Καταρρίπτεται: Χρονοταξιδιώτης σε αγώνα του Mike Tyson.

10

Ταξίδι στο χρόνο, κατά καιρούς εμφανίζονται άρθρα που θέλουν να εμφανίζονται διάφορα τεχνολογικά gadgets της εποχής μας σε παρελθόντα έτη, τις εποχές που ήταν αδύνατο να υπάρχουν. Οι δημιουργοί τέτοιων ιστοριών θα πρέπει να ρίχνουν τρελό γέλιο με όσους πιστεύουν τα δημιουργήματά τους, η πιο πρόσφατη δημιουργία είναι αυτή που θέλει να εμφανίζεται χρονοταξιδιώτης σε αγώνα του Mike Tyson το 1995 και που πιάστηκε σε βίντεο να κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο με κάμερα, πριν δούμε όμως αυτή την ιστορία θα ξαναθυμηθούμε μια παρόμοια  ιστορία με την οποία είχαμε ασχοληθεί.

Im-Time-Travelling

 

 

Κινητό τηλέφωνο σε ταινία του 1938! 

Υποτίθεται ότι σε αυτές τις φωτογραφίες εμφανίζονται γυναίκες να μιλάνε σε κινητό τηλέφωνο η πρώτη είναι από το 1938 και η άλλη από το 1928 από ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν.

images3

 

CE-B1-CF-81-CF-87-CE-B5-CE-AF-CE-BF-CE-BB-CE-AE-CF-88-CE-B7-CF-82-5-

Οι εικονιζόμενες όμως σε καμία περίπτωση δεν κρατάνε κινητό τηλέφωνο, θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγούσαν οι συνωμοσιολόγοι φαν τέτοιων θεωριών πως ήταν δυνατόν να μιλάνε εκείνη την εποχή σε κινητό τηλέφωνο, σε ποιο δίκτυο συνδέονταν, με τι κεραίες;

Δεν πρόκειται για κινητό τηλέφωνο αλλά για ακουστικό βαρηκοΐας, η Siemens κατασκεύαζε τέτοια ακουστικά από το 1924.

http://voices.washingtonpost.com/celebritology/2010/10/the_siemens_1924_hearing_aid_a.html

Χωρίς τίτλο

 

Γυρίζουμε τώρα στην ιστορία με τον Mike Tyson, ας δούμε τι ισχυρίζεται.


Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με κάμερα πωλήθηκε το 2000, όμως οι σκεπτικιστές λένε ότι έχουν εντοπίσει ένα βίντεο με αγώνα πυγμαχίας του Mike Tyson από το 1995.

Το κλιπ φαίνεται να δείχνει έναν θεατή που στέκεται στην πρώτη σειρά, χρησιμοποιώντας ένα smartphone για να καταγράψει τον αγώνα του Mike Tyson με τον Peter McNeeley.

Θεωρητικοί της συνωμοσίας λένε ότι θα μπορούσε να είναι ένας ανθρώπινος ταξιδιώτης του χρόνου από το μέλλον ή ένας εξωγήινος από έναν προηγμένο τεχνολογικό πολιτισμό – ενώ οι επικριτές λένε ότι θα πρόκειται για μία πρώιμη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

taxidiotis-chronou-agona-mike-tyson-1995-video1

 

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας της Νεβάδα και ήταν ο αγώνας με τον μεγαλύτερο τζίρο στην ιστορία κατά τη διάρκεια του έτους και έγινε θέμα σε πολλά διεθνή πρωτοσέλιδα.

taxidiotis-chronou-agona-mike-tyson-1995-video2

Το βίντεο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο YouTube το Σεπτέμβριο του 2015 και έκτοτε επανήλθε με άλλους θεωρητικούς συνωμοσίας που ψάχνουν για απαντήσεις.

To είδαμε katohika.gr, pronews.gr


Αν και από τις λήψεις είναι δύσκολο να διακρίνουμε τον ακριβή τύπο, σίγουρα δεν πρόκειται για κινητό τηλέφωνο με κάμερα. Πρόκειται για κάποια ψηφιακή κάμερα της εποχής εκείνης, παράδειγμα η Casio QV 10 του 1995, με οθόνη στο πίσω μέρος και η  Logitech Fotoman από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

 

casio
Casio QV 10 (1995)

 

Logitech Fotoman
Logitech Fotoman

 

Kαι αφού είμαστε σε διάθεση time travel ας δούμε την πιο διάσημη φωτογραφία η οποία στη φαντασία των συνωμοσιολόγων αποτελεί άλλη μία απόδειξη χρονοταξιδιώτη, με τη συγκεκριμένη φωτογραφία και τους αστείους ισχυρισμούς που την συνοδεύουν είχαμε ασχοληθεί σε παλαιότερο άρθρο μας, δείτε το στο παρακάτω σύνδεσμο.

Χρονοταξιδιώτης σε φωτογραφία του 1940 ;

timetra2

 

Aν έπρεπε όμως να χρίσω κάποιον σημαιοφόρο για αυτή την θεωρία, αυτός θα ήταν ο John Titor, ο άνθρωπος που εμφανίστηκε σε διαδικτυακά forums στις αρχές του 2000 και ισχυρίστηκε ότι είναι ένας αμερικανός στρατιώτης  από το 2036, ο οποίος με εντολές της κυβέρνησης πραγματοποιούσε ταξίδια στο χρόνο για να φέρει εις πέρας αποστολές υψίστης σημασίας. Εδωσε μάλιστα και χρονολογίες για περιστατικά που υποτίθεται θα γινόταν, oι τελευταίοι Ολυμπιακοί αγώνες θα ήταν το 2004 και ένας εμφύλιος πόλεμος θα ξεσπούσε στην Αμερική το 2008 κατά τη διάρκεια του οποίου η Αμερική θα χωριζόταν σε 5 περιφέρειες, ο πόλεμος θα τέλειωνε το 2015 όπου θα γινόταν και ένας σύντομος Γ παγκόσμιος πόλεμος. Αυτή ήταν εν συντομία η ιστορία του John Titor που τρέλανε το διαδικτυακά φόρουμ της εποχής εκείνης.

Ομολογουμένως οι προβλέψεις του, οι οποίες στην εποχή του (2036) ήταν ιστορικά πραγματικά γεγονότα, απέτυχαν οικτρά. Αυτό και μόνο φτάνει για να μπει και ο John Titor στη σφαίρα των Hoax, ακόμα μία καλοστημένη φάρσα.

Γιώργος Ζ.

 

 

 • Giannis G.

  Ωστόσο παντως και για να είμαστε δίκαιοι και αμερόληπτοι κι εσείς δεν καταρρίπτετε τίποτα με το άρθρο σας, εκφράζετε μία εικασία και τίποτε περισσότερο εφόσον δεν μπορειτε επακριβώς να αποδείξετε πως όντως πρόκειται για πρώιμης μορφής ψηφιακη κάμερα…

 • Φιλ

  Ξέρω ότι ξέρεις, δεν ξέρω όμως αν εσύ ξέρεις οτι ξέρω. Αν ήξερες τι ξέρω για εσένα, θα τα είχες ξεράσει όλα

 • 1makis

  Τα περισσότερα `hoaxes` που βλέπουμε είναι τα ίδια hoaxes και προσπαθούν να κουκουλώσουν αλήθειες!

 • ToSaP

  Αν μπορούσα α ταξιδέψω στο παρελθόν, ο αγώνας του τάισον σίγουρα θα ήταν priority no1.

 • astrolabos

  Θα σε απογοητεύσω, αλλά ο φακός στη φωτογραφία με τον M. Tyson είναι αριστερά πάνω (όπως το βλέπουμε εμείς) ενώ ο φακός στην φωτογραφική της Logitech που δείχνεις είναι στο μέσο και κάτω από flash και διόπτρα τα οποία ξεκάθαρα δεν φαίνονται στην πρώτη φωτογραφία. Προφανώς και θα πρόκειται για άλλη φωτογραφική μηχανή. Αυτή της Logitech μοιάζει, αλλά δεν είναι.

 • Klein Mein

  Μπορεί ο John Titorm να έλεγε την αλήθεια. Απλα εμείς να ζούμε ενα εναλλακτικό μέλλον, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να επαληθευτεί.

  • John Smith

   Γι’ αυτό και δεν πρέπει να αποκαλύπτεις το μέλλον όταν κάνεις τέτοια ταξίδια. Μα κανένας τους δεν έχει δει ταινίες επιστημονικής φαντασίας;

  • MakisP

   Μα γι’ αυτό ταξίδεψε ο John Titor στο μέλλον. Για να αποτρέψει τον 3ο ΠΠ… 😀

 • STavrosYoMafias

  Θα σου πω τι γνωρίζω, μιας και ρώτησες, και όχι τι πιστεύω, για το κινητό τηλέφωνο στις ταινίες του 1938 και 1928, για την ερώτηση: ¨πως ήταν δυνατόν να μιλάνε εκείνη την εποχή σε κινητό τηλέφωνο, σε ποιο δίκτυο συνδέονταν, με τι κεραίες;»οι διάφοροι «συνωμοσιολόγοι» δεν θεώρησαν ποτέ ότι όντως αυτοί μίλαγαν στο τηλέφωνο, αλλά πως κάποιοι παραγωγοί των ταινιών «Illuminati» είπαν στους ηθοποιούς να κρατάνε κάτι και να κάνουν πως μιλάνε σε αυτό, έχοντας προβλέψει, και καλά, ότι θα δημιουργηθεί μια τέτοια συσκευή στο μέλλον, και θέλανε να το κάνουν, και καλά, σαν easter egg στην ταινία τους, λολ ίσως είναι πιο ηλίθιο conspiracy και από το time travel, αλλά αυτή την εκδοχή είχα δει σε κάτι βίντεο στο youtube και όχι τίποτα για time travel που είπατε εσείς.

  • John Smith

   Εντάξει, εδώ πια το τερμάτισαν.