Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται: “Σύριος αρχαιολόγος και η γυναικά του κλαίνε βλέποντας τους κλεμμένους θησαυρούς της Συρίας σε μουσείο του Βερολίνου!”HOAXES

Καταρρίπτεται: “Σύριος αρχαιολόγος και η γυναικά του κλαίνε βλέποντας τους κλεμμένους θησαυρούς της Συρίας σε μουσείο του Βερολίνου!”

7 Απρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου είναι εύκολο να πάρεις μια εικόνα και να πλάσεις μια ιστορία, μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή που κυκλοφορεί στον κόσμο του facebook.

Πρόκειται για ένα ποστ με μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα ζευγάρι να κλαίει μέσα σε ένα μουσείο, το ποστ μας ενημερώνει, λανθασμένα, ότι πρόκειται για έναν αρχαιολόγο από τη Συρία και τη γυναίκα του οι οποίοι κλαίνε μέσα στο μουσείο του Βερολίνου αντικρίζοντας θησαυρούς από την πατρίδα του. Η φωτογραφία είναι αυθεντική αλλά οι ισχυρισμοί ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματικότητα.

Fake_a0c190_2615332

 

Ας δούμε όμως πρώτα το ποστ.

 

Συρος αρχαιολογος και η γυναικα του κλαινε βλεποντας τους κλεμμενους θησαυρους της Συριας σε μουσειο του Βερολινου !!
το πλιατσικο που εγινε στους θησαυρους της Συριας μεσω Τουρκιας ειναι η αλλη οψη του πολεμου που ανοιξαν οι δυτικοι !! Εχει πειρα απο αυτα η Ελλαδα …

Χωρίς τίτλο

 

 


 

Αυτά γράφει το ποστ.

Το ζευγάρι δεν είναι από τη Συρία και δεν βρίσκονται στο μουσείο του Βερολίνου, η φωτογραφία μας έρχεται από το Ιράκ τον Ιούλιο του 2003, ο άντρας, ιρακινής καταγωγής, ξεσπάει σε κλάματα αντικρίζοντας τους θησαυρούς της αρχαίας ασσυριακής πόλης Νίμρουντ στην επαναλειτουργία του μουσείου της Βαγδάτης.

Δείτε την φωτογραφία στο National Geographic.

tumblr_o3mnkfLITw1sp91j1o3_500

 

H ίδια φωτογραφία κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό με τους ισχυρισμούς ότι βρίσκονταν στο βρετανικό μουσείο, δείτε παράδειγμα ΕΔΩ που εξηγεί ότι δεν πρόκειται για το βρετανικό μουσείο και επίσης δίνει τη πραγματική διάσταση της ιστορίας.

Στο διαδίκτυο είναι εύκολο να πάρεις μια φωτογραφία και να πλάσεις μια ιστορία, μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος μας έχουν επιστήσει την προσοχή.

9542417566408418377

 

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής