Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ…ΑΛΛΑΧ! (βίντεο)HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ…ΑΛΛΑΧ! (βίντεο)

11 Μαΐ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Δεν πρόλαβε να εκλεγεί δήμαρχος ο άνθρωπος και άρχισαν τα ψέματα. Σε αυτή την ανάρτηση θα δούμε δύο ψευδείς δημοσιεύσεις για το νέο δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν.

Πρώτα ένα άρθρο από το ιστολόγιο του κυρίου Χειλαδάκη.


ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ…ΑΛΛΑΧ! (βίντεο)

39103

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο Σαντίκ Καν, νέος μουσουλμάνος, (τύπου Μπουτάρη), δήμαρχος του Λονδίνου, ακόμα δεν μπήκε καλά καλά στο δημαρχείο και επέβαλλε σε όλα τα λεωφορεία στην βρετανική πρωτεύουσα να καλύπτονται με την μουσουλμανική επιγραφή, «Subhan Αλλάχ» (Δόξα Αλλάχ).

https://www.youtube.com/watch?v=bhU3gJXJJTI

Εκατοντάδες λεωφορεία θα μεταφέρουν αφίσες που φέρουν την ένδειξη, «Subhan Αλλάχ», που σημαίνει «Δόξα στον Αλλάχ» στα αραβικά, για μια διαφημιστική καμπάνια από την Χαμάς που συνδέεται με την μουσουλμανική οργάνωση «Ισλαμική Αρωγή». Οι αφίσες θα εμφανιστουν στο Λονδίνο και επίσης στο Μάντσεστερ, Λέστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Μπράντφορντ, οι οποίες έχουν μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες.

39104

Η κίνηση αυτή γίνεται για να συμπέσει με το μουσουλμανικό ιερό μήνα του Ραμαζανιού, τον Ιούνιο, όταν οι Μουσουλμάνοι ασκούν την παραδοσιακη νηστεία, (στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν είναι να παραλείπτουν το μεσημεριανό γεύμα) και το δειχνουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο στόχος της διαφημιστικής εκστρατείας είναι να απεικονίσει το Ισλάμ σαν μια… «φωτεινή» θρησκεία»!!!

39105

Ένα εκπρόσωπος χριστιανικής οργάνωσης , ο Simon Calvert του Χριστιανικού Ινστιτούτου, δήλωσε ότι έτσι όπως πάει το πράγμα η χριστιανική πίστη σε λίγο καιρό θα έχει γίνει «persona non grata», καθώς την ίδια ώρα μια χριστιανική διαφήμιση, η Προσευχή του Κυρίου, απαγορεύτηκε σε δημόσιο χώρο.

Και πρόσθεσε,: «Οι άνθρωποι εξεπλάγησαν από την απόφαση να απαγορευτεί η διαφήμιση Προσευχή του Κυρίου, μια προσευχή με την οποία εμείς όλοι μεγαλώσαμε.»

Ο διευθυντής της χριστιανικής αδελφοτιτας, Andrea Williams, δήλωσε ότι η απόφαση να αναρτηθεί στα λεωφορεία η μουσουλμανική προσφώνηση στον Αλλάχ, ενώ παράλληλα απαγορεύονται χριστιανικές διαφημίσεις, είναι απαράδεκτη και πρόσθεσε, «η Βρετανία είναι μια χριστιανική χώρα, (όχι για πολύ ακομα ) και εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να βρούμε τη φωνή μας.»

Εμπρός λοιπόν τώρα με τον νέο μουσουλμάνο δήμαρχο, «WELCOME TO LONDONISTAN»!

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Το είδαμε στο nikosxeiladakis.gr,


Δεν είναι η πρώτη φορά που μια πραγματική είδηση παρουσιάζεται με πολλές ανακρίβειες και το αποτέλεσμα είναι να βγαίνει εντελώς διαφορετικό συμπέρασμα. Αν στο άρθρο υπάρχουν και μερικά άσχετα ή κατασκευασμένα στοιχεία, ακόμη καλύτερα.

Στο παραπάνω άρθρο από το ιστολόγιο  του κυρίου Χειλαδάκη, διαβάζουμε τον ισχυρισμό πως ο Sadiq Khan, ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου, επέβαλλε σε όλα τα λεωφορεία στην βρετανική πρωτεύουσα, να κυκλοφορούν με την μουσουλμανική επιγραφή, «Subhan Allah», αλλά αυτό, δεν ισχύει. Η φωτογραφία του λεωφορείου είναι πραγματική, αλλά οι αφίσες στα λεωφορεία είναι εκστρατεία της μεγαλύτερης μουσουλμανικής φιλανθρωπικής οργάνωση της χώρας Islamic Relief για να βοηθήσει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου της Συρίας και όχι κάποια εντολή του νέου δημάρχου. Οι αφίσες θα εμφανιστούν σε 640 λεωφορεία σε πέντε μεγάλες πόλεις, Λονδίνο, Μπέρμινχαμ, Μάντσεστερ, Λέστερ και Μπράντφορντ, που υπάρχει μεγάλος μουσουλμανικός πληθυσμός για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δωρίσουν απλόχερα μέρος του εισοδήματός τους για τους φτωχούς και άπορους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας φιλανθρωπίες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Το Transport for London (TfL), το οποίο ρυθμίζει τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στα λεωφορεία της πόλης, απαγορεύει τις εκστρατείες πολιτικών κομμάτων, αλλά όχι τη θρησκευτική διαφήμιση. Η οργάνωση Islamic Relief (IRW), δεν είναι μια τυχαία θρησκευτική οργάνωση ή κάποιοι φανατικοί, αλλά είναι μια διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση και παρέχει προγράμματα ανάπτυξης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη φυλή, τις πολιτικές ιδεολογίες, το φύλο ή τις πεποιθήσεις. Είναι μέλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβούλιου του ΟΗΕ, έχει υπογράψει τον κώδικα δεοντολογίας για το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και μέλος του Disasters Emergency Committee, μαζί με 18 ακόμη φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Περισσότερα διαβάστε στα άρθρα της independent

https://archive.is/iME8D

https://archive.is/wBcZa

Όπως είδαμε ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου, δεν έχει καμιά σχέση με την παραπάνω καμπάνια της οργάνωση Islamic Relief, ούτε επέβαλλε με κάποια εντολή, όλα τα λεωφορεία της βρετανική πρωτεύουσας να κυκλοφορούν με την αφίσα, «Subhan Allah».

Στο ίδιο άρθρο του κυρίου Χειλαδάκη, βλέπουμε και το παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=bhU3gJXJJTI

Όμως το βίντεο αυτό, δεν έχει καμιά σχέση με την εκλογή του νέου δημάρχου, του Λονδίνου, Sadiq Khan, τις δημοτικές εκλογές και το βίντεο δεν είναι του 2016. Το αρχικό βίντεο υπάρχει στο youtube ολόκληρο και σε καλύτερη ανάλυση από τον Ιανουάριο του 2013 αλλά η ακριβής ημερομηνία του είναι η 14η Σεπτεμβρίου 2012. Πρόκειται για μια πορεία διαμαρτυρίας περίπου 200 ατόμων, στο κέντρο του Λονδίνου προς την Αμερικανική Πρεσβεία, για να διαμαρτυρηθούν για την αμερικανικής παραγωγής ταινία μικρού μήκους «Η αθωότητα των μουσουλμάνων“.

https://www.youtube.com/watch?v=RMsU9Ex-kJY

Η εφημερίδα Telegraph ανέφερε για το θέμα αυτό στις 14 Σεπτεμβρίου 2012: Protesters burn flags outside US embassy in London.
Some 200 demonstrators gathered outside the US embassy in London on Friday to vent their anger over a film that is said to insult the Prophet Mohammed.

39110

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/9544579/Protesters-burn-flags-outside-US-embassy-in-London.html

https://archive.is/9LOz

Στο ίδιο άρθρο από το ιστολόγιο του κυρίου Χειλαδάκη,  βλέπουμε την παρακάτω φωτογραφία.

39105

Όπως και όλα τα παραπάνω, η φωτογραφία δεν έχει καμιά σχέση με το νέο δήμαρχο του Λονδίνου και η φωτογραφία είναι παραποιημένη.

Η πραγματική φωτογραφία είναι η παρακάτω, από την καμπάνια “MyJihad” του 2012, ενάντια στην αδικία, το μίσος, παρεξήγηση, τον πόλεμο, τη βία, τη φτώχεια, την πείνα, κακοποίηση και το λεωφορείο που βλέπουμε, είναι στο Σικάγο. Καμιά σχέση με το Λονδίνο και τις δημοτικές εκλογές. 

39106

http://myjihad.org/2012/12/chicago-buses-live-shots/

Όπως είδαμε, ο ισχυρισμός που υπάρχει στο παραπάνω άρθρο, πως τις αφίσες στα λεωφορεία, τις επέβαλε ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου, καταρρίπτεται.


Εκτός όμως από το παραπάνω άρθρο, κυκλοφόρησε στο facebook και η παρακάτω ανάρτηση που αφήνει να εννοηθεί, πως μετά τις εκλογές ο μουσουλμάνος νέος δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan, φόρεσε στη σύζυγό του μαντίλα.

39101a

Όμως στη δεύτερη φωτογραφία, δεν είναι η σύζυγος του Sadiq Khan, Saadiya αλλά η Sarah Joseph που με αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter ξεκαθάρισε πως δεν είναι η σύζυγος του Sadiq Khan, δημοσιεύοντας και φωτογραφία από την ημέρα του γάμου της με τον πραγματικό σύζυγό της.

39107 39108 39109

Το Διαδίκτυο και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είναι το ιδανικό μέσο για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρηση, φήμες και προπαγάνδα. Εκατοντάδες ανακριβείς, υπερβολικές, παραπλανητικές ειδήσεις ή απλά ψευδή μηνύματα, κυκλοφορούν κάθε μέρα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.