Καταρρίπτεται: Ο ΣΤΑΥΡΟΣ του ΠΑΠΑ που ΦΕΡΕΙ τον ΘΑΝΑΤΟ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ και του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

4

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η μείωση του πληθυσμού απεικονίζονται στο σταυρό του πάπα, όλα αυτά στη φαντασία του συνωμοσιολόγου, ας δούμε τι γράφει το άρθρο για τον σταυρό του πάπα που ο φαντασιόπληκτος συνωμοσιολόγος βλέπει χαραγμένους σκελετούς και τρίαινες.

Fake word on wooden stamp

Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος φοράει έναν ασημένιο Σταυρό που επάνω έχει χαραγμένο έναν σκελετό που τον γυροφέρνουν πρόβατα;

Γιατί ο σκελετός έχει τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος όπως απεικονίσεις του Όσιρη και άλλες αιγυπτιακές θεότητες; Τι κρατάνε; Γιατί δεν βρίσκεται ο Εσταυρωμένος, όπως θα όφειλε;
Τι είναι αυτό το έβλημα στην κορυφή του Σταυρού που μοιάζει με σφυροδρέπανο αλλά και τρίαινα;
Τι συμβολίζουν όλα αυτά;

Χωρίς τίτλο

Σίγουρα δεν μπορούν να ερμηνευτούν με βάση οποιαδήποτε χριστιανική βάση. Ή μήπως μπορούν με κάτι ποιο απόκρυφο;

Στις μέρες μας ο Πάπας, μέσω μίας νέας εγκυκλίου υπερ της κλιματικής αλλαγής, φαίνεται να προωθεί -υπογείως φυσικά- τον αποπληθυσμό του πλανήτη. Ενώ είναι ολοφάνερο πως θα συμμετάσχει σε κάτι που προωθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων και σίγουρα δεν είναι καλό για την ανθρωπότητα. Επίσης είναι υπέρ μία παγκόσμιας θρησκείας, με ισλαμικές και εβραϊκές προσευχές στο Βατικανό, αφού το Κοράνι και η Βίβλος είναι το ίδιο πράγμα.

Μήπως το σύμβολο που φέρει στον λαιμό του, είναι ο θάνατος της θρησκείας του χριστιανισμού, και των ανθρώπων-προβάτων που εμπεριέχονται και τριγυρίζουν την σκελετωμένη μορφή;

Το είδαμε στο katohika.gr.


Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τις συνωμοσιολογικές ανοησίες περί μείωσης του πληθυσμού αλλά με το σταυρό του πάπα τον οποίο μπορείτε να δείτε στη παρακάτω φωτογραφία.

Χωρίς τίτλο

 

Ο σταυρός δεν απεικονίζει ένα σκελετό αλλά τον Ιησού να κρατάει ένα πρόβατο στους ώμους του, τα πρόβατα συμβολίζουν τους ανθρώπους  που ακολουθούν τον Καλό ποιμένα, Ιησού. Το περιστέρι, στη κορυφή του σταυρού (όχι δεν είναι τρίαινα) συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα.

O επιστήθιος αυτός σταυρός φοριέται από πάπες, καρδινάλιους και επισκόπους, ένας από τους πρώτους πάπες που τον φόρεσαν ήταν ο πάπας Λέων Γ ‘ το 811 μ.Χ/

Αν θέλετε παραπάνω λεπτομέρειες για τον επιστήθιο σταυρό του πάπα επισκεφθείτε το παρακάτω σύνδεσμο.

catholicfaithstore.com

Μέσα στο άρθρο όμως υπάρχει και άλλο hoax, ας το δούμε, αντιγράφω το επίμαχο σημείο.

Επίσης είναι υπέρ μία παγκόσμιας θρησκείας, με ισλαμικές και εβραϊκές προσευχές στο Βατικανό, αφού το Κοράνι και η Βίβλος είναι το ίδιο πράγμα.

Ο ισχυρισμός ότι ο πάπας έχει πει ότι το κοράνι και η βίβλος είναι το ίδιο προέρχεται από γνωστή σατιρική ιστοσελίδα, ο πάπας δεν έκανε ποτέ τέτοια δήλωση, με το συγκεκριμένο θέμα είχαμε ασχοληθεί σε παλαιότερο άρθρο μας, δείτε το στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://ellinikahoaxes.gr/2015/06/13/hoax-popefrancis-holybible-koran-are-the-same/

Γιώργος Ζ.

 

 

 • Γιώργος Μεταξάς

  Θα πρόσθετα ότι η αυτή η θέση των χεριών του Ιησού που χρησιμοποιείται και σαν στάση προσευχής από κάποιες χριστιανικές μειονότητες, συμβολίζεται και με το σχήμα των πρέτσελ.

 • Lord Cocos

  Για την ιστορία, η παράσταση που φέρνει ο σταυρός αυτός είναι ο «Καλός Ποιμήν». Πρόκειται μάλιστα για τον αρχαιότερο απεικονειστικό τύπο του Χριστού. Παραστάσεις του Καλού Ποιμένα συναντάμε σε νωπογραφίες στις κατακόμβες, ήδη από τους πρώιμους παλαιοχριστιανικούς χρόνους.

 • John Smith

  Θα ‘θελα να ‘ξέρα αν έστω και ένας από αυτούς που σκέφτηκαν την παραπάνω βλακεία έκανε τον κόπο να ψάξει έστω και ελάχιστα το θέμα.

  Εντάξει, είναι ένας μάλλον ασυνήθιστος σταυρός, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει καμία σχέση με τις μπούρδες που γράφουν. Ούτε καν χρειάζονται οι παραπάνω λεπτομέρειες, ο καθένας που βλέπει την εικόνα είναι σε θέση να καταλάβει τι δείχνει.

  • Antigonos Gonatias

   Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το αν ο κόσμος που πιστεύει αυτές τις βλακείες διαβάζει πέραν του τίτλου,πόσο μάλλον να κοιτάζει προσεκτικά τις εικόνες.