόνα δεν την είπε ο Λίνκολν αλλά ο Πλάτωνας. Υπάρχουν και αποδείξεις -σε κάποιο από τα άλλα άρθρα είναι, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο.

  Όσο για το άρθρο κλασσικά: μια φωτογραφία, μια χαζή ιστορία, μια σύνδεση με την Ελλάδα -διότι όλα έχουν να κάνουν με μας- και τα hits χτυπάνε ταβάνι. Μήπως να το κάναμε και εμείς; Μας κατηγορούν που μας κατηγορούν για ψεύτες, τουλάχιστον να βγάλουμε και κανα φράγκο.

  • Konstas

   Ε, μπορεί να μην είναι ψέμματα. Μπορεί ο Λίνκολν να διάβασε σε κάποιο blog το απόφθεγμα του Πλάτωνα και να το αντέγραψε.

  • Savvas Varnavas

   Ο Πλάτωνας αποκλείεται,δεν είχε ιντερνετ,αλλά ο Αριστοτέλης που είναι μεταγενέστερος,μπορεί να είχε και να το είπε,διότι όλα τα έχουν πει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι

 • bg aerlon

  Παρόλο που ο συντάκτης σε πέντε γραμμές αποκαλύπτει τους εχθρούς του ελληνισμού (γερμανοί, τούρκοι (έστω και «μέσω Τουρκίας»), δυτικοί), παραλείπει τους εβραίοι!!! (οι σκοπιανοί και οι αλβανοί δεν μετράνε…)
  Γιατί; Τι θέλουν να κρύψουνε;

  Έλ-ινες δοιαδώσται προιν το καταιβάσουν!

  • Savvas Varnavas

   θα το διαδώσω,αλλά θα με αφήσουν οι σκοτεινές δυνάμεις?αφού ξέρεις,δεν θέλουν να ξέρουμε