Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται – Ζωντανός ο Μπομπ Μάρλεϊ μέχρι χτες !!!!!HOAXES FAKE NEWS

Καταρρίπτεται – Ζωντανός ο Μπομπ Μάρλεϊ μέχρι χτες !!!!!

18 Μαΐ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το ψευδές δημοσίευμα που υποστηρίζει πως το σώμα ενός νεκρού άστεγου άνδρα που βρέθηκε πίσω από ένα εστιατόριο, τελικά ήταν του Bob Marley. 


Ζωντανός ο Μπομπ Μάρλεϊ μέχρι χτες!

Την περασμένη εβδομάδα, το σώμα ενός ηλικιωμένου άστεγου άντρα ανακαλύφθηκε…
σε ένα κουτί από χαρτόνι στα σκουπίδια πίσω από ένα φαστφουντάδικο στο κέντρο της πόλης Κίνγκστον, στη Τζαμάικα.

Εδώ και αν θα κάνουν πάρτι οι ιστοσελίδες με τα Hoax …αλλά να θυμάσαι πάντα … πως θα σου πουν αν είναι αλήθεια η όχι…πως μπορεί κάποιος να το αποδείξει;
Η πάλι οι επικυρίαρχοι κάνουν την ελεγχο για το πόσο σβηνουν την πληροφορια και πόσο δυνατά στην επιρροή είναι τα hoax που ελέγχουν;

Την περασμένη εβδομάδα, το σώμα ενός ηλικιωμένου άστεγου άντρα ανακαλύφθηκε σε ένα κουτί από χαρτόνι στα σκουπίδια πίσω από ένα φαστφουντάδικο στο κέντρο της πόλης Κίνγκστον, στη Τζαμάικα.

Οι ιατροδικαστές δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν αμέσως τον άνθρωπο που δεν υπήρχε καμία αναγνώριση για τον ίδιο. Τα μόνα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του ηλικιωμένου άνδρα ήταν μια ξεθωριασμένη φωτογραφία από τα κτίρια του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, ένα μικρό κουτί με μια μικρή ποσότητα μαριχουάνας και μια κακοποιημένη παλιά κιθάρα.

39301

Χωρίς στοιχεία για να συνεχίσουν, οι αρχές στράφηκαν προς την Εθνική Βάση Δεδομένων DNA της Τζαμάικα. Όταν τα αποτελέσματα επέστρεψαν από το εργαστήριο, οι ιατροδικαστές δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

«Σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι ένα αστείο,» είπε ο Jacob, ο επικεφαλής ιατροδικαστής στο NOW 8 News.

«Ο συνάδελφός μου ήρθε τρέχοντας στο γραφείο κουνώντας ένα κομμάτι χαρτί στον αέρα. «Δεν πρόκειται να το πιστέψεις αυτό», φώναξε. Του είπα να ηρεμήσει και να μου εξηγήσει για τι όλος ο ενθουσιασμός. Όταν μου είπε, δεν μπορούσα να το πιστέψω. »

Τα αποτελέσματα του τεστ DNA αποκάλυψαν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας που η αστυνομία είχε ανακαλύψει πίσω από το εστιατόριο fast food δεν ήταν άλλος από τον reggae σούπερ σταρ Bob Marley.

To είδαμε στο arpaktiko.grtro-ma-ktiko.blogspot.gr και katohika.gr


Οι ισχυρισμοί της δημοσίευσης είναι ανοησίες και τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Αν η ιστορία ήταν πραγματική, η είδηση θα έπαιζε συνεχώς σε τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο, με απευθείας συνδέσεις και συνεντεύξεις των αστυνομικών και του ιατροδικαστή. Ο Bob Marley έχει πεθάνει τις 11 Μαΐου 1981 από μελάνωμα σε ηλικία 36 χρονών.

Η δημοσίευση είναι μια φάρσα που έχει δημοσιευθεί από διάφορες σατιρικές ιστοσελίδες που δημοσιεύουν ψεύτικες ειδήσεις σαν πραγματικές, όπως το δικό μας “το κουλούρι” Το Richmond Globe που την πρωτοδημοσίευσε στις 21 Μαΐου 2015, δεν είναι δημοσιογραφική σελίδα και δημοσιεύει μόνο ψευδή άρθρα που κατασκευάζει, ανακατεύοντας πραγματικές ειδήσεις ή πρόσωπα με διάφορες ανοησίες. Η ίδια ιστορία είχε δημοσιευτεί παλιότερα, στις 31 Ιαν 2015, από τη σατιρική σελίδα Empire News για τον Elvis Presley.

http://www.hoax-slayer.com/bob-marley-homeless-man-fake-news.shtml

http://www.snopes.com/media/notnews/marleyhomeless.asp

http://www.thatsfake.com/did-a-homeless-man-turn-out-to-be-bob-marley/

http://phishlist.com/hoax-body-of-homeless-man-found-in-fast-food-restaurant-was-bob-marley/

Για την ιστορία τα τεστ και οι βάσεις δεδομένων DNA έκαναν τα πρώτα τους βήματα το 1985, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του Bob Marley

https://www.theguardian.com/science/2009/may/24/dna-fingerprinting-alec-jeffreys

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.