Δεν είναι αυτές οι νέες ταυτότητες.

20

Μεγάλος  λόγος γίνεται για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, άρθρα κυκλοφορούν, αναπαράγονται στο διαδίκτυο από ειδησεογραφικές και μη ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και μας δείχνουν σε φωτό πως θα είναι αυτές οι νέες ταυτότητες, εδώ λοιπόν θα δούμε αν όντως είναι αυτές οι νέες ταυτότητες, πρώτα όμως ας δούμε τι λέει το άρθρο που μας τις παρουσιάζει σε φωτό στο news 247.

mqdefault


Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες με βιομετρικά στοιχεία που δεν θα αντιγράφονται και δεν θα πλαστογραφούνται (Φωτο)

Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Οι νέες ταυτότητες έρχονται καθώς υπάρχουν σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ για αλλαγή των υπαρχόντων ταυτοτήτων οι οποίες πλαστογραφούνται εύκολα.
Για να αποκτήσουμε τις νέες ταυτότητες θα πληρώσουμε 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες προβλέπει πως οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αλλάζουν.

Χωρίς τίτλο

 


Στο άρθρο, αν το διαβάσετε, θα παρατηρήσετε κάτι που προβληματίζει, αρκεί να προσέξετε την τελευταία παράγραφο, ας τη ξαναδούμε.


«Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες προβλέπει πως οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αλλάζουν»


Βλέπουμε λοιπόν ότι τα σχέδια με τις νέες ταυτότητες θα παραδοθούν στα μέσα Ιουνίου και μετά  θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός, εδώ μπαίνει ο προβληματισμός, από τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν κατατεθεί τα σχέδια πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν φωτογραφίες με τις νέες ταυτότητες;

Οι φωτογραφίες που απεικονίζονται στο άρθρο δεν είναι οι νέες ταυτότητες, είναι τα υπηρεσιακά δελτία ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού, των ειδικών φρουρών και τον συνοριακών φυλάκων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 10 Απριλίου το 2013. Δείτε το σχετικό ΦΕΚ, ΕΔΩ και αν θέλετε λεπτομέρειες για το νέο τύπο ταυτοτήτων των αστυνομικών δείτε ΕΔΩ.

 

 

 

Χωρίς τίτλο

 

Πολύ πιθανόν οι νέες ταυτότητες να μοιάζουν με αυτές, θυμηθείτε και τα νέου τύπου διπλώματα οδήγησης, σε καμία περίπτωση όμως οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν του νέου τύπου ταυτότητες όπως, μετά βεβαιότητος, διατείνονται τα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Γιώργος Ζ.

 

 • Nick Kontogouris

  Παντως αν μεχρι τον Απριλιο του 17 δεν αλλαξουμε ταυτοτητες οι Αμερικανοι θα μας βγαλουν απ το προνομιακο καθεστως VISA (ESTA) και θα τον πιουμε αγρια.

 • Αρχικά, Χριστός Ανέστη.
  Ελπίζω οι νέες ταυτότητες να είναι έτσι, γιατί τις βρίσκω πολύ ωραίες.

  Τα έγγραφα, σε μορφή κάρτας, είναι βολικά. Χωράνε στο πορτοφόλι και δε χαλάνε εύκολα.

  Συν τη δυσκολία της πλαστογράφησης.

  Και ένα bonus. Μέσα η νέα ταυτότητα, λένε, θα έχει βασικά καταχωρημένα στοιχεία, όπως το ιατρικό ιστορικό. Προσωπικά για μενα, ως ασθενούς, θα είναι μεγάλο βοήθημα.
  Ιδιαίτερα για ανθρώπους ηλικιωμένους, που μπορεί να μην έχουν συνοδό στο νοσοκομείο ή που δε μπορούν να μιλήσουν / κατανοήσουν.

  Και όσον αφορά το 666. Ο Γέροντας Πορφύριος, είπε το εξής θαυμάσιο. Όσα 666 κι αν με γεμίσουν (sic), ο Χριστός, παραμένει στην καρδιά μου και στο μυαλό μου. Αυτό, είναι κάτι, που δε μπορούν να το σβήσουν με ηλεκτρονικές ταυτότητες και διαβατήρια, με το 666.

  • John Smith

   Αληθώς Ανέστη.

   Η αλήθεια είναι ότι, αν και τα όσα περιγράφουν για τις νέες ταυτότητες ακούγονται ωραία, δεν νομίζω ότι θα λύσουν το βαθύτερο πρόβλημα που είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος και οργάνωσης από μέρους της πολιτείας. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει να υπάρχει η υποδομή που χρειάζεται για να μπορούν τέτοιες αλλαγές να έχουν αποτέλεσμα.

   • leon06010

    Αν ζούσαμε σε ευνομούμενο και νορμάλ κράτος, όλη αυτή η φασαρία για τις νέες ταυτότητες με 666, με χαράγματα και τσιπάκια θα με έσφιγγε λίγο, τώρα που ζούμε στην ταλαίπωρη και κγμώ-τις-χώρες Ελλαδάρα μας, δεν πρόκειται να γίνει τπτ. Το ανέφερα και πιο πριν

  • νικος

   Ναι αλλα ειπε προσέξτε μην παμε απο μονοι μας και το πάρουμε αμα θέλουν αυτοι ας ερθουν και ας μας βαλουν οσα χαράγματα θέλουν με το ζόρι ετσι και αλλιώς δεν πιάνετε ….με το θεμα τον ταυτοτήτων ασχολήθηκε ο Παΐσιος οχι ο Πορφύριος και ειπε οτι ειναι το τελευταίο στάδιο πριν το χαραγμα τσιπάκι που βλέπουμε και στο εξωτερικό, δεν ειναι το χάραγμα αλλα ειναι πτώση και εαν ειναι πτώση μονο Άγιος πρέπει να εισαι για να σωθείς

   • Στο βιβλίο «Ανθολόγιο Συμβουλών», όπου περιέχει απομαγνητοφωνημένες ομιλίες και συνομιλίες του πατρός Πορφυρίου, αναφέρει το θέμα του χαράγματος.

    • νικος

     Ναι το εχω διαβάσει εχω και το βιβλιο του ιδιου που και εκει το λεει αυτο αλλα δεν ειπε ποτε να πάρουμε τα τσιπάκια και καρτα του πολιτη κτλ απλα δεν ηθελε ο κοσμος να ανησυχεί και να μιλάει ολη μερα για αυτα συμφωνώ αμα εχεις ζωντανή σχεση με τον Θεό ξερεις οτι ειναι παγίδα ολες αυτες η τεχνολογίες αλλα ποιος εχει τέτοια σχεση ελάχιστοι γνωρίζουν ποσο μακρια εχει φτασει η τεχνολογια και οτι αμα τα παρεις αυτα θα εισαι πλεον ενας αριθμός και θα χάσεις την ιδιωτική σου ζωή θα μου πεις εχεις κινητό φβ κτλ ναι αλλα αυτα μπορω να τα πεταξω και να ζησω χωρις αυτα οχι ομως με την ταυτότητα και το τσιπακι

     • Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία, γίνεται παγίδα, όταν δε χρησιμοποιείται με γνώση.
      Σε ευχαριστώ, για τις απαντήσεις σου, στα σχόλιά μου.

 • leon06010

  Εντωμεταξύ όσες αλλαγές κι αν κάνουν στις ταυτότητες ακόμα και το χάραγμα καθ’εαυτό να μας δώσουν, το Ελληνικό κράτος, καθ’ότι πολύ προχώ και πολύ άξιο, θα μας ζητήσει να βγάλουμε κι άλλον έναν αριθμό, ΑΜΚΑΦΜ θα λέγεται ξερωγώ.

  • Από αριθμούς, νούμερα, χαρτομάνι και προέδρους η Ελλάδα είναι γεμάτη!

 • Caveira

  Ειναι οπως λετε οι υπηρεσιακες ταυτοτητες των αστυνομικων οι οποιες ειναι ηδη σε αυτην τη μορφη απο το 2010.