Καταρίπτεται – Ομαδικός γάμος παιδοφίλων

In Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες - μπούρδες., Αθλιότητες by Θοδωρής Δανιηλίδης8 Comments

Ξανακυκλοφορεί και αναπαράγεται από χρήστες του facebook η παρακάτω φωτογραφία, αφήνοντας την υπόνοια πως πρόκειται για ομαδικό γάμο παιδοφίλων.

38501

Η φωτογραφία είναι πραγματική, αλλά τα κοριτσάκια δεν είναι νύφες. Είναι παράνυφοι από τις οικογένειες των ζευγαριών.

Το 2009 η χαμάς οργάνωσε ομαδικό γάμο 450 ζευγαριών για να βοηθήσει στα έξοδα του γάμου και έδωσε γαμήλιο δώρο 500 δολάρια σε κάθε ζευγάρι. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από αυτόν τον ομαδικό γάμο.

Η φωτογραφία προωθήθηκε μαζί με τον ψευδή ισχυρισμό πως πρόκειται για ομαδικό γάμο παιδοφίλων το 2009, αρχικά με email και σύντομα δημοσιεύτηκε και στην Ελλάδα, εκτός από διάφορα blogs, από την εφημερίδα Αδέσμευτο Τύπο και τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Οι νέοι σταυροφόροι της απάτης

Η ιστορία πίσω από το ισλαμοφοβικό hoax email που ξεγέλασε ακόμα και τον Τύπο

Ανασκευάζει (με μισή καρδιά) ο Αδέσμευτος, για την απάτη με τα παρανυφάκια

Οι ανήλικες ήταν παρανυφάκια!

ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς

https://archive.is/E7LJI

Η Χαμάς διέψευσε τις φήμες που αναπαράγονται στο διαδίκτυο και τόνισε πως οι περισσότερες νύφες ήταν άνω των 18 ετών και η μικρότερη νύφη ήταν 16 ετών.  https://archive.is/8zubi. Η νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες στην Παλαιστίνη είναι 15 ετών.

Η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Πρεσβείας, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων για το email που διακινείται στο Διαδίκτυο και αφορά τον ομαδικό γάμο στη Γάζα με δήθεν ανήλικα κοριτσάκια, σας δηλώνουμε ότι πρόκειται για μια νοσηρή απόπειρα αμαύρωσης της εικόνας του παλαιστινιακού λαού, των εθίμων και των παραδόσεών του, με προφανείς στόχους από τους εμπνευστές της, και εκφράζουμε τη λύπη μας για την αβασάνιστη διακίνηση του σχετικού email χωρίς διερεύνηση της αλήθειας.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου email και τις παραπλανητικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν, και διευκρινίζουμε ότι όλα ανεξαιρέτως τα κοριτσάκια που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν είναι οι νύφες στον ομαδικό γάμο, αλλά τα παρανυφάκια. Τα ντυμένα παρανυφάκια είναι μια συνηθισμένη τοπική παράδοση σε πολλούς Ισλαμικούς γάμους, και συνήθως είναι οι μικρές αδελφές ή οι μικρές ανιψιές του γαμπρού ή της νύφης. Οι νύφες παραμένουν σε ξεχωριστό χώρο κατά τη διάρκεια της ομαδικής τελετής, και για τον λόγο αυτό δεν εμφανίζονται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Διευκρινίζουμε επίσης ότι οι ομαδικοί γάμοι δεν συνηθίζονται καθόλου στην Παλαιστίνη, και ο συγκεκριμένος ομαδικός γάμος διοργανώθηκε για να διευκολυνθούν οι νέοι και νέες της Γάζας από το οικονομικό βάρος του ξεχωριστού ατομικού γάμου, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που υποφέρει ο Παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας και που οφείλεται στον συνεχιζόμενο παράνομο κι απάνθρωπο Ισραηλινό αποκλεισμό.

Τονίζουμε επίσης ότι η Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή έχει υπογράψει όλες τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία του παιδιού και της γυναίκας, με πιο πρόσφατη τη συνθήκη CEDAW που υπέγραψε ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς τον Μάρτιο του 2009.

Ο Παλαιστινιακός λαός είναι φορέας πολιτισμού χιλιάδων χρόνων και η Παλαιστίνη είναι η γενέτειρα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. Οι Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, αγωνίζονται εδώ και δεκαετίες για την ελευθερία της πατρίδας τους από την Ισραηλινή κατοχή και για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου δημοκρατικού κράτους, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή».

https://archive.is/0WmyZ

Παρουσιάζουν μέσω email τους Παλαιστίνιους ως παιδόφιλους βιαστές

Στο παρακάτω βίντεο η είδηση του ομαδικού γάμου από το Al Jazeera

Την ψευδή είδηση την είχαν καταρρίψει και γνωστές σελίδες απομυθοποίησης όπως το snopes.com και το hoax-slayer.com

Αυτές τι μέρες η φωτογραφία κάνει ένα νέο γύρο δημοσιεύσεων στο facebook, για λόγους like-farming 

38502

Τα κοριτσάκια στη φωτογραφία είναι παράνυφοι από τις οικογένειες των ζευγαριών και ο ισχυρισμός πως είναι οι νύφες, καταρρίπτεται.

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να σχολιάσετε τις αναρτήσεις μας, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να μη δημοσιεύσουμε το σχόλιο που θα περιέχει:

1. Απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές.
2. Προσωπικά δεδομένα τρίτων.
3. Σχόλια, άσχετα με τη δημοσίευση.
4. Θεωρίες συνωμοσίας και hoaxes που παρουσιάζονται σαν πραγματικά με σκοπό να παραπλανήσουν.
5. Πολλαπλά, όμοια σχόλια. (Δημοσιεύουμε μόνο το ένα)
6. Διαφημίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών.
7. Πολιτική Προπαγάνδα.
8. Κακόβουλα σχόλια από ψεύτικους χρήστες του disqus.
Επίσης σας παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι ιδιαίτερα μακροσκελή και σε άλλη γλώσσα ή με λατινικούς χαρακτήρες.
Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και οι διαχειριστές της σελίδας ellinikahoaxes ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρουν. Στην περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με σχόλιο αναγνώστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 • 12180

  Γιατί να πει κάποιος ψέματα ενώ υπάρχουν πολύ χειρότερα γεγονότα ( η φασαρία με τα σκίτσα, οι εκτελέσεις ομοφυλοφίλων,οι επιθέσεις με οξυ); Μήπως γιατί αυτά τα εγκρίνουν;

 • leon06010

  Ενώ αυτά από τις καθ’όλα δυτικές και προοδευτικές ΗΠΑ δεν είναι η χαρά των παιδόφιλων και των ψυχικά διεστραμμένων:
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/37/21/53/372153a8d924fd013f10306713a81251.jpg
  http://www.torchgallery.com/application/upload/images/stock/Tatum,_Age_,4,_Nashville,_Tennessee_5_0.jpg
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/2a/01/c4/2a01c44b072c8dc09d8c3742f4f8a3a1.jpg

  • Konstas

   Ωραία η τρίτη…. Πάντα μου άρεσαν οι 40άρες !

 • ευαγγελος δημος

  Ευτυχώς που το καταριψατε κι εσείς.Πριν λίγο καιρο έτυχε να κανω κουβέντα με άθεο και μου έβαλε ως επιχείρημα,για το ότι οι θρησκείες βλάπτουν, την συγκεκριμένη εικόνα!Και τώρα να το πεις μερικά ‘πρόβατα’δεν καταλαβαινουν

  • John Smith

   Αυτό αξίζει να το κρατήσεις για την επόμενη φορά που κάποιος άθεος θα σου πει κάτι του στυλ «εγώ δεν είμαι σαν και σας να πιστεύω ότι μου λένε, εγώ σκέφτομαι και ερευνώ». Τελικά οι περισσότεροι πιστεύουν απλά ότι τους συμφέρει.

   • ευαγγελος δημος

    φίλε Αυτό ακριβώς!Σελίδα στο δω έχει ο τύπος αλλά δεν βρίσκω το ποστ που το έλεγε:-P

 • John Smith

  Ο τίτλος της εικόνας πάντως θέλει αλλαγή. Το σωστό είναι: «Σοβαρή ειδησεογραφία. Τι σχέση έχουμε εμείς με δαύτη;» Και φυσικά η απάντηση είναι καμία.

 • Yiannis

  Αν ποτέ εφευρεθεί η χρονομηχανή, ο Αμβρόσιος θα πρέπει να είναι από τους πρώτους που δικαιωματικά θα έχουν κερδίσει το προνόμιο να γυρίσουν εκεί που ανήκουν, στον Μεσαίωνα.