Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν χτύπησε ακροδεξιός μουσουλμάνα με το αυτοκίνητο του σε αντι-ισλαμική διαδήλωση στο Βέλγιο.ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν χτύπησε ακροδεξιός μουσουλμάνα με το αυτοκίνητο του σε αντι-ισλαμική διαδήλωση στο Βέλγιο.

11 Απρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Μια είδηση εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες, πρόκειται για μια περίπτωση στο Βέλγιο όπου ένα αυτοκίνητο χτύπησε μια μουσουλμάνα σε διαδήλωση, η είδηση είναι αληθινή, όπως όμως θα δούμε παρακάτω κακώς γράφεται ότι ο δράστης είναι ακροδεξιός.

Ας δούμε πρώτα το άρθρο, αν θέλετε μπορείτε να το δείτε και στο tvxs με ημερομηνία 3 Απριλίου 2016. Tο ίδιο άρθρο κυκλοφόρησε και με τίτλο… «Βέλγιο: Ακροδεξιός χτυπά μουσουλμάνα με το αυτοκίνητο σε αντι-ισλαμική διαδήλωση» Δείτε το ΕΔΩ


 

Χωρίς τίτλο

Ένα λευκό Audi διαπερνά τον αστυνομικό κλοιό κατά τη διάρκεια απαγορευμένης διαδήλωσης ακροδεξιών στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών. Η αστυνομία στρέφει τα όπλα της στον οδηγό όταν αρνείται να σταματήσει. Εκείνος πατάει γκάζι και δεν σταματά ούτε όταν χτυπά μια γυναίκα την οποία αφήνει αιμόφυρτη στο δρόμο.

Το απόγευμα του Σαββάτο πάνω από 400 ακροδεξιοί διαδήλωσαν κατά μεταναστών, προσφύγων και μουσουλμάνων στη γειτονιά Μόλενμπεκ της πρωτεύουσας του Βελγίου. Ενώ οι ακροδεξιοί που φορούσαν μάσκες φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα, μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής (είναι οι δυο στους πέντε) βγήκαν επίσης στους δρόμους.

Η αστυνομία χώρισε τις δυο πλευρές των διαδηλωτών για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Τότε εμφανίζεται το λευκό αυτοκίνητο. Από τα βίντεο που δει το φως της δημοσιότητας είναι προφανές ότι το πρόσωπο που κάθεται στη θέση του συνοδηγού βιντεοσκοπεί επίσης τα γεγονότα.

Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει στη συνέχεια το αυτοκίνητο να χτυπά μια γυναίκα που φορά μαντίλα χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να επιβραδύνει. Κατόπιν εξαφανίζεται με μεγάλη ταχύτητα. Η γυναίκα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αμέσως μετά.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ο δράστης είναι κάτοικος του Μόλενμπεκ και φέρεται να έχει συλληφθεί. Διεθνή μέσα αναφέρουν πως πρόκειται για «ακροδεξιό ακτιβιστή».


Αυτά αναφέρει το άρθρο, όμως, όπως θα δούμε σε σχετικά βελγικά δημοσιεύματα, επίσης από τις 3 Απριλίου, που δίνουν λεπτομέρειες για το συμβάν δεν γίνεται λόγος για ρατσιστική επίθεση, ούτε ότι πρόκειται περί ακροδεξιού δράστη.

Οι δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, εκτός της γυναίκας, είχαν χτυπήσει και έναν μοτοσυκλετιστή και αρκετά σταθμευμένα οχήματα, οι επιβαίνοντες, Mohamed B και  Redouane D  έσπασαν το μπλόκο των αστυνομικών και βρίσκονταν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα στους παρακάτω συνδέσμους.

http://archive.is/VhG4Z

http://archive.is/0LuWr

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής