Ποιοι είμαστε
Αρχική Ναι, τους μετανάστες τους πάνε στην Ακρόπολη δωρεάν, εμάς όμως…..HOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Ναι, τους μετανάστες τους πάνε στην Ακρόπολη δωρεάν, εμάς όμως…..

10 Μαΐ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Να πω την αλήθεια δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάποιος ισχυρός μύθος, πάνω σ’ αυτό το θέμα, μάλλον επειδή είναι πολύ πρόσφατη η είδηση. Το πιο κοντινό που βρήκα σε site, καθώς σε σχόλια από φανατισμένους ανθρώπους η καραμέλα της δωρεάν εισόδου που ποτέ ο Έλληνας πολίτης δεν είχε είναι ιδιαίτερα συχνή, είναι εδώ όπου υπονοείται στον τίτλο η περιφρόνηση του Έλληνα πολίτη (και των δωρεάν εισόδων σε αρχαιολογικούς χώρους που υποτίθεται πως δεν έχει).550_334_505424

Για να γίνουμε λίγο πιο σαφείς, αναφερόμαστε στους 100 πρόσφυγες (οι οποίοι ήταν με τις οικογένειές τους) που ξεναγήθηκαν σήμερα στην Ακρόπολη (δεν με νοιάζει το πολιτικό κίνητρο, καθώς θεωρώ πως προάγει τον πολιτισμό ενός παρελθόντος σε ψυχικά και σωματικά εξουθενωμένους ανθρώπους, έναν πολιτισμό που μερικές φορές ακόμα και εμείς οι αμεσότεροι απόγονοι εκείνων των Αρχαίων, τον παραγκωνίζουμε συχνότατα).

Πιο συγκεκριμένα από την αρχή της είδησης διάβαζα τα σχόλια που προανέφερα, τα οποία έγιναν η νέα καραμέλα του μισάνθρωπου συμπολίτη μας. Ή μήπως ενός συμπολίτη που δεν έχει ιδέα από τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας; Ας δούμε μερικά από τα πάμπολλα σχόλια που υπάρχουν :

κυρ1

κυρ2κυρ3κυρ4

 

Για ευνόητους λόγους σβήνω τα ονόματα καθώς δεν θέλω να προάγω το μίσος απέναντι σε κανέναν. Τέτοια σχόλια θα βρείτε διάσπαρτα παντού και ο σκοπός της συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου είναι η πρόληψη της σίγουρης διάδοσης αυτής της χαζομάρας. Θέλω μερικές φορές να λειτουργώ σαν γιατρός και να ενημερώνω για κάτι το οποίο ίσως εξελιχθεί πολύ σύντομα σε κάτι πιο επιθετικό και επικίνδυνο.

Η κατάρριψη λοιπόν αυτής της ασυναρτησίας που μπορεί να αναζητηθεί; Προφανώς στο google με ένα απλό κλικ. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο. Στο Υπουργείο πολιτισμού μπορείτε να δείτε ποιες μέρες η είσοδος στην Ακρόπολη είναι δωρεάν αλλά και ποιες κατηγορίες Ελλήνων πολιτών (αλλά και Ευρωπαίων) έχουν επίσης δωρεάν είσοδο. Ας δούμε τις Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου : 6 Μαρτίου – Μνήμη Μελίνας Μερκούρη 18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Μνημείων 18 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα Μουσείων Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς) 28 Οκτωβρίου Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου. Επίσης στο site του ΣΕΟ (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού) μπορείτε να δείτε όλες τις μέρες με δωρεάν είσοδο, για όλους σχεδόν τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Σίγουρα υπάρχουν και μέσα στη χρονιά περαιτέρω δωρεάν εκδηλώσεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους (εδώ μπορείτε να τις δείτε όλες μαζεμένες και ξεκινάνε σε λίγες μέρες).

Κλείνοντας λοιπόν αυτό το κείμενο, θα ήθελα να επισημάνω το εξής. Είμαστε μερικές φορές πολύ άξεστοι σαν λαός (;) . Δεν θέλω να γενικεύω και αυτό που κάνω εδώ παραβιάζει και την πολιτική της σελίδας μας, στο να κρατάμε δηλαδή μια σχετική ουδετερότητα πάντα στα καθημερινά γεγονότα. Όμως πως γίνεται ένας Αθηναίος κιόλας, να μην έχει επισκεφτεί ΠΟΤΕ ΤΟΥ, την Ακρόπολη και να τη θυμάται μόνο όταν γίνεται μια ξενάγηση ή κάποιο άσχετο πολιτικό γεγονός σχετικά μ’ αυτή; Δηλαδή ο άνθρωπος που γκρινιάζει ότι ξεναγούν δωρεάν τους πρόσφυγες, δεν είχε μπει ποτέ, μα ποτέ στον κόπο να ψάξει στο google, ή να ρωτήσει κάποιον “παίζει να υπάρχει δωρεάν ξενάγηση ή δωρεάν είσοδος στην Ακρόπολη; “. Όχι, περιμένουν να βγάλουν απλά τον μισανθρωπισμό τους και να παραμείνουν απαίδευτοι, γιατί ακόμα κι αν ξέρουν ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα κάποιες μέρες τον χρόνο είναι δωρεάν η επίσκεψη τους, εκείνοι δεν θα πάνε και θα προτιμήσουν ή να κάτσουν στο ίντερνετ, ή να πάνε για καφέ. Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια, μια αλήθεια που εύχομαι κάποτε να αλλάξει…

Υ.Γ. Σίγουρα θα κυκλοφορήσουν hoaxes με την παραπάνω “επιχειρηματολογία” και περιμένω για να τα συμπεριλάβω σ’αυτό το κείμενο.

Σπύρος Α.

http://odysseus.culture.gr/h/3/gh355.jsp?obj_id=2384

http://www.seo.gr/newsdetail.asp?ITMID=3471&LANG=GR

http://www.lifo.gr/now/culture/99963#comment

http://www.lifo.gr/guide/culturenews/arts/99694

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής