Ποιοι είμαστε
Αρχική Ποιος είναι ο κύριος στη φωτογραφία;HOAXES FAKE NEWS

Ποιος είναι ο κύριος στη φωτογραφία;

22 Απρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Ισχυρισμός:

Σε φωτογραφία, ανάμεσα στα ηγετικά στελέχη της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών, απεικονίζεται ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα.

Συμπέρασμα:

Στην επίμαχη φωτογραφία απεικονίζεται ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών.

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο ισχυρισμός πως στη φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Είναι αλήθεια;

38401

Ο ισχυρισμός πως στη φωτογραφία, πίσω από τον Στυλιανό Παττακό, και Νικόλαο Μακαρέζο βλέπουμε τον Παύλο Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, διαδόθηκε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθηκε από διάφορα blogs.

38402

Μάλιστα σε άρθρο αναφέρεται ότι ο Βασίλης Λεβέντης επιβεβαιώνει την πληροφορία.

38403

Σε άλλο άρθρο εντοπίστηκε ο ισχυρισμός πως στη φωτογραφία βλέπουμε τον Μιχαήλ Μπαλόπουλο, υφυπουργό Εμπορίου, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με τα κρέατα.

38404

Όπως μπορείτε να διακρίνεται, στην επίμαχη φωτογραφία δεν είναι ο Μιχαήλ Μπαλόπουλος, τον οποίο βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

38405

Τον άγνωστο κύριο της επίμαχης φωτογραφίας τον βλέπουμε και σε άλλες φωτογραφίες, όπως σε αυτήν που ακολουθεί από την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

38406

Ο ίδιος άντρας εντοπίζεται σε βίντεο από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη, και των μελών της κυβέρνησης του (08/10/1973) και την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου (10/10/1973). Ακόμη, φαίνεται να συμμετέχει στην ορκωμοσία νέων Υπουργών, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, με την παρουσία του Αντιβασιλέα Γεωργίου Ζωιτάκη και του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπαδόπουλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κύριος στην φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών όταν Πρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ο Σπυρίδων Μαρκεζίνης.

Στο βίντεο που ανακτήθηκε από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο κ. Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, στις 29/12/1972, με θέμα την αποκέντρωση.

38407

Έτσι αποδεδειγμένα ο κύριος της επίμαχης φωτογραφίας είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.