Ποιοι είμαστε
Αρχική Δεν είναι αυτές οι νέες ταυτότητες.ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν είναι αυτές οι νέες ταυτότητες.

8 Μαΐ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Μεγάλος  λόγος γίνεται για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, άρθρα κυκλοφορούν, αναπαράγονται στο διαδίκτυο από ειδησεογραφικές και μη ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και μας δείχνουν σε φωτό πως θα είναι αυτές οι νέες ταυτότητες, εδώ λοιπόν θα δούμε αν όντως είναι αυτές οι νέες ταυτότητες, πρώτα όμως ας δούμε τι λέει το άρθρο που μας τις παρουσιάζει σε φωτό στο news 247.

mqdefault


Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες με βιομετρικά στοιχεία που δεν θα αντιγράφονται και δεν θα πλαστογραφούνται (Φωτο)

Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Οι νέες ταυτότητες έρχονται καθώς υπάρχουν σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ για αλλαγή των υπαρχόντων ταυτοτήτων οι οποίες πλαστογραφούνται εύκολα.
Για να αποκτήσουμε τις νέες ταυτότητες θα πληρώσουμε 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες προβλέπει πως οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αλλάζουν.

Χωρίς τίτλο

 


Στο άρθρο, αν το διαβάσετε, θα παρατηρήσετε κάτι που προβληματίζει, αρκεί να προσέξετε την τελευταία παράγραφο, ας τη ξαναδούμε.


«Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες προβλέπει πως οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αλλάζουν»


Βλέπουμε λοιπόν ότι τα σχέδια με τις νέες ταυτότητες θα παραδοθούν στα μέσα Ιουνίου και μετά  θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός, εδώ μπαίνει ο προβληματισμός, από τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν κατατεθεί τα σχέδια πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν φωτογραφίες με τις νέες ταυτότητες;

Οι φωτογραφίες που απεικονίζονται στο άρθρο δεν είναι οι νέες ταυτότητες, είναι τα υπηρεσιακά δελτία ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού, των ειδικών φρουρών και τον συνοριακών φυλάκων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην εφημερίδα της κυβερνήσεως στις 10 Απριλίου το 2013. Δείτε το σχετικό ΦΕΚ, ΕΔΩ και αν θέλετε λεπτομέρειες για το νέο τύπο ταυτοτήτων των αστυνομικών δείτε ΕΔΩ.

 

 

 

Χωρίς τίτλο

 

Πολύ πιθανόν οι νέες ταυτότητες να μοιάζουν με αυτές, θυμηθείτε και τα νέου τύπου διπλώματα οδήγησης, σε καμία περίπτωση όμως οι φωτογραφίες δεν απεικονίζουν του νέου τύπου ταυτότητες όπως, μετά βεβαιότητος, διατείνονται τα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Γιώργος Ζ.

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής